Ekomenu Kerstmenu

Wat is er lekkerder dan tijdens het kerstdiner genieten van heerlijke maaltijden? Tegenwoordig hoeft dat niet moeilijk meer te zijn. Bestel gewoon het Ekomenu kerstmenu van 2023. Ook dit jaar komt Ekomenu weer met een speciaal uitgebalanceerde kerstbox met veel vrijheid. De normale dinerboxen van HelloFresh, Albert Heijn en Familiebox & Marley Spoon bestaan uit een 4 gangen diner of gourmetassortiment. Bij Ekomenu gaat dat echter anders. Hier bestel jij het een normaal menu of een vegan kerstspecials. Op deze pagina leggen we het uit wat je kunt verwachten en hoe je dit menu voor de feestdagen kan bestellen.

Persoonlijke kerstbox van Ekomenu

Een bestelling plaatsen bij Ekomenu gaat tegenwoordig erg eenvoudig. In het mijn persoonlijke menu kun jij op basis van je leefstijl zelf een selectie maken uit 20 gerechten per week. Voor het kerstdiner kan gebruik worden gemaakt van dezelfde bestelmodule. De week voor kerst staat het persoonlijk menu namelijk in de kerstsfeer. Je vindt er naast 16 leuke feestelijke maaltijden 4 extra kerstspecials. Deze maaltijden zijn op dit moment nog niet bekend gemaakt. Wanneer je bijvoorbeeld wilt dineren met 4 mensen (en 4 gangen op tafel wil zetten) bestel je de de box voor 4 personen met 3 maaltijden. Je hoeft dan alleen nog zelf even een dessert te maken.

kerst met ekomenu

Welke kerstmenu’s zijn er in 2023?

Er zijn dit jaar maar liefst 2 heerlijke boxen beschikbaar. Een normaal en klassiek kerstdiner en daarnaast een veganistische (vegan) kerstbox. Dit menu is geschikt voor iedereen die gezonder en bewuster wil leven en eten. Om je een idee te geven wat je kunt verwachten hebben we hieronder de 4 gangen menu’s voor je op een rijtje gezet:

Het Vega(n) Kerst menu

 1. Voorgerecht: Tartaar van geroosterde wortel met krokante boekweit kruidensalade en ingelegde sjalotten
 2. Tussengerecht: Tamme kastanje-knolselderijsoep met gepofte knoflook en peterseliecoulis
 3. Hoofdgerecht: Bourguignon van oesterzwammen en gele wortel met krielaardappeltjes
 4. Dessert: Kokos panna cotta met stoofpeertjes en chocolade schotsen

Het Klassieke Kerst menu

 1. Voorgerecht: Tartaar van geroosterde wortel met krokante boekweit kruidensalade en ingelegde sjalotten
 2. Tussengerecht: Tamme kastanje-knolselderijsoep met gepofte knoflook en peterseliecoulis
 3. Hoofdgerecht: Boeuf Bourguignon van Waals rundvlees met krielaardappeltjes
 4. Dessert: Kokos panna cotta met stoofpeertjes en chocolade schotsen

Beide Ekomenu kerstboxen zijn verkrijgbaar voor 2 tot 8 personen. Je kunt de eenvoudig combineren. Let wel op: bestel je voor meer personen dan wordt de gemiddelde prijs per persoon wel een stuk voordeliger. Gezellig dineren tijdens de feestdagen met familie en vrienden wordt op die manier wel heel betaalbaar (en culinair). Let op: de prijzen van het vega-menu zijn €5 goedkoper. Hieronder vind je actuele prijzen van 2023:

 • 2 personen: totaal €70,00 (prijs per persoon van €32,50)
 • 4 personen: totaal €105,00 (prijs per persoon van €25,00)
 • 6 personen: totaal €135,00 (prijs per persoon van €21,66)
 • 8 personen: totaal €160,00 (prijs per persoon van €18,75)

ekomenu-kerstmenu

Voor wie is het Ekomenu kerstdiner geschikt?

In de basis adviseren wij deze box voor groepen tot 8 personen. Daarnaast hebben we dit kerstmenu niet het stempel kindvriendelijk gegeven. Het grote voordeel is de prijs van deze kerstbox. Ekomenu hanteert namelijk de normale prijs per maaltijd per persoon. Het kan wel zijn dat de kerstspecials een extra / hogere prijs hebben. De box kun je laten thuisbezorgen of afhalen bij een winkel in de buurt. Bestellen kan vanaf half november tot en met derde week december 2023. Wees er dus snel bij. Een alternatief is de kerstbox van HelloFresh.

Algemene informatie

Voor groepen groter dan 8 personen kan dit menu nog wel eens een probleem worden. Je moet dan twee kerstboxen bestellen of kiezen om recepten los te trekken en dingen te combineren. Het is wel handig dat je een combinatie kunt maken tussen het vegetarische kerstmenu en het 4 gangen diner met vlees. Je zit verder niet vast aan een abonnement van Ekomenu. Je kunt gewoon je de vervolgbestelling pauzeren of je account opzeggen na de levering. Wat betreft de bereidingstijd van dit kerstmenu kun je uitgaan van de normale kooktijden van de maaltijdbox. Een simpel gerecht tussen de 20 – 25 minuten, een uitgebreide maaltijd 30 – 45 minuten. Zeker wanneer je meerdere gerechten tegelijkertijd wilt koken moet je uitgaan van een lange bereidingstijd. Thuisbezorgen is zoals mogelijk op donderdag 23 december. Ze bezorgen de box tussen 12:00 en 21:00 bij jou thuis. Uiteraard wordt je op de hoogte gehouden middels een tracking SMS.

Onze ervaringen met de Ekomenu kerstbox van 2020/2023

De afgelopen jaren hebben we regelmatig gekookt met Ekomenu. Zowel de normale maaltijden die tijdens de feestdagen te kiezen zijn, als ook deze speciale kerstbox. En over dat laatste zijn we erg enthousiast. We hebben het klassieke menu gekookt en raden dit iedereen aan om zelf eens te proberen. Het kerstmenu bevat een smaakvol koud voorgerecht en een warme verse zelfgemaakte soep. Dit alles is allemaal vrij eenvoudig te bereiden. Het hoofdgerecht heeft wat meer voorbereiding nodig maar dat betaalt zich terug in een veelvoud aan smaken. Heerlijke groenten, een goed stuk vlees en een smaakvolle puree. Het nagerecht (Italiaanse specialiteit) is ook echt genieten. Het moet wel enkele uren in de vriezer dus begin daar op tijd mee. Je krijg alle thuis in een doos (gekoelde bezorging). De houdbaarheid is beperkt, dus plan je diner vroegtijdig. Hieronder kun je enkele foto’s van onze Ekomenu kerstervaring bekijken.