Veganbox Kerstmenu

Wanneer jij als veganist zoekt naar goede alternatieven voor de kerst dan heb je dit jaar eigen twee opties. Als eerst het vegan kerstdiner van Ekomenu en ten tweede de box van Veganbox. Op deze pagina leggen we alles uit over dit heerlijke 4 gangen diner. Want genieten zul je zeker. Je kunt op een laagdrempelige manier een heel simpel maar lekker kerstmenu op tafel zetten dat 100% voldoet aan de VEGAN-richtlijnen. Zorgeloos eten met familie en vrienden dus. Hieronder plaatsen we een korte samenvatting over Veganbox kerstdiner 2024.

  • Beschikbaar voor 4 of 6 personen
  • Te bestellen vanaf €80,00
  • Eenvoudig te koken en verrassend smaakvol
  • Bijpassende wijnbox mee te leveren
  • Tot en met 18 december online te bestellen
  • Gratis bezorgd op 22 december

veganbox kerstbox

Wat is het veganistische kerstdiner van Veganbox?

Op de website van veganbox.nl kun je sinds enkele dagen de kerstbox eenvoudig bestellen. Maar wat kun je verwachten? Het product is namelijk niet hetzelfde als de reguliere boxen. Bij de normale veganistische maaltijden kook je enkel hoofdgerechten. Hierbij gaat het om een compleet diner met voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. De box is er voor 4 personen, maar ook voor 6 personen. Eventueel kan je deze box ook combineren met een ander kerstmenu. Stel je bent met een groep van 6 personen waarvan er 4 graag een vegan-kerstdiner willen. Dan kun je voor hen deze box bestellen en voor de rest bijvoorbeeld het kerstmenu van HelloFresh. Je ontvangt alles wat je nodig hebt om de gerechten te koken met daarbij duidelijke foto’s om het bord mooi op te maken.

Wat staat er op het menu?

Hieronder is het actuele menu te vinden. Wij hebben dit zeer positief beoordeeld. Het is een lekkere en frisse combinatie die je in een handomdraai op tafel zet:

  • Voorgerecht: Gemarineerde pompoen met roodlof en vegan geitenkaas
  • Tussengerecht: Pastinaak-peersoep met desembrood
  • Hoofdgerecht: Paddenstoelenstoof met knolselderijpuree en geroosterde spruitjes
  • Dessert: Tarte tatin met appel, cranberries en vanilleroom

veganbox-kerstmenu-2022

Wat kost de Vegan kerstbox?

Zoals we hierboven hebben aangegeven kun je de box bestellen voor 4 personen of 6 personen. Prijzen variëren van €80 tot €10. De wijnbox is al te bestellen voor €35 (onzeker of dit dit jaar weer het geval is). Voor het overzicht hebben we hieronder een tabel geplaatst met de actuele prijzen van 2024 van Veganbox.

Box Totaalprijs Prijs p/p
4 personen €80,00 €20,00
6 personen €100,00 €16,67
Wijnbox €35,00

veganbox kerstdiner 2021


Hoe lang ben ik bezig met koken?
De box wordt geleverd op 22 december. Je kunt dus kerstavond of 1e kerstdag / 2e kerstdag genieten van de maaltijden. Langer houdbaar houden is niet wenselijk voor de kwaliteit en versheid. Wanneer je de box thuisbezorgd is het belangrijk dat je de recepten even naloopt. Zo krijg je een indruk wat je precies moet doen en kun je eventueel al voorbereidingen treffen. Het koken van de gerechten neemt slechts weinig tijd in beslag.

Wat zit er in de wijnbox?
Dit jaar is de wijnbox extra speciaal. Er zijn 3 topwijnen geselecteerd die goed passen bij het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Deze bijpassende wijnbox is speciaal samengesteld door de 2 sterren Sommelier van Vinobox. Er zitten de volgende flessen in:  Cielo Prosecco Spumante, Karl Pfaffman Gruner Sylvaner en een Castillo de Aresan Petit Verdot.

Wat is het kerstpakket van Veganbox?
Los van een dinerbox verkopen ze ook een kerstpakket. Deze box bestaat uit veel verschillende snacks en lekkernijen voor tijdens de feestdagen. Het is leuk om te geven en om te krijgen. De prijs is €50 per stuk, inclusief bezorging. Er zitten meer dan 15, 100% vegan, producten in met daarbij een receptenboekje en linnen tas. Zoveel mogelijk biologisch en lokaal ingekocht.