De lekkerste herfstrecepten bij HelloFresh

De herfst is officieel begonnen. Om die reden vind je de hele maand oktober de lekkerste herfstrecepten in jouw HelloFresh maaltijdbox. Elke week kun je één gerecht kiezen met zogenaamde vergeten groenten. Denk aan pastinaak, knolselderij, peterseliewortel of aardpeer. Daarnaast heb je wekelijks natuurlijk ook nog keuze uit 13 heerlijke en gevarieerde recepten. In deze blog lees je er meer informatie over.

  • In oktober staat het thema “vergeten groenten” centraal in de HelloFresh maaltijdbox
  • Je kunt 4 weken lang een lekker herfstrecept kiezen
  • Op het menu staat o.a. knolselderijsoep, risotto met peterseliewortel en heekfilet, geroosterde aardpeer en kippendij uit de oven en pastinaakcrème, varkensworst, perenmoes en paarse wortel.
  • Het zijn geen premiumrecepten (je hoeft dus niet bij te betalen). En de gerechten staan binnen 30-40 minuten op tafel

Pastinaak
De eerste vergeten groenten waar je deze maand mee kunt koken is pastinaak. Het is een relatief onbekende groente die je voor ontzettend veel verschillende gerechten kunt gebruiken. Bij HelloFresh maak je er een heerlijke crème van. Het recept is pastinaakcrème, varkensworst, perenmoes en paarse wortel.

Knolselderij
Knolselderij heeft een typische kruidige en licht zoete smaak die je ook voor veel verschillende recepten kunt gebruiken. In de week van 5 t/m 9 oktober kan jij kiezen voor een heerlijke knolselderijsoep met appel. De soep serveer je met een kaasbaguette en zelfgemaakte chips van – jawel – knolselderij. Het gerecht zit in de box van 28 september t/m 4 oktober.

Peterseliewortel
De kans is groot dat je nog niet eerder van deze groente hebt gehoord. Dat is dan ook een uitstekende reden om in de box van 12 t/m 16 oktober eens te kiezen voor de risotto met peterseliewortel en heekfilet. Peterseliewortel heeft een smaak die je het beste kunt beschrijven als een mix tussen knolselderij en peterselie. Het heeft een kenmerkende zachte smaak die goed tot uiting komt in deze smeuïge risotto.

Aardpeer
Aardpeer lijkt wel wat op de aardappel, maar dan een stukje kleiner. Aardpeer heeft een kenmerkende zoete en nootachtige smaak. Sommigen vergelijken het dan ook wel eens met artisjok. Lekker, en ook nog eens hartstikke gezond. Dat komt doordat aardpeel vol zit met vitamine B, kalium, calcium, ijzer en ook zonder gluten. In de week van 19 t/m 28 oktober zit de aardpeer in jouw box als je kiest voor het recept geroosterde aardpeer en kippendij uit de oven.

Denise

Ik ben Denise en heb al enkele jaren verschillende maaltijdboxen getest. Regelmatig laat ik een box aan huis bezorgen en deel mijn ervaringen & reviews op maaltijdbox.com. Vooral de kerstboxen en dinerboxen hebben mijn interesse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *