Maaltijdbox Diabetes

Een gezonde maaltijd is een must voor mensen met diabetes. Hoewel je met diabetes vrijwel alles gewoon kunt eten, is een gezonde maaltijd ontzettend belangrijk. Allereerst is het belangrijk dat je voldoende groenten binnenkrijgt, en bij voorkeur kleinere porties. Daarnaast zijn specifieke producten als volkoren pasta, peulvruchten, erwten, linzen goed voor de bloedsuiker. Suiker, jam en bijvoorbeeld witte pasta of rijst zijn daarentegen een stuk minder geschikt. Het kan een hele uitdaging zijn om elke avond weer een gezonde, gevarieerde en geschikte maaltijd op tafel te zetten. Je hebt immers niet altijd tijd om lang naar een bepaald recept te zoeken, om specifieke boodschappen te doen, of om lang in de keuken te staan. In dat geval kan een speciale maaltijdbox voor diabetespatiënten uitkomst bieden.

De voordelen van een maaltijdbox voor diabetespatiënten

 • Niet zelf na hoeven denken over gezonde en gevarieerde maaltijden
 • De box houdt rekening met jouw voorkeuren en eventueel medicijnen
 • Voldoende groenten, niet te grote porties en vermijdt zoveel mogelijk volkoren producten
 • Je leert kennismaken met allerlei nieuwe soorten ingrediënten en recepten van over de hele wereld.

Welke maaltijdboxen houden rekening met diabetes?

Laten we voorop stellen: alle maaltijdboxen zitten vol met verse, gezonde en gevarieerde producten. Een maaltijdbox is sowieso al een prima hulpmiddel om meer bewust, gezonder en meer gevarieerd te eten. Maar dat wil niet zeggen dat elke foodbox ook automatisch geschikt is mensen met diabetes. In deze blog lichten we dan ook 2 boxen uit die wel speciaal gericht zijn op mensen met suikerziekte.

Koolhydraatarm menu van Ekomenu
Het koolhydraatarm menu van Ekomenu is bedoeld voor mensen die op gewicht willen blijven, willen afslanken maar ook voor mensen die diabetes-2 willen omkeren. De box zit vol met groenten, vlees, vis en vegetarische recepten. De box van Ekomenu is altijd 100% biologisch, met producten afkomstig van lokale boeren en producenten.

 • Voor 2 of 4 personen
 • Prijs: €42 – €63 voor 3 maalijden
 • Zonder pasta, rijst, brood of aardappelen
 • Aantal koolhydraten zoveel mogelijk beperkt

ekomenu-diabetes-menu

Kostelyck Maaltijdbox
Een relatief nieuwe aanbieder die we je niet willen onthouden is de Kostelyck Maaltijdbox. Deze box profileer zichzelf als “makkelijk én gezond”. De box is standaard geschikt voor 4 personen en bevat alle benodigdheden voor 3 maaltijden.

 • Voor personen
 • Prijs: €59,00 voor 4 personen
 • Speciaal voor mensen met diabetes
 • Koolhydraatarm + volop groenten

kostelyck-maaltijdbox-diabetes

Tip: kies koolhydraatarme recepten met veel groenten bij HelloFresh en Marley Spoon

Wist je dat je bij HelloFresh en Marley Spoon wekelijks uit 12 verschillende recepten kunt kiezen? Deze aanbieders houden steeds beter rekening met individuele wensen en eisen. Dus je vind hier wekelijks speciale koolhydraatarme recepten, maar ook gerechten met extra veel groenten. Op die manier kun je dus zelf gerechten kiezen die goed bij jouw levensstijl passen. Dit kan een enorm hulpmiddel zijn voor mensen met diabetes.