Ekomenu Kerstmenu

Wat is er lekkerder dan tijdens het kerstdiner genieten van heerlijke maaltijden? Tegenwoordig hoeft dat niet moeilijk meer te zijn. Bestel gewoon het Ekomenu kerstmenu van 2020. Ook dit jaar komt Ekomenu weer met een speciaal uitgebalanceerde kerstbox met veel vrijheid. De normale dinerboxen van HelloFresh, Albert Heijn en Familiebox & Willem en Drees bestaan uit een 4 gangen diner of gourmetassortiment. Bij Ekomenu gaat dat echter anders. Hier bestel jij het normale assortiment, aangevuld met wat kerstspecials. Op deze pagina leggen we het uit wat je kunt verwachten en hoe je dit menu voor de feestdagen kan bestellen.

Mijn persoonlijke kerstbox van Ekomenu

Een bestelling plaatsen bij Ekomenu gaat tegenwoordig erg eenvoudig. In het mijn persoonlijke menu kun jij op basis van je leefstijl zelf een selectie maken uit 20 gerechten per week. Voor het kerstdiner kan gebruik worden gemaakt van dezelfde bestelmodule. De week voor kerst staat het persoonlijk menu namelijk in de kerstsfeer. Je vindt er naast 16 leuke feestelijke maaltijden 4 extra kerstspecials. Deze maaltijden zijn op dit moment nog niet bekend gemaakt. Wanneer je bijvoorbeeld wilt dineren met 4 mensen (en 4 gangen op tafel wil zetten) bestel je de de box voor 4 personen met 3 maaltijden. Je hoeft dan alleen nog zelf even een dessert te maken.

kerst met ekomenu

Welke gerechten kan ik kiezen in 2020?

Op dit moment zijn de Ekomenu kerstspecials nog niet beschikbaar. Wel is er een lijst gepubliceerd met het reguliere aanbod. Hieruit kun jij je keuze alvast maken. Een lekkere maaltijd salade? Een vegetarische hoofdgerecht? Of zoek je voor de feestdagen iets lekkers met vis en vlees? Alles is mogelijk en je kunt nog rekening houden met je dieetwensen en allergieën. De volgende recepten zijn alvast gedeeld met je:

  1. Feestelijke spiraaltaart met aubergine, courgette en wortel
  2. Viskoekjes met noodles en roerbakgroenten
  3. Feestelijke salade met brie, granaatappel en walnoten
  4. Vegan steak tartare met Hasselback potatoes
  5. Gehakt-groentespiesjes met smashed potatoes
  6. Mango curry met kikkererwten en paksoi
  7. No-breakfast-burrito scrambled tofu en zoete aardappel
  8. Verse truffel ravioli, met salieboter en hazelnoten
  9. Schorseneren met pompoen puree en bavette

ekomenu kerstmenu

Voor wie is het Ekomenu kerstdiner geschikt?

In de basis adviseren wij deze box voor groepen tot vier personen (1, 2, 3 of 4 personen). Daarnaast hebben we dit kerstmenu niet het stempel kindvriendelijk gegeven. Het grote voordeel is de prijs van deze kerstbox. Ekomenu hanteert namelijk de normale prijs per maaltijd per persoon. Het kan wel zijn dat de kerstspecials een extra / hogere prijs hebben. De box kun je laten thuisbezorgen of afhalen bij Ekoplaza. Bestellen kan vanaf 5 december tot en met 16 december. Wees er dus snel bij. Een alternatief is de kerstbox van HelloFresh of Albert Heijn.

Algemene informatie

Voor groepen van 6 tot 8 personen kan dit menu nog wel eens een probleem worden. Je moet dan twee kerstboxen bestellen of kiezen om recepten los te trekken en dingen te combineren. Je zit verder niet vast aan een abonnement van Ekomenu. Je kunt gewoon je de vervolgbestelling pauzeren of je account opzeggen na de levering. Wat betreft de bereidingstijd van dit kerstmenu kun je uitgaan van de normale kooktijden van de maaltijdbox. Een simpel gerecht tussen de 20 – 25 minuten, een uitgebreide maaltijd 30 – 45 minuten. Zeker wanneer je meerdere gerechten tegelijkertijd wilt koken moet je uitgaan van een lange bereidingstijd. Thuisbezorgen is zoals gezegd mogelijk op vrijdag 20 december, zaterdag 21 december, zondag 22 december en maandag 23 december. De bezorgtijden zijn op vrijdag en maandag tussen 17:00 uur en 21:00 uur en op zaterdag en zondag 9:00 uur en 13.15 uur en tussen 13:15 en 18:00 uur.