Willem&Drees Kerstbox is nu het Ekomenu Kerstmenu!

Wil jij met kerst 2023 genieten van een heerlijk vegetarisch én 100% biologisch kerstmenu  met de lekkerste producten van Hollandse boeren? Dan is de kerstbox van Ekomenu zeker interessant. Vorig jaar hadden Willem & Drees en Ekomenu nog 2 aparte menu’s. Dit jaar zijn beide boxen samengegaan en bestel je via Ekomenu.nl een heelrijk 4-gangen menu voor 2 – 8 personen. Je kunt deze box bestellen tot en met 17 december. De bereidingstijd bedraagt ongeveer 3 kwartier tot een uur. Op de Ekomenu Kerstbox pagina vind je alle details.

 • Willem & Drees is samengegaan met Ekomenu
 • Dit betekent dat je de biologische kerstbox nu bij Ekomenu kunt bestellen
 • Beschikbaar voor 2 – 8 personen
 • 2 boxen: een klassiek menu en een vega(n) kerstmenu
 • Bestellen kan tot en met 17 december.
 • De bezorging vindt plaats op 23 december (afhalen op 24 december)

LET OP: de informatie hieronder heeft nog betrekking op de kerstbox van Willem & Drees van vorig jaar. Inmiddels is Willem & Drees samengegaan met Ekomenu. Dit betekent dat deze kerstbox niet meer bestaat. Onze suggestie is om te kijken naar de Ekomenu Kerstbox die je dit jaar bestelt vanaf €59,95. Klik hier voor meer informatie.

willem-drees-kerstbox

Wat staat er met kerst 2023 op het menu?

Willem&Drees biedt al enkele jaren op rij een speciale kersteditie van hun maaltijdbox aan. Het is geen geheim dat het bedrijf staat voor “eten van een gezonde keten”. Het vegetarische 4-gangen kerstdiner met uitsluitend biologische ingrediënten sluit hier natuurlijk volledig op aan (wist je trouwens dat de AH kerstbox ook een vegetarische variant heeft?). Dit jaar is de box samengesteld in samenwerking met chef-kok Rudolf Brand van het duurzame restaurant Circl in Amsterdam. Er is bewust gekozen voor de mooiste ingrediënten van het seizoen. Bij de box ontvang je dit jaar ook een speciaal receptenboek. Hierin vind je natuurlijk het kerstmenu 2023, maar ook andere inspirerende recepten.

“Een heerlijk kerstdiner met seizoensgroenten in de hoofdrol. Het resultaat is een lust voor het oog én de mond. Een feestelijk en van het begin tot eind verrassend 4-gangen kerstdiner.” Rudolf Brand – Chef-kok Restaurant Circl

Dit staat er op het menu
Het kerstmenu van Willem&Drees (editie 2023) vind je hieronder. Het betreft een luxe 4-gangen kerstdiner, 100% vegetarisch en 100% biologisch.

 1. Voorgerecht: Gort risotto, palmkool, oesterzwammen, ei, oude kaas
 2. Tussengerecht: Kastanje champignon bouillon, paksoi, tempeh, soja saus
 3. Hoofdgerecht: Gebraden savooiekool, pompoen, kastanjes, geitenyoghurt hangop, koolsaus
 4. Nagerecht: Chocolademousse, aangezuurde room, kletskoppen, karamelsaus, kersen

Praktische informatie over bestellen en bezorgen

Ben jij ook zo enthousiast over dit vegetarische 4-gangen diner, en wil je ‘m direct bestellen? Dit kan eenvoudig via de website van Willem&Drees. Je kunt de box gewoon los bestellen, het is dus geen abonnement. Hieronder vind je de nodige praktische informatie over bestellen en bezorgen.

 • Bestellen kan vanaf 18 november tot en met 18 december. Hierbij geldt: OP=OP.
 • De box wordt gratis bij jou thuisbezorgd op zondag 22 december of maandag 23 december
 • De box is er voor 4, 6 en 8 personen. Dineren met meer personen is mogelijk door meerdere boxen te combineren.
 • In de kerstbox zitten alle benodigde ingrediënten voor een compleet 4-gangen diner
 • Je kunt optioneel een wijbox bestellen met bijpassende wijnen. Dit is niet verplicht.

De kosten van de Willem&Drees Kerstbox 2023

Benieuwd naar de kosten? Hieronder vind je de prijzen van de kerstboxen. Hoe groter de box, des te lager de prijs p.p. Het pakket met 6 bijpassende wijnen kost €59,00 per stuk. Uiteraard kun je meerdere wijnpakketten toevoegen aan jouw bestelling.

Aantal personen Prijs kerstbox Prijs p.p
4 €119,00 €29,75
6 €149,00 €24,83
8 €169,00 €21,13