Kerstkrat van de Krat 2023

Voor kerst 2023 presenteert De Krat weer een nieuwe editie van haar bekende KerstKrat: een speciale maaltijdbox met daarin de lekkerste producten en recepten voor een heerlijk 4-gangen kerstdiner. Dit jaar heb je de keuze uit 2 verschillende menu’s: een 4-gangen menu met vis en vlees en een speciaal vegetarisch 4-gangen diner. De Kerstkrat 2023 wordt natuurlijk geleverd met alle benodigde ingrediënten. Zoals je gewend bent van De Krat zijn dit hoofdzakelijk producten van lokale boeren en leveranciers, en altijd van het seizoen.  Daarbij ontvang je ook een handig receptenboekje en een kookplanning. Op die manier is het bereiden van jouw kerstmaaltijd nog maar een koud kunstje. Dankzij de meegeleverde planning kun je van tevoren al veel gerechten voorbereiden. Zo heb je met kerst zelf amper nog stress en kan jij lekker genieten van het lekkere eten en de gezelligheid. De kerstkrat is er voor 2, 3, 4, 6 of 8 personen, en is er vanaf €58,00. Op deze pagina vind je alle informatie!

 • De Krat biedt deze kerst een smakelijk en feestelijk 4-gangen diner.
 • Er is ook een vegetarische variant, combineren is mogelijk.
 • De KerstKrat 2023 is er voor 2, 3, 4, 6 of 8 personen. Grotere groep? Bestel dan meerdere kratten via de klantenservice.
 • De kratten worden bezorgd op donderdag 22 december. Afhalen in Amsterdam is ook mogelijk.
 • Via wijnhandel de Logie kun je een bijpassend wijnarrangement bestellen.

kerskrat-kerstmenu-2022

Wat mag ik deze kerst van De Krat verwachten?

Wist je dat De Krat de eerste maaltijdbox van Nederland was? Dit jaar biedt het Amsterdamse bedrijf alweer voor de 8e keer een heuse Kerstbox aan. Dit jaar kun je kiezen uit 2 verschillende menu’s. Er is een 4-gangen diner met vlees. Maar er is ook een vegetarische variant. De voorgerechten zijn daarbij vergelijkbaar en alleen het hoofdgerecht wordt vervangen voor vegetarische ‘coquilles’. Wil je het vegetarische menu combineren met het vleesgerecht? Ook dit is mogelijk, je kunt namelijk gangen en menu’s met elkaar combineren. De Kerstkrat wordt geleverd met de lekkerste producten van lokale boeren én zoveel mogelijk van het seizoen. In de box vind je daarnaast ook een handig receptenboekje en kookplanning zodat je een en ander van tevoren al klaar kunt maken.

In al die jaren hebben we zoveel heerlijke menu’s gekookt dat je dit jaar een verzameling van onze meest succesvolle gerechten kunt verwachten (De Krat)

Het menu van de Kerstkrat 2023

Het kerstmenu van 2023 is bekend. Hieronder vind je het complete (vegetarische) 4-gangen diner dat je dit jaar in jouw Kerstkrat kunt verwachten.

Kerstmenu “normaal”

 1. Extra voorafje: Levain blond brood met boerenboter fleur de sel.
 2. Voorgerecht: Gerookte zalm met mierikswortelroom en roodlof op huisgemaakte broodkrokantjes
 3. Tussengerecht: Vichyssoise soep met bieslook en crème fraîche
 4. Hoofdgerecht: Procureur gevuld met appel en salie met puree, geroosterde regenboogpeen met peterselie-amandelsalsa en spruiten-palmkool salade
 5. Extraatje: Sikkepit geitenkaas met framboos-ui chutney Uit Oudewater
 6. Nagerecht: Bataat-brownie met amandelschaafsel en boerenroom met stroopwafellikeur

Kerstmenu vegetarisch

 1. Extra voorafje: Levain blond brood met boerenboter fleur de sel.
 2. Voorgerecht: Gemarineerde biet met mierikswortelroom en roodlof op huisgemaakte broodkrokantjes
 3. Tussengerecht: Vichyssoise soep met bieslook en crème fraîche
 4. Hoofdgerecht: Portobello gevuld met geitenkaas en salie met puree, geroosterde regenboogpeen met peterselie-amandelsalsa en spruiten-palmkool salade
 5. Extraatje: Sikkepit geitenkaas met framboos-ui chutney Uit Oudewater
 6. Nagerecht: Bataat-brownie met amandelschaafsel en boerenroom met stroopwafellikeur

Praktische informatie over bestellen en bezorgen

Begin jij ook al te watertanden bij dit overheerlijke menu? Wacht dan niet te lang met bestellen. De verschillende boxen zijn vaak in snel tempo uitverkocht. Hieronder vind je belangrijke informatie rondom het bestellen en bezorgen van de Kerstkrat.

 • De box kun je bestellen vanaf half november tot en met half december.
 • De box wordt gratis thuisbezorgd op donderdag 22 december.
 • Alles in de box is ten minste tot 2e kerstdag houdbaar (3 dagen).
 • De box bevat alle benodigde producten voor een volledig feestelijk 4-gangen diner.
 • In de krat zit ook een receptenboekje en een kookplanner.
 • Optioneel kun je bij wijnhandel de Logie een bijpassende wijnbox bestellen.

kerstdiner de krat

Wat zijn de kosten?

De Krat biedt 2 verschillende Kerstkratten: een variant mét vlees of een variant die 100% vegetarisch is. Beide menu’s zijn er voor 2, 3, 4, 6 of 8 personen. De kosten van de beide menu’s zijn identiek. Via delogie.nl kun je een bijpassend wijnarrangement bestellen. De wijnbox met 4 flessen (Wijnarrangement bij De Logie) kost €40,00 (normaal) of €73,50 (luxe). Hieronder vind je de prijzen van de Kerstkrat 2023:

Aantal personen
Prijs kerstkrat Vega Prijs p.p Prijs kerstkrat Vlees Prijs p.p
2 € 58,00 € 29,00 € 62,00 € 31,00
3 € 78,00 € 39,00 € 84,00 € 28,00
4 € 100,00 € 26,00 € 108,00 € 27,00
6 € 132,00 € 22,00 € 144,00 € 24,00
8 € 160,00 € 20,00 € 176,00 € 22,00