Update: GEEN Allerhande Kerstbox
Vanwege de enorme drukte bij Albert Heijn is er dit jaar helaas GEEN Allerhande Kerstbox. Bekijk hier alle beschikbare kerstboxen van dit jaar of bekijk hier het Albert Heijn Kerstmenu 2021.

Allerhande Kerstbox

Update november 2020: de Allerhande Kerstbox is dit jaar NIET beschikbaar. 

Wil jij met kerst genieten van een luxe en onbezorgd kerstdiner? Dan is er de Allerhande Kerstbox! Speciaal voor de maand december biedt Albert Heijn een aantal speciale luxe Decemberboxen. De meest populaire is zonder twijfel de 4-gangen kerstbox van Albert Heijn. In deze box vind je alle benodigde ingrediënten voor een 4-gangen diner voor 2 personen (€55,00) of 4 personen (€75,00). Op deze pagina vind je alle benodigde informatie over deze speciale foodbox! Liever gourmetten? Check dan onze info over de AH Gourmetbox!

Wat is de AH Kerstbox?

 • Een box voor een 4-gangen diner
 • Voor 2 (€55,00) of 4 (€75,00) personen
 • Inclusief alle ingrediënten  en recepten
 • Een onbezorgde kerst
 • Dag voor kerst voorbereiden
 • Met optionele bijpassende wijnbox

kerstbox ah 2024

Review van de Albert Heijn Kerstbox

Omdat wij graag eens wilden weten hoe het is om een kerstdiner op tafel te zetten met de Albert Heijn Kerstbox hebben wij deze box uitgebreid getest. Hieronder vind je onze complete review inclusief foto’s. Let op: de box kan je nog bestellen tot en met 19 december. De boxen worden op 22, 23 en 24 december bezorgd. De boxen kunnen ook worden afgehaald bij een afhaalpunt in de buurt.

Wat mag je verwachten van de Kerstbox van AH?

De kerstbox van Albert Heijn kan je eenvoudig los bestellen via AH.nl. Het werkt niet met een abonnement. Je kan de box gewoon los bestellen en laten bezorgen of afhalen op 22, 23 of 24 december. Zo heb je de box vlak voor kerst in huis, en zijn alle ingrediënten nog maximaal vers. Het is een stevige box die netjes gekoeld wordt afgeleverd. De box is helemaal volledig en 100% vers. In de box zit verder een receptenboekje en een checklist met alle producten die in de box zitten. Zo weet je precies wat er aanwezig hoort te zijn, en wat je in de koelkast moet bewaren. Het prettige aan de Allerhande Kerstbox is dat alle ingrediënten netjes worden meegeleverd. Dus ook kleine dingen als groentebouillon, knoflook en een ui zitten er gewoon bij. Leuk zijn ook de kleine menukaartjes die je op tafel kunt presenteren voor de gasten. Dit maakt het helemaal af.

 • Eenvoudig te bestellen via AH.nl (tot en met 19 december)
 • Bezorgd of afhalen op 22, 23 en 24 december
 • Complete box met 100% verse ingrediënten
 • Inclusief duidelijk receptenboekje met alle instructies
 • Met een leuke menukaart voor alle gasten

Het kerstmenu

De eerste indruk van de Allerhande kerstbox is erg goed. Maar veel belangrijker is: wat staat er op het menu? En wat vinden we van het 4-gangen diner? Het kerstmenu zag er vorig jaar als volgt uit:

 1. Voorgerecht: Salade van garnalen, rivierkreeftjes en paarse wortellinten
 2. Tussengerecht: Geroosterde bloemkoolsoep met wortelpeterselie en kruidenolie
 3. Hoofdgerecht: Hertenbiefstuk met homemade blauwe-bessen-cranberrysaus
 4. Bijgerecht: Sperziebonen en aspergebroccoli met citroendressing en walnoten. Aardappeltorentjes met rozemarijn en parmezaan
 5. Nagerecht: Chocomousse met pecannoten, blauwe bessen en creamy kokos

Dit is wel een menu waar je mee aan kunt komen bij je gasten! Een prima balans van gangen met vis, vlees en groenten. De salade van garnalen en rivierkreeftjes is lekker fris. De soep valt goed in de smaak, en is een prima opwarmer voor het hoofgerecht. De hertenbiefstuk is uitmuntend. De kwaliteit van het vlees is goed, en de saus en het bijgerecht maakt dit een gerecht echt een feestje. Bij een geslaagd kerstdiner hoort natuurlijk een passend toetje. En ook daar heeft Albert Heijn voor gezorgd. De Chocomousse met blauwe bessen en kokos is precies wat je er van verwacht.

Is het snel en eenvoudig te bereiden?

Een belangrijk voordeel van de Allerhande Kerstbox is dat je een volwaardig kerstdiner op tafel kan zetten, zonder dat daar heel veel tijd in hoeft te steken. En die belofte komt de AH kerstbox grotendeels wel na. Je hoeft immers niet meer te bedenken wat je met kerst gaat eten, en je hoeft niet meer naar de drukke supermarkt om alle benodigde boodschappen te doen. Ook wat betreft voorbereiding is het goed te doen. Een deel van de voorbereidingen kan je al een dag van tevoren treffen. Zo kan je de soep en kruidenolie, en de homemade blauwe-bessen-cranberrysaus al een dag van te voren klaarmaken. En ook het grootste deel van de overige gerechten kan je al 4 uur van tevoren bereiden. Op die manier kan jij lekker ontspannen op het moment dat de gasten er zijn.

Al met al rekent Albert Heijn circa 2,5 uur voor de voorbereidingen. In de praktijk blijkt dit wel iets tegen te vallen. Doordat je te maken hebt met veel verschillende gerechten is het lastig om goed overzicht te houden. Persoonlijk zou ik er een uurtje extra voor uittrekken. En probeer sowieso zo vroeg mogelijk te beginnen zodat je niet meer in de drukte zit op het moment dat de gasten komen!

Conclusie: onze ervaringen met de Allerhande Kerstbox 2019
4.2 / 5 Reviewer
Kwaliteit ingrediënten
Gemak van het bereiden
Prijs/kwaliteit
Samenvatting
Complete box, er is goed nagedacht over de verschillende gangen, duidelijke instructies, ook geschikt wanneer je geen ervaren kok bent.

 • Een zeer complete box waar alles in zit
 • Een duidelijke receptenkaart met goede instructies
 • Kwalitatieve en verse producten
 • Een mooi uitgebalanceerd 4-gangen menu wat goed in de smaak valt
 • Er wordt duidelijk aangegeven wat je wanneer van tevoren kunt voorbereiden
 • Daadwerkelijke voorbereidingstijd valt in de praktijk wel iets langer uit