Kerstbox

Misschien heb je de reclames van de kerstboxen voor 2024 al wel voorbij zien komen? Ook dit jaar zullen er weer een aantal leveranciers komen met dit speciale boodschappenpakket waarmee je een 3 of 4 gangen kerstdiner op tafel kunt zetten. Je gasten verrassen met een unieke culinaire beleving; dat is het doel. Tenslotte moet je maximaal kunnen genieten tijdens de feestdagen! Op deze pagina verzamelen we alle relevante informatie voor kerst 2024. We plaatsen hier alle menu’s en boxen die je kunt verwachten. We vergelijken voor jou de prijzen en de recepten. Zoek je iets kindvriendelijks, iets meer luxe of juist een heel uitgebreid diner? Wij zetten voor jou alles op een rijtje (net zoals we dit met de pasen hebben gedaan) en kunt de boxen direct bestellen!

hellofresh-kerstbox-2022-ad
HelloFresh Kerstbox

Vanaf €16,00 p.p

 • Voor 2 t/m 8 personen
 • Bestellen t/m 17 december
 • Gratis bezorgd op 23 of 24 december
 • Vega of met vlees
Populair

hellofresh-gourmetbox-2022-ad
HelloFresh Gourmetbox

Vanaf €15,00 p.p

 • Voor 2 t/m 8 personen
 • Bestellen t/m 17 december
 • Gratis bezorgd op 23 of 24 december
 • 8 feestelijke gerechtjes
Biologisch

ekomenu-kerstbox-ad
Ekomenu Kerstbox

Vanaf €22,50 p.p

 • Voor 2 t/m 8 personen
 • Bestellen t/m 17 december
 • Bezorgd of afhalen op 23 december
 • 100% lokaal en biologisch

Kerstboxen vergelijken 2024

Op dit moment is het nog niet bekend welke maaltijdboxen er tijdens de kerstdagen van 2024 met een eigen speciaal pakket zullen komen. Wel is de verwachting dat o.a. Albert Heijn met de Allerhande Kerstbox komt, net als de HelloFresh kerstbox en het Marley Spoon kerstmenu. De prijzen variëren zo tussen de €15 en €25 per persoon afhankelijk van de gekozen box. Voor een diner voor 2 betaal je doorgaans rond de €50. Een menu voor 4 personen kost ongeveer €75 en voor 6 gasten moet je +/- €100 neertellen. Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vaak gelden de kortingscodes niet op deze speciale boxen voor de kerst, dus daarmee is geen voordeel te behalen. Wel kun je soms als vaste klant een korting krijgen als je deze themabox besteld. Houdt daarom de website en aanbiedingen pagina goed in de gaten. Voor 2024 worden rond November de menu’s voor eind December bekend gemaakt. Zorg daarom dat je op tijd besteld want op=op!

Aanbod Aantal pers. Vega? Bestellen t/m Bezorgd op Prijs Bestellen
hellofresh kerstbox Luxe Kerstbox + Gourmetbox 2 - 8 Nee 17 december 23, 24 december Vanaf €15,00 p.p
ekomenu kerstbox 4 gangen diner (vlees/vis of vega(n)) 2 -8 Ja 17 december 23 december Vanaf €22,50 p.p
de-krat kerstbox Feestelijk 4 gangen Kerstdiner 2 - 8 Ja 14 december 22 december Vanaf €58,00
de-familiebox kerstbox Viergangen kerstmenu 4 - 6 Nee 18 december 22 december Vanaf €90,00
veganbox kerstbox Luxe vegan viergangenmenu 4 - 6 Ja 18 december 22 december Vanaf €80,00
marley-spoon kerstbox Speciale kerstrecepten 2 - 4 Ja 19 december 23 december Vanaf €51,95
cook-like-a-chef 10-sterren 4-gangenmenu 2-20 Ja midden december 6-12 t/m 4-1 (weekenden) vanaf €159,00

Kerstrecepten voor 2024

De recepten in deze thema boxen zijn vaak erg bijzonder. Er worden ingrediënten gebruikt die je doorgaans in de een normale box niet zult tegenkomen. Aangezien de prijzen natuurlijk ook wat hoger liggen mag je ook meer kwaliteit verwachten. Over de combinaties is ook erg goed nagedacht. Zo wordt er goed gekeken welke smaken er bij een bepaald hoofdgerecht passen en op basis daarvan wordt dan een voorgerecht geselecteerd. Met een kerstbox haal je dus een complete, luxe en bovenal verassende foodbox in huis. Het worden feestdagen om niet snel meer te vergeten. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden van combinaties van vorige jaren. Ook in 2024 zullen de kerstboxen weer goed gevuld zijn!

 • Een 3-gangen diner met onder andere zalmbonbon, pastinaaksoep, rumpsteak en een sinaasappeltaartje
 • Een 3- of 4 gangen diner met onder meer peterseliewortelsoep, Makreelrillette, Hertenpeper en chocolademousse. HelloFresh biedt een speciaal menu voor vegetariërs.
 • Een 3-gangen diner met onder andere pompoensoep, kalkoenwellington, gestoofde spruitjes, en een verrassend dessert.
 • Feestelijke broodplank, Rode bieten-appelcarpaccio, Paddenstoelencappuccino, Vegetarische Wellington en tiramisu.
 • Gerookte makreel, carpaccio van rode biet, venkelsoep, gekonfijte Veluwse eendenbout en als dessert Citroenyoghurtmousse. Er is ook een vegetarisch menu beschikbaar.

kerstboxen


Veelgestelde vragen

Rondom kerst krijgen wij veel vragen over de verschillende boxen. Daarom hebben we hieronder een aantal veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Belangrijk is dat je altijd eerst even kijkt op de website van de aanbieder van de kookbox. Daar vind je namelijk altijd alle informatie over levertijd, bezorgdagen, recepten en inhoud.

1. Wat zit er in een kerst maaltijdbox?
De inhoud van deze box is anders dan die van een standaard maaltijdbox. Met de kerstdagen wil je natuurlijk uitgebreid dineren met meerdere gangen. Een reguliere box heeft ingrediënten voor verschillende hoofdgerechten die je meerdere dagen kunt gebruiken. In de kerstbox vind je echter producten voor 1 maaltijd van 3 of 4 gangen. Een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert.

2. Waarom zou ik een foodbox voor kerst bestellen?
De meeste mensen hebben aan 1 ding te weinig tijdens de feestdagen; Tijd. Daarnaast wil je natuurlijk je gasten wel eens verrassen met iets lekkers. Deze pakketten hebben dat allemaal in huis. Het zijn luxe gerechten waar goed over is nagedacht. De juiste combinaties van recepten en ingrediënten gecombineerd met soms een bijpassende wijn. Kies en box en ga culinair genieten tijdens deze heerlijke donkere dagen!

3. Wanneer worden de boxen rond de feestdagen bezorgd?
Je kunt je voorstellen dat het rondom kerst erg druk is met pakketjes bezorgen. Ook al is sinterklaas nog maar net weg; veel mensen willen toch cadeautjes kopen. Dit kan voor vertraging zorgen van de pakketpost tijdens deze dagen. Er zijn maaltijdbox leveranciers die hun zendingen verwerken met PostNL, DHL of Leen Menken. Anderen hebben een eigen distributie-netwerk. Door vroegtijdig je bestelling door te geven heb je de meeste keuze in levermomenten.

4. Hoe wordt ons kerstdiner een succes?
Naast een heerlijke box vol verse ingrediënten een feestelijke recepten heb je meer nodig om een kerstdiner tot een groot succes te kunnen maken. Zo moet je het huis natuurlijk gezellig aankleden. Haal je mooiste borden uit de kast. Poets de glazen netjes op. Haal lekker drankjes in huis. Zet gezellige muziek op. Tuig een feestelijke kerstboom op en begin vroegtijdig met koken zodat je alles netjes op tijd hebt voorbereid voor je bezoek komt.

HelloFresh Gourmetbox

HelloFresh Gourmetbox 2024 Wil jij de kerst eens wat anders invullen qua eten dan normaal? Geen standaard 4 gangen kerstdiner

HelloFresh Kerstbox

HelloFresh Kerstbox 2024 Wil jij de HelloFresh Kerstbox 2024 bestellen? Dat kan! Op deze pagina lees jij alle informatie over

Allerhande Kerstbox

Tijdens de kerstdagen genieten van een heerlijk 4-gangen diner? Bestel dan de allerhande kerstbox van Albert Heijn!

Familiebox Kerstbox

Familiebox Kerstbox Het is al weer bijna december, dus de eerste plannen voor kerst 2024 worden al gemaakt. Misschien ga

Ekomenu Kerstmenu

Ekomenu Kerstmenu Wat is er lekkerder dan tijdens het kerstdiner genieten van heerlijke maaltijden? Tegenwoordig hoeft dat niet moeilijk meer

Willem&Drees Kerstbox

Willem&Drees Kerstbox is nu het Ekomenu Kerstmenu! Wil jij met kerst 2024 genieten van een heerlijk vegetarisch én 100% biologisch

Marley Spoon kerstdiner

Marley Spoon kerstdiner box Het perfecte kerstdiner vind je dit jaar bij Marley Spoon. Omdat ze zo'n goede kerstbox hebben?

Kerstkrat

Kerstkrat van de Krat 2024 Voor kerst 2024 presenteert De Krat weer een nieuwe editie van haar bekende KerstKrat: een

Veganbox Kerstmenu

Veganbox Kerstmenu Wanneer jij als veganist zoekt naar goede alternatieven voor de kerst dan heb je dit jaar eigen twee