Ekomenu Kerstmenu

Wat is er lekkerder dan tijdens het kerstdiner genieten van heerlijke maaltijden? Tegenwoordig hoeft dat niet moeilijk meer te zijn. Bestel gewoon het Ekomenu kerstmenu van 2024. Dit jaar kan je kiezen uit 3 (!) verschillende menu’s: er is een klassiek menu met vlees en vis, een vegetarisch menu maar ook een 100% plant-based kerstdiner. Op het menu staat onder andere Entrecote of Sticky hasselback pompoen, Krans met gepofte biet / gerookte meerval, Aziatische uienbouillon met dashi en een (vegan) Mascarponecrème. Je kunt de kerstbox van Ekomenu eenvoudig online bestellen t/m 17 december. Deze wordt vervolgens bezorgd op zaterdag 23 december (afhalen kan ook). Op deze pagina vind je alle praktische informatie over dit kerstdiner!

overzicht-gerechten-ekomenu-kerstmenu

Ontdek de kerstboxen van Ekomenu!

Ekomenu heeft elk jaar een verrassend en heel speciaal kerstdiner! Deze is zowel voor klanten als niet-klanten, je hoeft geen abonnement af te sluiten. Ekomenu weet als geen ander dat het elk jaar weer een heel gepuzzel is om een origineel en uitgebalanceerd kerstdiner op tafel te zetten. Helemaal als je graag een vegetarisch of plant-based diner wil! Daarom heeft het team van Ekomenu ook dit jaar weer een heerlijk kerstmenu samengesteld die jij eenvoudig thuis zelf kunt klaarmaken. De box bevat alle benodigde ingrediënten voor een onbezorgd 4-gangen kerstdiner. Uiteraard zijn alle ingrediënten biologisch én afkomstig van lokale leveranciers.  Ekomenu biedt het kerstmenu aan in een klassieke stijl (met vlees en vis), een vegetarische variant en ook een complete plantbased variant. Het handige is dat de menu’s zo op elkaar zijn afgestemd, dat je met alle keuzes heel makkelijk met elkaar aan één tafel kunt zitten!

Welke kerstmenu’s zijn er in 2024?

Je kunt kiezen uit 3 kerstboxen: een klassiek diner met vlees en vis, een vegetarisch diner en een vegan (plant-based) kerstdiner. Het kerstdiner van Ekomenu sluit helemaal aan op hun missie: gezonder en eerlijker eten. Alle ingrediënten zijn biologisch lekker, van lokale makers en boeren, en dat proef je! Je ontvangt alle ingrediënten en een superhandig stappenplan voor een ontspannen kerst. Om je een idee te geven wat je kunt verwachten hebben we hieronder de 4 gangen menu’s voor je op een rijtje gezet:

Vega kerstdiner

 1. Voorgerecht: Krans met gepofte biet, burrata, een zachte venkelsalade en olijvencrunch
 2. Tussengerecht: Aziatische uienbouillon met dashi, sesam en bosui
 3. Hoofdgerecht: Sticky hasselback pompoen met truffel en zwarte knoflook, romanesco en kaaskoekje
 4. Dessert: Mascarponecrème met stoofperen, munt en dadels

Plant-based kerstdiner:

 1. Voorgerecht: Krans met gepofte biet, vegan mozzarella, een zachte venkelsalade en olijvencrunch
 2. Tussengerecht: Aziatische uienbouillon met dashi, sesam en bosui
 3. Hoofdgerecht: Sticky hasselback pompoen met truffel en zwarte knoflook, romanesco en vegan kaaskoekje
 4. Dessert: Vegan mascarponecrème met stoofperen, munt en dadels

vegetarisch en vegan kerstdiner ekomenu

Het Klassieke Kerst menu

 1. Voorgerecht: Krans met gerookte meerval, gepofte bietjes, mierikswortelcrème en olijvencrunch
 2. Tussengerecht: Aziatische uienbouillon met dashi, sesam en bosui
 3. Hoofdgerecht: Entrecote met zwarte-knoflooktruffelboter, wortelpeterseliepuree en romanesco
 4. Dessert: Mascarponecrème met stoofperen, munt en dadels

gerechten kerstbox van ekomenu 2023

Beide Ekomenu kerstboxen zijn verkrijgbaar voor 2 tot 8 personen. Je kunt de eenvoudig combineren. Let wel op: bestel je voor meer personen dan wordt de gemiddelde prijs per persoon wel een stuk voordeliger. Gezellig dineren tijdens de feestdagen met familie en vrienden wordt op die manier wel heel betaalbaar (en culinair). Let op: de prijzen van het vega en vegan menu zijn iets goedkoper. Hieronder vind je actuele prijzen van 2024:

 • 2 personen: totaal €69,00 (prijs per persoon van €34,50)
 • 4 personen: totaal €104,00 (prijs per persoon van €26,00)
 • 6 personen: totaal €144,00 (prijs per persoon van €24,00)
 • 8 personen: totaal €174,00 (prijs per persoon van €21,75)

ekomenu-kerstmenu-2023

Voor wie is het Ekomenu kerstdiner geschikt?

De kerstbox van Ekomenu is ideaal voor groepen van 2 t/8 personen. Dus of je nu een romantisch vegan kerstdiner wilt plannen met je partner of dat je met het hele gezin wilt genieten van een lekker stukje vlees en vis, dan zit je goed met deze box! Ben je met een grotere groep? Geen nood: je kunt natuurlijk ook gewoon meerdere boxen bestellen. Daarbij is het ook mogelijk om de boxen te combineren. Dus als een deel graag vega of plant-based wil eten, en een deel graag vlees en vis dan bestel je gewoon 2 of 3 verschillende boxen! Houd er rekening mee dat je de 4-gangen nog wel zelf moet klaarmaken. Gelukkig kan je een dag van tevoren al veel voorbereiden. Op de dag zelf ben je ongeveer nog een uurtje bezig. Op zoek naar een alternatief? Bekijk dan ook de kerstbox van HelloFresh.

Bestellen en bezorgen

Je kunt de kerstbox van Ekomenu gewoon bestellen via ekomenu.nl. De kerstbox staat los van het reguliere abonnement. Je bestelt de kerstboxen eenvoudig in de BioWebwinkel. Je hoeft er dus geen abonnement voor af te sluiten. Let op: als je al een abonnement hebt lopen bij Ekomenu moet je de kerstbox echt apart bestellen in de BioWebwinkel. Je kunt deze dus niet bestellen via jouw reguliere abonnement. Je kunt bestellen tot en met 17 december (tot 23:59). Je ontvangt jouw box dan normaal gesproken op zaterdag 23 december. Het is ook een optie om jouw kerstbox af te halen.

Onze ervaringen met de Ekomenu kerstbox van 2020/2024

De afgelopen jaren hebben we regelmatig gekookt met Ekomenu. Zowel de normale maaltijden die tijdens de feestdagen te kiezen zijn, als ook deze speciale kerstbox. En over dat laatste zijn we erg enthousiast. We hebben het klassieke menu gekookt en raden dit iedereen aan om zelf eens te proberen. Het kerstmenu bevat een smaakvol koud voorgerecht en een warme verse zelfgemaakte soep. Dit alles is allemaal vrij eenvoudig te bereiden. Het hoofdgerecht heeft wat meer voorbereiding nodig maar dat betaalt zich terug in een veelvoud aan smaken. Heerlijke groenten, een goed stuk vlees en een smaakvolle puree. Het nagerecht (Italiaanse specialiteit) is ook echt genieten. Het moet wel enkele uren in de vriezer dus begin daar op tijd mee. Je krijg alle thuis in een doos (gekoelde bezorging). De houdbaarheid is beperkt, dus plan je diner vroegtijdig. Hieronder kun je enkele foto’s van onze Ekomenu kerstervaring bekijken.