Goedkoopste Maaltijdbox

Niemand wil te veel betalen voor zijn maaltijdbox. Met de actuele kortingscodes kun je maximaal profiteren van voordeel. Maar de vraag is; is een goedkope maaltijdbox echt voordelig? Misschien loop je wel tegen dingen aan waardoor het toch duurder wordt. Denk aan boxen die niet alles meeleveren zodat je alsnog zelf naar de winkel moet. Of boxen die kleine porties bevatten zodat je toch zelf weer wat extra’s moet koken of na verhouding een grotere box moet bestellen. Wij hebben dit voor je uitgezocht en zijn daarbij uitgegaan van twee situaties: 1. Een gezin zonder kinderen en 2. een gezin met twee kinderen. Hieronder vind je per box een prijsanalyse en de voordelen.

Wat is de voordeligste foodbox?

In dit onderzoek hebben we de volgende boxen meegenomen: HelloFresh, Marley Spoon, De Familiebox, Ekomenu, Allerhande box, Versh, de Krat, Beebox (Willem en Drees). We zijn uitgegaan van een box-grootte van 3 gerechten. Vaak worden de prijzen goedkoper wanneer je meer maaltijden besteld. Daarom raden we aan altijd even op de website van de desbetreffende leverancier te kijken naar de prijsverschillen tussen 3, 4 of 5 recepten per week. Soms kan het aantrekkelijk zijn om een grote box te bestellen met meer gerechten of voor meer personen. Hieronder vind je voor de kleine box en grote box de verschillende prijzen per pakket en per maaltijd. Dit is altijd inclusief gratis bezorging!

Voordelige box voor 2 Volwassenen
HelloFresh – Prijs per box: €40.95. Kosten per maaltijd (p/p): €6,83.
Marley Spoon – Prijs per box: €41,95. Kosten per maaltijd (p/p): €6,99.
De Familiebox – Prijs per box: €41,50. Kosten per maaltijd (p/p): €6,91.
Ekomenu – Prijs per box: €41,88. Kosten per maaltijd (p/p): €6,98.
Albert Heijn – Prijs per box: €38,85. Kosten per maaltijd (p/p): €6,48.
De Krat – Prijs per box: €41,00. Kosten per maaltijd (p/p): €6,83.
Versh – Prijs per box: €32,50. Kosten per maaltijd (p/p): €5,42.

Voordelige box voor een gezin met 2 kinderen
HelloFresh – Prijs per box: €61.95. Kosten per maaltijd (p/p): €5,16.
Marley Spoon – Prijs per box: €62,95. Kosten per maaltijd (p/p): €5,25.
De Familiebox – Prijs per box: €67,00. Kosten per maaltijd (p/p): €5,58.
Ekomenu – Prijs per box: €62,76. Kosten per maaltijd (p/p): €5,23.
Albert Heijn – Prijs per box: €54,00. Kosten per maaltijd (p/p): €4,50.
De Krat – Prijs per box: €62,00. Kosten per maaltijd (p/p): €5.17.
Versh – Prijs per box: €50,00. Kosten per maaltijd (p/p): €4,17.


goedkope maaltijden


Mogelijkheden voor een lagere prijs

Je vraagt je misschien af; 5 of 6 euro voor een maaltijd; is dat niet veel te veel? Kan het niet goedkoper? Is er geen optie voor korting? Er zijn elke maand niet kortingscodes beschikbaar waardoor je veel voordeel op je box kunt krijgen. Je zult dan met nog meer plezier de keuken in gaan. De acties variëren tussen de 10% tot 25% korting die wel kunnen oplopen tot €25 voordeel. Voor de meest aantrekkelijke keuze kom je dan uit op slechts €2 per maaltijd per persoon. Ook voor vaste klanten zijn er mogelijkheden om de kosten per maaltijdbox wat te verlagen. Zo kun je gebruik maken van spaarsystemen of andere acties.

Nieuwe aanbieders die focussen op prijs
In 2020 zijn er in Nederland (en Europa/duitsland) ook nieuwe aanbieders gekomen die hun product simpel en voordelig willen aanbieden. We hebben het dan over Versh (van Bilder & de Clerq) en Dinnerly. Kenmerkend voor deze aanbieders is de eenvoud van hun maaltijden. Ze gebruiken weinig ingredienten om de gerechten gunstiger te kunnen prijzen. Dat heeft als gevolg dat de bereidingstijd ook erg interessant is (vaak zet je een maaltijd al binnen 30 minuten op tafel).