Kerstkrat van de Krat 2020

Voor kerst 2020 presenteert De Krat alweer de achtste editie van haar bekende KerstKrat: een speciale maaltijdbox met daarin de lekkerste producten en recepten voor een heerlijk 4-gangen kerstdiner. Dit jaar heb je de keuze uit 2 verschillende menu’s: een 4-gangen menu met vis en vlees en een speciaal vegetarisch 4-gangen diner. De Kerstkrat 2020 wordt natuurlijk geleverd met alle benodigde ingrediënten. Zoals je gewend bent van De Krat zijn dit hoofdzakelijk producten van lokale boeren en leveranciers, en altijd van het seizoen.  Daarbij ontvang je ook een handig receptenboekje en een kookplanning. Op die manier is het bereiden van jouw kerstmaaltijd nog maar een koud kunstje. Dankzij de meegeleverde planning kun je van tevoren al veel gerechten voorbereiden. Zo heb je met kerst zelf amper nog stress en kan jij lekker genieten van het lekkere eten en de gezelligheid. De kerstkrat is er voor 2, 4, 6 of 8 personen, en is er vanaf €54,00. Op deze pagina vind je alle informatie!

 • De Krat biedt deze kerst een smakelijk en feestelijk 4-gangen diner
 • Er is ook een vegetarische variant, combineren is mogelijk
 • De KerstKrat 2020 is er voor 2, 4, 6 of 8 personen. Grotere groep? Bestel dan meerdere kratten
 • De kratten worden bezorgd op maandag 23 december. Afhalen in Amsterdam is ook mogelijk
 • Via wijnhandel de Logie kun je een bijpassend wijnarrangement bestellen

kerstkrat-van-de-krat-amsterdam

Wat mag ik deze kerst van De Krat verwachten?

Wist je dat De Krat de eerste maaltijdbox van Nederland was? Dit jaar biedt het Amsterdamse bedrijf alweer voor de 8e keer een heuse Kerstbox aan. Dit jaar kun je kiezen uit 2 verschillende menu’s. Er is een 4-gangen diner met zalm en kip. Maar er is ook een vegetarische variant. De zalm in het voorgerecht wordt hier vervangen voor een bietentaartje en de kip uit het hoofdgerecht wordt vervangen voor een gevulde portobello. Wil je het vegetarische voorgerecht, maar wel het hoofdgerecht met polderscharrelhoenbout? Ook dit is mogelijk, je kunt namelijk gangen met elkaar combineren. De Kerstkrat wordt geleverd met de lekkerste producten van lokale boeren én zoveel mogelijk van het seizoen. In de box vind je daarnaast ook een handig receptenboekje en kookplanning zodat je een en ander van tevoren al klaar kunt maken.

In al die jaren hebben we zoveel heerlijke menu’s gekookt dat je dit jaar een verzameling van onze meest succesvolle gerechten kunt verwachten (De Krat)

Het menu van de Kerstkrat 2020

Het kerstmenu van 2020 is bekend. Hieronder vind je het complete (vegetarische) 4-gangen diner dat je dit jaar in jouw Kerstkrat kunt verwachten.

Kerstmenu “normaal”

 1. Zalmtartaar van gerookte Schotse zalm (ekologisch) van Frank Smokehouse met waterkersolie
 2. Schorsenerensoep met geroosterd amandelschaafsel en brood van Jordy’s Bakery
 3. Confit van polderscharrelhoenbout met gemengde paddenstoelen van Portabella geserveerd met spruitensalsa, geroosterde aardappel, aardpeer & bietjes
 4. Kruidige stoofpeertjes in bier van Brouwerij ‘t IJ met hangop van Anna’s Hoeve

Kerstmenu vegetarisch

 1. Bietentaartje met mierikswortelcrème en geitenkaasmedaillons van Bastiaansen
 2. Schorsenerensoep met geroosterd amandelschaafsel en brood van Jordy’s Bakery
 3. Portobello gevuld met Terschellinger Raede Jutter geserveerd met spruitensalsa, geroosterde aardappelen en aardpeer
 4. Kruidige stoofpeertjes in bier van Brouwerij ‘t IJ met hangop van Anna’s Hoeve

Praktische informatie over bestellen en bezorgen

Begin jij ook al te watertanden bij dit overheerlijke menu? Wacht dan niet te lang met bestellen. De verschillende boxen zijn vaak in snel tempo uitverkocht. Hieronder vind je belangrijke informatie rondom het bestellen en bezorgen van de Kerstkrat.

 • De box kun je bestellen vanaf half november tot en met half deember
 • De box wordt gratis thuisbezorgd op maandag 23 december
 • Alles in de box is ten minste tot 2e kerstdag houdbaar
 • De box bevat alle benodigde producten voor een volledig feestelijk 4-gangen diner
 • In de krat zit ook een receptenboekje en een kookplanner
 • Optioneel kun je bij wijnhandel de Logie een bijpassende wijnbox bestellen

vegetarisch-kerstdiner-de-krat

Wat zijn de kosten?

De Krat biedt 2 verschillende Kerstkratten: een variant mét vlees en vis, en een variant die 100% vegetarisch is. Beide menu’s zijn er voor 2, 3, 4, 6 of 8 personen. De kosten van de beide menu’s zijn identiek. Via delogie.nl kun je een bijpassend wijnarrangement bestellen. De wijnbox met 4 flessen kost €37,50 (normaal) of €70,00 (luxe). Hieronder vind je de prijzen van de Kerstkrat 2020

Aantal personenPrijs kerstkratPrijs p.p
2€54,00€27,00
3€72,00€24,00
4€80,00€20,00
6€108,00€18,00
8€136,00€17,00