Nieuw bij Ekomenu: Ketogeen menu

Ekomenu heeft weer een nieuwe persoonlijke leefstijl toegevoegd aan Mijn Persoonlijk Menu. Naast de bekende leefstijlen zoals variatie, familie, glutenvrij en lactosevrij, kun je nu ook kiezen voor de leefstijl Ketogeen. Elke week kun je kiezen uit 3 of 4 keto-recepten voor 1, 2, 3 of 4 personen. Het is mogelijk om per gerecht het aantal personen te wijzigen. De Keto maaltijdbox is speciaal bedoeld voor mensen die wekelijks zo min mogelijk koolhydraten willen eten. Je ontvangt elke week 3 of 4 maaltijdzakken met daarin zo weinig mogelijk koolhydraten en genoeg vet. In deze box tref je dus geen koolhydraatrijke producten als pasta, rijst of andere graanproducten aan. In plaats daarvan geniet je van de lekkerste groenten, vleesvervangers, vlees en vis. Typische producten in het Keto-menu zijn o.a. vette vis, sommige soorten vlees, spek, olie, zaden of noten.

 • Ekomenu is de persoonlijke maaltijdbox met 100% biologische producten
 • Je kunt nu kiezen uit liefst 12 verschillende leefstijlen en 20 recepten
 • Nieuw is het ketogeen menu. Een menu dat geschikt is om af te vallen of om diabetes type e 2 om te keren
 • Het ket0-menu met 3 maaltijden voor 2 personen kost €41,88 per week
 • Het menu is ook verkrijgbaar voor 1, 3 of 4 personen. Per gerecht kun je het aantal personen wijzigen
 • Ter info: het menu “Koolhydraatarm” is gewijzigd naar “Koolhydraatbewust”

Wat houdt het keto-dieet in?

Het ketogeen dieet is op dit moment erg populair. Het wordt veel toegepast door mensen die willen afvallen, maar ook door mensen die diabetes type 2 willen omkeren. Het idee bij dit dieet is dat je overgaat op vetverbranding, en dat vet de belangrijkste energiebron van het lichaam wordt. Normaal gesproken haalt je lichaam de meeste energie uit koolhydraten. Concreet betekent dit dat je zo veel mogelijk koolhydraten (denk aan aardappelen, rijst of pasta) overslaat en juist meer vetten gaat eten. Uiteindelijk haal je zo’n 80% – 90% van de benodigde energie uit vetten, en 5-15% uit eiwitten. Nog maar 5-10% haal je uit koolhydraten. Let op: er zijn verschillende risicogroepen die voorzichtig moeten zijn met het keto dieet. Het is dus verstandig om eerst contact op te nemen met een diëtist of huisarts. Dit geldt o.a. voor zwangere vrouwen, mensen met een eetstoornis, mensen met voedingstekorten, een zeldzame ziekte, een slechte vetabsorptie of mensen met diabetes type I of II.

Het gemak van een keto-maaltijdbox

Wie aan de slag wil met het keto-dieet (en dit heeft besproken met de huisarts of diëtist), komt er al snel achter dat dit best een lastig dieet is om te volgen. Je moet op zoek naar nieuwe recepten en dit kost veel tijd en energie. Een keto-maaltijdbox kan je hierin enorm ontlasten. Bij Ekomenu kies je elke week uit 3 of 4 recepten waarvan je zeker weet dat deze aansluiten op jouw dieet. Dit zorgt voor veel rust: je hoeft niet te bedenken wat je gaat eten en welke boodschappen je daarvoor nodig hebt. Voor 3 of 4 dagen heb je namelijk alles al in huis. De overige dagen kun je invullen met eigen recepten.

 • Ekomenu lanceert het keto-menu
 • Dit menu is er voor 1, 2, 3 of 4 personen
 • Je kunt kiezen uit 3 of 4 maaltijden per week
 • Per gerecht kies je zelf of je deze voor 1, 2, 3 of 4 personen wilt
 • De prijs voor een box met 3 gerechten voor 2 personen ligt op €41,88
 • Via Mijn Persoonlijk Menu kun je wekelijks kiezen uit 12 leefstijlen en in totaal 20 recepten

Michiel

Mijn naam is Michiel en heb een voorliefde voor alles wat met koken te maken heeft. Koken is een van mijn favoriete bezigheden. Sinds ik een maaltijdbox gebruik heb ik veel nieuwe gerechten en smaken leren kennen. Op maaltijdbox.com blog ik daarover en vergelijk ik maaltijdboxen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *