Ketogeen maaltijdbox

Wil je afvallen? Een populaire manier is het ketogeen dieet. Dit lijkt veel op het koolhydraatarme dieet waar je op onze website ook uitgebreide informatie + geschikte maaltijdboxen van kunt vinden. Toch zitten er wel degelijk een aantal belangrijke verschillen tussen beide diëten. Op deze pagina vind je daarom een duidelijke uitleg van het ketodieet, en lees je wat de belangrijkste voordelen en nadelen zijn. Zo hopen we dat jij een goede inschatting kan maken of dit dieet past bij jouw leefstijl en doel. Natuurlijk informeren we jou ook over geschikte Keto maaltijdboxen die goed aansluiten bij dit dieet. Bekijk hieronder direct de twee beste opties:

Korting Beoordeling Vanaf (2 pers, 3 maaltijden) Bekijk Kortingscode
ekomenu 50% voucher €45,95
€25,48
green-chef 50% + 3 x 20% korting €52,99
€23,50

Wat is het keto dieet?
Bij het ketogeen dieet eet je vooral vetten (80%)  en relatief weinig eiwitten en koolhydraten (20%). Doorat bijna alle koolhydraten worden geschrapt zal je lichaam meer en meer vet als primaire energiebron gebruiken. Op die manier verlies je sneller vet, precies de reden waarom veel mensen met dit dieet beginnen. Het is een bewezen manier om snel gewicht te verliezen. Tegelijkertijd zitten er ook verschillende nadelen aan het ketogeen dieet. Zo het het erg moeilijk om het vol te houden en loop je een risico op ondervoeding.

 • Het keto dieet betekent heel weinig koolhydraten eten
 • Waar je lichaam normaal glucose als primaire energiebron aanspreekt verandert dit met het ketogeen dieet naar vet
 • Het gevolg is dat je op korte termijn veel vet verliest
 • Het klinkt mooi, maar er zitten ook nadelen en gevaren aan het dieet.
 • Het is erg moeilijk om vol te houden en je loopt kans op ondervoeding.
 • Het is dus van belang dat je dit dieet volgt met een expert.
 • Een speciale ketogeen maaltijdbox kan het volhouden van dit dieet een stuk eenvoudiger maken

ketogeen-maaltijdbox

Het Keto dieet beter volhouden met een box

Zoals genoemd: een van de belangrijkste nadelen van het ketogeen dieet is dat het in de praktijk erg moeilijk is om vol te houden. Veel producten mag je niet meer eten. En even “zondigen” is vaak gene optie. Want ook als je maar eenmalig iets te veel koolhydaten binnenkrijgt loop je kans dat je lichaam ontregelt en de vetverbrandingsmodus raakt verstoort. Als jouw lichaam eenmaal in ketose-modus is dan kan het zomaar terug. Uitkijken dus! Over het algemeen wordt dan ook aangeraden om dit dieet in samenspraak met een deskundige diëtist te volgen.

Wat ga je eten met het keto dieet?
Wie het ketogeen dieet volgt moet zoveel mogelijk calorieën uit vetten halen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan vette vis, sommige soorten vlees, spek, olie, zaden of noten. Doordat je maar kunt kiezen uit zo weinig  mogelijkheden is het een vrij moeilijk dieet om te volgen. Gelukkig kan de keto-maaltijdbox je hierbij helpen. Deze box is wekelijks gevuld met ketogeen-proof ingrediënten en recepten. Zo zet jij 3, 4 of 5 keer per week een lekkere en gezonde ketogeen maaltijd op tafel. Je hoeft dus niet na te denken over ingewikkelde recepten en boodschappen. De maaltijdbox (zoals die van Ekomenu) doet voor jou de boodschappen en bezorgt alles gratis bij jou thuis.

Tip: Keto-maaltijdbox van Ekomenu

Zoek jij een maaltijdbox die past bij jouw leefstijl? Ekomenu is dé gezonde maaltijdbox. Met het Persoonlijk Menu kun je wekelijks kiezen uit 12 leefstijlen en 20 recepten. Je kunt nu ook kiezen voor de leefstijl Keto en Koolhydraatbewust. Door deze leefstijl te selecteren in “Mijn Persoonlijk Menu” kiest Ekomenu automatisch 3 of 4 maaltijden die aansluiten bij – in dit geval – het ketodieet. Daarnaast kun je gebruik maken van de bestelhulp bij overgevoeligheid. Door allergiën of overgevoeligheden aan te vinken (denk aan tarwe, gluten, lactose) krijg je een waarschuwing wanneer dit in een gekozen recept zit. Erg handig!

 • Nieuw bij Ekomen: De Keto maaltijdbox
 • Deze box is er voor 1, 2, 3 of 4 personen
 • Je kunt kiezen uit 3 of 4 maaltijden per week
 • De prijs voor een box met 3 gerechten voor 2 personen ligt op €41,88
 • Via Mijn Persoonlijk Menu kun je wekelijks kiezen uit 12 leefstijlen en in totaal 20 recepten

Alternatief: De Keto-recepten van Green Chef

Naast Ekomenu kan je nu ook kiezen voor de ketogeen box van Green Chef. Green Chef is een nieuwe speler met een sterke focus op gezonde maaltijdboxen voor iedereen. Je kunt kiezen uit diverse menuvoorkeuren zoals vegan, vegetarisch, pescotarisch, flexitarisch, koolhydraatarm en keto. Iedere week kan je eenvoudig kiezen uit 16 verschillende gerechten die je zelf nog wel moet bereiden. Hiervan zijn er wekelijks minimaal 6 volledig keto. Het menu wisselt wekelijks. Ruim voldoende keuze dus voor iedereen die een ketogeen recept volgt!

 • Bij Green Chef kies je elke week uit 6 verschillende Keto-recepten
 • Voor 2 of 4 personen
 • Vanaf €52,99 per week (3 gerechten voor 2 personen)
 • Eenvoudig kiezen en snel op tafel