Maaltijdbox vergelijken

De maaltijdbox is populairder dan ooit! Als gevolg hiervan is het aanbod nu groter dan ooit. Maaltijdboxen zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Van biologisch en kindvriendelijk tot aan koolhydraatarm en glutenvrij: je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een speciale box beschikbaar. Hoe maak je nu een goede keuze? Op Maaltijdbox.com vergelijken wij alle maaltijdboxen, en proberen we jou te helpen bij het kiezen van een geschikte box. Onderstaand tref je in één overzicht alle beschikbare boxen. Je ziet in een oogopslag wat de boxen kosten, of het kiezen van recepten mogelijk is, of er een vegetarische- en biologische box beschikbaar is, en of je ook eerst een proefbox kunt bestellen. Klik op de oranje button voor meer informatie over een bepaalde foodbox.

Vanaf (2 pers, 3 maaltijden) Maaltijden Kiezen VEGA BIO Proefbox Extra informatie
hellofresh €45,99
€18,49
marley-spoon €49,89
€21,25
ekomenu €45,95
€25,48
de-familiebox €43,00
€25,80
green-chef €52,99
€23,50
dinnerly €38,59
€19,15
de-krat €42,00
€37,80
presto €29,85 tot €44,85
veganbox €43,00
€25,80
factor €62,93
€39,54
boerschappen €34,00
belgische boxen €49,00
€34,00

Welke maaltijdboxen passen bij mij?

In juli 2024 kan je kiezen uit veel verschillende landen en regionale leveranciers. Wij hebben voor jou de verschillen bekeken en onderzoek gedaan naar leefstijlen en eetgewoontes. Hieruit zijn 5 verschillende profielen gekomen. Hieronder kun je direct een keuze maken uit een van deze keuzes en de diverse aanbieders in dat assortiment vergelijken. De maaltijdboxen kun je vervolgens na het lezen van onze keuzehulp eenvoudig laten bezorgen aan huis.

Vind jouw ideale maaltijdbox
1. Goedkoopste maaltijdbox
2. Gebruiksvriendelijke maaltijdbox
3. Biologische maaltijdbox
4. Maaltijdbox met meeste keuze
5. Kindvriendelijke maaltijdbox


1. De goedkoopste maaltijdbox

Een van de aspecten waar je waarschijnlijk als eerste naar kijkt is prijs. Zoals je in onze vergelijker kunt aflezen zitten de meeste boxen op hetzelfde prijsniveau. Je betaalt eigenlijk altijd rond de €39 voor een box voor 2 personen en 3 maaltijden. Sommige aanbieders bieden een 1-persoons box. In dat geval ben je nog iets voordeliger uit. Je zou dus kunnen zeggen dat prijs geen doorslag geeft, aangezien alle boxen ongeveer even duur zijn.

Toch zitten er wel flinke verschillen als het gaat om de eerste box die je afneemt. Veel aanbieders hebben namelijk een flinke korting op de eerste box. Dus zoek jij de goedkoopste maaltijdbox, gewoon om het te proberen? Dan zijn HelloFresh (€14,00) en Marley Spoon (€14,90) het goedkoopste. Je ontvangt hier maar liefst €25 korting op je eerste box. Nadat je jouw eerste box ontvangen hebt zit je overigens nergens aan vast. Je kunt – indien gewenst – direct weer opzeggen. Zo profiteer je van een heel goedkope foodbox!

Top 4 goedkoopste maaltijdboxen

 1. HelloFresh
 2. Marley Spoon
 3. Allerhande Box
 4. Versh

2. De meest gebruiksvriendelijke box

Een ander belangrijk aspect is de gebruiksvriendelijkheid van een maaltijdbox. Het is belangrijk dat je een box makkelijk kunt bestellen, dat je gemakkelijk boxen kan wijzigen en pauzeren, en dat de box netjes  en met een duidelijke receptenkaart bij je wordt thuisbezorgd.

Op dit gebied gooien HelloFresh en Marley Spoon de hoogste ogen. Het bestellen van de boxen gaat gemakkelijk, er is een ruime keuze uit bezorgmomenten. Beide aanbieders hebben een handige App waarmee je heel eenvoudig je abonnement kunt beheren. Je kunt op elk moment heel eenvoudig boxen inplannen, recepten wijzigen of een extra box als een fruitbox bestellen. Bij de box ontvang je een professionele receptenkaart waarop alles heel duidelijk wordt uitgelegd, ondersteund met foto’s en/of video.

De Allerhande Box van Albert Heijn mag hier niet onbenoemd blijven. Het grote voordeel van Albert Heijn is namelijk dat je hier ook al je overige boodschappen kunt meebestellen. Op die manier worden al je boodschappen in één keer bij je thuis afgeleverd, super handig.

Top 3 gebruiksvriendelijke maaltijdbox

 1. Marley Spoon
 2. HelloFresh
 3. Allerhande Box

3. Een biologische maaltijdbox

Biologische voeding is enorm in opkomst. Steeds meer Nederlanders vinden het belangrijk dat het eten op hun bord op een duurzame manier tot stand is gekomen. Dus geen plofkippen, kunstmatige toevoegingen, e-nummers of andere (ongezonde) bestrijdingsmiddelen.

Vandaag de dag zijn er flink wat 100% biologische maaltijdboxen. Willem&Drees, Ekomenu en De Krat zijn de meest populaire boxen. Dit zijn stuk voor stuk authentieke boxen, met een duidelijke visie: de wereld een beetje beter maken. Al deze aanbieders zijn daarnaast enorm transparant. Op hun website zie je precies met welke boeren zij samenwerken. Op die manier krijgt het eten op je bord ook een “gezicht”.

Willem&Drees en Ekomenu zijn daadwerkelijk biologisch gecertificeerd. Bij De Krat ligt dit iets anders. Omdat niet alle producten in De Krat het Eko keurmerk hebben, is de box dus officieel niet biologisch. Maar De Krat kijkt verder dan alleen de keurmerken. Een terechte vraag is dan ook: zijn biologische tomaten uit Spanje duurzamer dan lokale, eerlijke tomaten die in Nederland zijn gekweekt? Gezien de filosofie van dit bedrijf kenmerken wij De Krat dus wel als biologisch. Overigens is De Krat sinds 1 december 2015 wel officieel B Corp gecertificeerd (als bedrijf zijnde).

Top 3 biologische maaltijdboxen

 1. Willem & Drees
 2. Ekomenu
 3. De Krat

4. Maaltijdboxen met de meeste recepten

Keuze is belangrijk. Bij de allereerste maaltijdboxen had je geen invloed op de inhoud. Je bestelde een maaltijdbox, en deze werd vervolgens gevuld door de aanbieder. Tegenwoordig bepaal jij als gebruiker steeds vaker wat er in je foodbox zit. Koploper hierin zijn Marley Spoon en HelloFresh. Bij Marley kun je wekelijks kiezen uit liefst 12 verschillende recepten. Dit is een prima variatie van vlees-, vis-, vega-, kindvriendelijk,- en koolhydraatarme gerechten. Daarnaast vind je wekelijks een aantal “bliksemsnelle” recepten die binnen 20 minuten op tafel staan. Bij HelloFresh kun je elke week kiezen uit 10 recepten. Ook hier zitten minimaal 3 vegarecepten en 3 kindvriendelijke recepten bij. Daarnaast kun je bij HelloFresh extraatjes bestellen zoals desserts, een wijbox, een ontbijtbox of een fruitbox.

Ook bij Ekomenu en Willem&Drees heb je wat te kiezen. De insteek bij deze aanbieders is alleen net iets anders. Bij Ekomenu vind je wekelijks 7 verschillende menu’s. Je kunt denken aan een “familie menu”, een “vegetarisch menu” of een “9 maanden menu”. Gebruikers kunnen wekelijks switchen van menu, dus ook hier heb je een ruime keuze. Bij Willem&Drees werkt het ongeveer hetzelfde.

Combineren gaat bij deze foodboxen helaas wat lastiger. Wil je bijvoorbeeld één vegarecept, één kindvriendelijk menu en één glutenvrij recept? Dan is dat niet mogelijk. Kies je voor een glutenvrij menu, dan heb je ook direct een hele box met enkel glutenvrije recepten.

Top 3 maaltijdboxen met “de meeste keuze”

 1. Marley Spoon
 2. HelloFresh
 3. Ekomenu / Willem&Drees

5. Een kindvriendelijke box

De maaltijdbox is met name populair onder jonge gezinnen. We zien steeds meer tweeverdieners met jonge kinderen die gebruik maken van de foodbox. Het grote voordeel voor hen is met name de tijdbesparing die het oplevert. Zij hoeven immers niet meer zelf te bedenken wat er op het menu staat, hoeven amper naar de supermarkt, en de gerechten staan snel op tafel waardoor er waardevolle tijd voor het gezin overblijft.

Steeds meer aanbieders bieden tegenwoordig een speciale “kindvriendelijke foodbox” of “gezinsbox” aan. HelloFresh, Marley Spoon, Allerhande Box, Willem&Drees, De Familiebox en Ekomenu bieden stuk voor stuk zo’n box die zich richt op gezinnen. Daarbij springen de boxen van Albert Heijn, De Familiebox van Bilder & De Clercq en Willem&Drees er voor ons uit.

De Familiebox van Albert Heijn bevat recepten die getest zijn door kinderen. De maaltijden zijn dus lekker voor jong en oud. Daarnaast staan deze menu’s binnen 20 – 30 minuten op tafel.

De Familiebox is een nieuwe speler op de markt. Dit was voorheen Mathijs Maaltijdbox, maar deze box focust zich inmiddels volledig op (jonge) gezinnen. Er is een box voor elke gezinssituatie. Elke box is beschikbaar voor 3 of 4 maaltijden in de week. De maaltijden staan snel op tael doordat veel tijdrovend voorwerk al gedaan is (denk aan groenten snijden).

Tenslotte willen we de Gezins Box van Ekomenu nog even uitlichten. Deze box is niet alleen hartstikke gezond en toegankelijk voor kinderen. In de recepten vind je ook altijd een taak die de kinderen kunnen uitvoeren. Zo betrek je jonge kinderen al op jonge leeftijd met verschillende ingrediënten en recepten.

Top 3 kindvriendelijke boxen

 1. De Familiebox
 2. Gezins Box Ekomenu
 3. Green Chef