logo-boerschappen

 • Vegetarisch
 • Biologisch
 • Kindvriendelijk
 • Recepten kiezen
 • Proefbox
 • 1 t/m 6 personen
 • €46,45 (2 pers. 3 maaltijden)

Boerschappen maaltijdbox

Boerschappen is een initiatief dat in 2013 werd gestart door Stéphanie en Stijn uit onvrede over de huidige voedselindustrie. De grootste ergernissen waren dat er ontzettend veel bewerkte producten zijn met allerlei (ongezonde) toevoegingen en dat alles draait om winstmaximalisatie. De twee kwamen op het idee om zelf boodschappen op te halen bij lokale boeren en hiermee te koken. Al snel werd dit opgepikt door vrienden en vrienden van vrienden. Van het een kwam het ander, en op dit moment is Boerschappen een aanbieder met verschillende maaltijdboxen die actief is door het hele land.

 • Koken met mooie producten van het seizoen afkomstig van lokale & kleinschalige boeren uit Brabant
 • Met respect voor dieren, en zonder kleur-, geur- en smaakstoffen of slechte E-nummers
 • Van boer naar bord binnen 8 uur, oftewel: kraakvers
 • 5 Veelzijdige boxen inclusief handige recepten die je gemakkelijk kunt gebruiken
 • Flexibele en transparante box die je eenvoudig kunt inplannen en opzeggen
 • Nieuwe gemaksbox met 3 complete gerechten!

Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over de Boerschappen maaltijdbox. Je leest meer informatie over de werkwijze van het bedrijf, de verschillende boxen waaruit je kunt kiezen, en over de werking van het abonnement. Ook vind hier ervaringen van anderen.

maaltijdboxen-van-boerschappen-nl

De verschillende boxen van Boerschappen

Boerschappen.nl biedt op dit moment 6 verschillende boxen aan. Het gaat om een Oogst-, Compleet,- Vangst-, Vegan-, Gemaks- en Fruitbox. Met behulp van de icoontjes zuivel, vlees, vegan, fruit, groente en vis zie je snel wat er wel en niet in een bepaalde box zit. Op die manier heb je snel de box gevonden die past bij jouw wensen. Goed om te weten: Sommige Boerschappen boxen zijn geen volledige receptenbox zoals je dat misschien gewend bent bij HelloFresh of Marley Spoon. Op vrijdag ontvang je de inhoud van jouw box per e-mail inclusief een aantal suggesties voor recepten. Om deze recepten te kunnen maken zul je nog wel extra boodschappen moeten doen. In de gemaksbox vind je wel alles wat je nodig hebt voor complete maaltijden. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende boxen waar je uit kunt kiezen.

Naam box Aantal pers. Vanafprijs Omschrijving
Oogst Box 2 & 4 personen €19,50 (2 pers.) Pure- en dagverse groenten en fruit uit Brabant
Compleet Box 1 t/m 6 personen €22,75 (1 pers.) De meest complete box van Brabantse land
Vangst Box 2 & 4 personen €25,25 (2 pers.) Voor liefhebbers van vlees, vis en zuivel
Vegan Box 2 & 4 personen €24,00 (2 pers.) De flexibele box speciaal voor veganisten
Gemaksbox 2 & 6 personen €38,50 (2 pers.) Een complete box voor het hele gezin

Uitleg van de verschillende boxen

 1. Oogst Box
  Deze box zit vol met pure en dagverse groenten uit fruit, vers uit Brabant. De box bevat 7-8 verschillende groenten, fruit, zuivel en een extraatje zoals kaas. Met handige in inspirerende recepten, ideaal voor vegetariërs. Je kunt hier ongeveer 3 – 4 gerechten mee maken
 2. Compleet Box
  Dit is de meest gekozen – en meest complete Boerschappen box. Vol met dagverse groenten, fruit, vis, zuivel en vlees. De box bevat 3 soorten vlees/vis, 5-6 verschillende groenten, en extra’s zoals zuivel, fruit of een stukje kaas of vleeswaren. Je kunt er 3 -4 gerechten mee maken
 3. Vangst Box
  Houd je van een goed stuk vlees, vis of van lekkere zuivelproducten? Dan is de Vangst Box iets voor jou! Kwalitatieve producten waar je blij van wordt. De box bevat wekelijks 2 soorten vlees en 1 stuk vis. De box wordt aangevuld met wisselende producten zoals zuivel, kaas en vleeswaren
 4. Vegan Box
  Speciaal voor veganisten! Een box met 7-8 verschillende soorten groenten, aangevuld met fruit, noten en zaden. Met behulp van de meegestuurde recepten kan je er gemakkelijk 3 tot 4 keer van koken.
 5. FAIM Fruittas
  Wil je ook direct het wekelijks fruit in huis hebben? Bestel dan ook de verse Fruittas. Deze box bevat 5-6 verschillende soorten fruit afkomstig (denk aan ananas, bananen, sinaasappel, frambozen, passiefruit).
 6. Gemaksbox: elke week 3 maaltijden die met zorg worden ontwikkeld. Handig aan huis bezorgd in aparte losse zakken. Je hoeft zelf niets meer in huis te halen. Lees nu onze review.

Hoe worden de boxen samengesteld?
Boerschappen rijdt zelf dagelijks langs de verschillende Brabantse boeren om hier de meest verse producten te verzamelen. Het betreft kleinschalige boeren met passie voor hun ambacht. Het mooie is dat de boxen (zo goed als) vrij zijn van bestrijdingsmiddelen en dat alle dieren alle rust en tijd krijgen op op te groeien. Daarnaast bevatten de producten geen kleur- geur en smaakstoffen of slechte E-nummers. Door te kiezen voor deze box ondersteun jij lokale en kleinschalige boeren die een eerlijke prijs voor hun producten ontvangen.

boerschappen-verse-producten-uit-brabant

Hoe werkt het abonnement?

Wil jij Boerschappen eens proberen? Het bestellen van jouw eerste box werkt heel eenvoudig. Hieronder leggen we in het kort uit hoe je een eerste bestelling kunt plaatsen en hoe verder het abonnement werkt.

 1. Als eerste kies je uit een van de boxen zoals hierboven omschreven. Met behulp van de icoontjes vind je snel een box die past bij jouw wensen. Je kunt vooraf voorbeelden van recepten bekijken.
 2. Kies het aantal personen waarvoor je de box wilt bestellen. De mogelijkheden verschillen per box. De meest populaire “Compleet Box” is er voor 1 t/m 6 personen.
 3. Vul de benodigde gegevens in (jouw naam en adresgegevens)
 4. Kies voor bezorgen of ophalen: rondom Brabant zijn er voldoende afhaalpunten waar je jouw box kunt ophalen. Maar Boerschappen bezorgt inmiddels ook door heel Nederland (€6,50 bezorgkosten).

Proefperiode van 2 weken
Bij een maaltijdbox denk je al gauw aan een ingewikkeld abonnement waar je maar moeilijk van afkomt. Bij Boerschappen kies je altijd zelf wanneer je een box wil. Je kunt dan ook kiezen voor een proefperiode van 2 weken. Je zit nergens aan vast, en na het verstrijken van deze periode wordt je ook niet continue gespamd om klant te blijven. Na de proefperiode wordt je lid van Boerschappen. Dit klinkt misschien spannender dan het is. Via “Mijn Boerschappen” blijf je zelf bepalen wanneer je een box wil ontvangen. Goed om te weten: tot 8 dagen voor de bezorgdag kan je een wijziging doorvoeren. Helaas is het nog niet mogelijk om via Mijn Boerschappen zelf te switchen van box. Hiervoor moet je even contact opnemen met de klantenservice. Tip: bekijk ook de boxen van Grutto.

betaling en bezorging boerschappen

Betalen, ophalen en bezorgen
Net als bij de meeste andere maaltijdboxen betaal je jouw eerste proefbox met iDeal. Met jouw eerste iDeal betaling machtig je Boerschappen ook om volgende boxen automatisch te incasseren. Wel kan je jouw abonnement op ieder gewenst moment weer opzeggen. Jouw box kan je eenvoudig en gratis ophalen bij diverse pick-up points in Brabant. Woon je wat verder weg? Goed nieuws, want sinds 1 oktober 2019 bezorgt Boerschappen landelijk op zondag, woensdag en vrijdag. De bezorgkosten bedragen €6,50 per bestelling.

Boerschappen met korting proberen in april 2024

Ben jij ook enthousiast over Boerschappen, en wil je het met een kortingscode proberen? Op Maaltijdbox.com verzamelen wij altijd de laatste & actuele aanbiedingen en acties. Op dit moment is er een Boerschappen actiecode bij ons bekend. Zodra wij voor jou een unieke aanbieding hebben gevonden om deze box met extra korting te proberen vind je deze natuurlijk terug op deze pagina. Wist je dat je de Compleet Box voor 2 personen al voor €34,00 kunt proberen? Dit is een rijkelijk gevulde box met vlees, vis, groenten, fruit en extra producten zoals kaas of vleeswaren. Goed voor 3-4 gerechten (je moet er vaak wel wat boodschappen bij halen).