Grutto

grutto logoEen nieuwe aanbieder van boxen met vlees en gevogelte is Grutto. Deze leverancier van verse producten komt met een innovatief concept om de voedselverspilling in Nederland verder tegen te gaan. Daarnaast willen ze zorgen voor een hogere kwaliteit vlees op het bord van de Nederlanders. Met een Grutto pakket haal je vers vlees in huis waarmee je zelf een recept kunt maken. Het is dus geen complete maaltijdbox, echter een belangrijk onderdeel ervan (helaas moeten de vegetariërs en veganisten deze boxen overslaan). Het grote voordeel is dan echter wel dat je maximale vrijheid hebt over de recept-keuze. Op basis van het stuk vlees dat je besteld kun je een bijpassend recept zoeken en bereiden. De boodschappen moet je dan wel even bij de supermarkt bestellen.

Pakketten van Grutto bestellen

Op de website van Grutto kun je heel eenvoudig een vleespakket of gevogelte pakket selecteren. Wanneer er genoeg deelnemers zijn (lees: mensen die mee participeren om het dier te kopen) wordt het dier geslacht, geportioneerd en thuisbezorgd. Je ontvangt dus een deel van de koe of de kip. Op de site is te lezen met hoeveel mensen je samen een dier koopt. Op die manier wordt er geen eten verspilt (duurzaam toch?). Misschien herken je een van de labels hieronder:

  • Koop een Koe: verschillende pakketten met daarin Kipfilet, Kipdrumstick, Kipdijfilet, Kipvleugel, Kipkarbonade en Kipsaté.
  • Koop een Kip: diverse boxen met daarin o.a. Côte de boeuf, Tournedos, Entrecôte, Kogelbiefstuk, Biefstuk, Minute steak, Biefstukpuntjes, Rosbief, Bavette, Riblap, Stooflap en Poulet. Daarnaast vind je er ook gehakt, hamburgers en chipolataworstjes in.
  • Koop een Varken: een uitgebreide foodbox met Medaillon, Filetlap, Karbonade, Rollade, Shoarma, Schnitzel, Speklap en Poulet. Naast varkensvlees is dit ook beschikbaar met wildzwijn.
  • Koop een Kalkoen: altijd al een gevulde kalkoen willen maken (bijvoorbeeld met kerst)? Dan is deze box ideaal.
  • Koop Wild: allerlei pakketten met wildvlees van o.a. damhert, adelhert en wilde zwijnen met o.a. Rack, Rugfilet, Bovenbil, Biefstuk, Mini biefstuk, Boutrollade, Rookworst en Braadworst.

grutto pakketten vlees

Wat kosten de maaltijdboxen van Grutto

De kosten van Grutto zijn in verhouding met supermarkten niet veel hoger. Sterker nog; je hebt exclusief vlees voor een zeer goede prijs. Dit kunnen ze realiseren doordat je direct wat meer vlees in huis haalt (wat in de vriezer bewaard moet worden). Per bestelling wordt aangegeven hoeveel ruimte je in het vriesvak nodig hebt. Om je een idee te geven hebben we hieronder een tabel geplaatst met de actuele Grutto prijzen van juni 2024:

Grutto box KG Maaltijden Prijs p/p per maaltijd Totaalprijs
Kip pakket 4,5 16 € 2,34 € 74,95
Kip pakket bio 4,5 16 € 2,50 € 79,95
Kestkip combi 4,0 4 € 9,99 € 79,95
Koe pakket 6,4 27 € 1,85 € 99,95
Koe pakket luxe 8,4 31 € 2,10 € 129,95
Wagyu pakket 3,4 13 € 6,15 € 159,95
Varken pakket 7,9 28 € 1,78 € 99,95
Wild zwijn pakket 3,9 17 € 2,65 € 89,95
Damhert pakket 5,3 21 € 3,81 € 159,95
Edelhert pakket 4,0 16 € 3,75 € 119,95
Gevulde kalkoen 4,4 5 € 9,99 € 99,95
Kerst kalkoen 4,4 4 € 8,74 € 69,99

Duurzame boeren en leveranciers

Bij elk dier is precies te bekijken waar het vandaan komt. Daarmee bedoelen we de boer en de locatie. Zo weet je dus waar de dieren hebben “rondgelopen” en krijg je een indruk van het dierenwelzijn. Een eerlijk verhaal; dat staat bij de Grutto boxen heel hoog in het vaandel. Je proeft de liefde voor de dieren, de traceerbaarheid van het vlees en de biologische teelt. De producten zijn enorm vers en zijn daarnaast eenvoudig in de vriezer te bewaren. Alles wordt netjes in stukjes / porties per maaltijd thuisbezorgd. In de basis heeft het concept raakvlakken met boerschappen.

Kerstpakketten van Grutto

Ook in 2024 heeft Grutto kerstboxen beschikbaar. Op dit moment zijn dat er 5. Je kunt zorgeloos genieten van heerlijke malse stukjes vlees in combinatie met zelfgekozen groenten, aardappelen en bijgerechten. Verras je familie, vrienden en andere gasten met heerlijke culinaire hoogstandjes. Eenvoudig te maken, in elke keuken, zonder echte kookervaring. Hieronder kun je de Grutto kerstmaaltijden van 2024 bekijken.

  1. Gevulde Kalkoen: voor 10-12 personen, €9,99 per persoon.
  2. Kerst Kalkoen: voor 8-10 personen, €8,00 per persoon.
  3. Wagyu Pakket: voor 8-10 personen, €6,15 per persoon.
  4. Damhert Pakket: voor 6-8 personen, €3,75 per persoon.
  5. Gevulde Kippen: voor 8-10 personen, €9,99 per persoon.

Hoe worden de pakketten thuisbezorgd?
De bezorging van Grutto boxen gebeurd middels gekoeld transport. Op die manier ontvang jij een koel pakket die je rechtstreek in de koelkast of vriezer kunt stoppen. Het vlees komt rechtstreek van de boer, via het slachthuis bij jou op het bord. Verser kun je het niet krijgen.

Is er een kortingscode beschikbaar?
Op dit moment hebben we een Grutto kortingscode beschikbaar. Koop een koe of een kip met extra korting is natuurlijk wel interessant. Regelmatig zijn er leuke introductieaanbiedingen voor nieuwe klanten. Ook bestaande klanten kunnen profiteren van kortingsvouchers die zo af en toe worden verspreid. Op de pagina met Grutto Kortingscodes bekijk je alle actuele acties.

Wat zit er precies in de boxen?
Afhankelijk van het type pakket bestel je vlees van een koe, een kip, varken of andere wild. In deze box zitten dan weer kleine stukken vlees, gesorteerd per type en per maaltijd. Alles is al voorgesneden en schoongemaakt. Je kunt het zo bakken en eten. Op de website van grutto.com kun je eenvoudig bijpassende recepten vinden.