Maaltijdbox voor 2 personen

De maaltijdbox voor 2 personen is nog altijd de meest gekozen box. Het zijn juist de (jongere) stellen met eventueel jonge kinderen die gebruik maken van het gemak van een foodbox. Wanneer de kinderen wat ouder worden kan ook een familiebox handig zijn. In de basis bieden alle aanbieders wel een box voor 2 personen, vaak standaard met 3 maaltijden. De prijs voor een maaltijdbox voor 2 personen met 3 maaltijden ligt gemiddeld tussen de €35 en €40.

Is een maaltijdbox voor 2 personen duur?
De gemiddelde prijs voor een maaltijdbox voor 2 personen en 3 maaltijden ligt op €39,00. De prijs per persoon per maaltijd ligt dan omgerekend op €6,50. Wanneer je wekelijks zelf de boodschappen doet is het eenvoudig om het goedkoper te doen. Als je dus puur naar de kosten kijkt dan is een foodbox in de regel duurder dan wanneer je zelf naar de supermarkt gaat. Maar daarbij moet wel gezegd worden dat een maaltijdbox veel voordelen biedt. De belangrijkste zijn:

  • Niet meer hoeven nadenken wat je gaat eten
  • Minder vaak naar de supermarkt, het bespaart je een hoop tijd
  • Je leert nieuwe recepten en ingrediënten kennen
  • Je eet gezond en ontzettend gevarieerd

Welke foodboxen voor 2 personen zijn er?

Zoek je een box voor 2 personen? Dan is het aanbod het grootst. Alle aanbieders bieden namelijk in de basis een box speciaal voor 2 personen. In de tabel hieronder zie je precies welke boxen er voor 2 personen zijn, wat de kosten zijn, of zelf maaltijden kiezen mogelijk is, en of je ook eerst een proefbox kunt bestellen. Klik op een van de aanbieders voor meer praktische informatie over bijvoorbeeld type recepten, bezorging of ervaringen van andere gebruikers.

Prijs voor 2 personen
en 3 maaltijden
Maaltijden Kiezen Proefbox Extra informatie
hellofresh €45,99
€18,49
marley-spoon €49,89
€21,25
de-familiebox €43,00
€21,50
ekomenu €45,95
€25,48
green-chef €52,99
€23,50
dinnerly €38,59
€19,15
veganbox €43,00
€25,80
factor €62,93
€39,54
de-krat €42,00
€37,80

Welke 2-persoons box past bij ons?

De keuze op het gebied van foodboxen is vandaag de dag enorm. De meest populaire boxen zijn die van HelloFresh, Marley Spoon en Albert Heijn. Bij de eerste twee kun je wekelijks kiezen uit 12 recepten. Op die manier kun je dus jouw box helemaal samenstellen zoals jij dat wil. Een week vegetarisch eten? Een week wat minder koolhydraten? Of een week switchen naar een grotere box omdat er eters komen? Het is allemaal geen probleem.

Doe je standaard al je boodschappen online bij AH? Dan is de Allerhande Box wellicht handig voor jullie. Als je deze box bestelt ontvang je namelijk standaard gratis bezorging. Bovendien is het handig dat je in een keer alle boodschappen in huis hebt. Zo hoef je niet thuis te wachten op meerdere bezorgingen.

maaltijdbox voor 2 personen

Vegetarisch box voor 2 personen
Wil je samen vegetarisch eten? De boxen van HelloFresh en Marley Spoon maak je zelf vega, doordat je hier wekelijks uit zo’n 5 of 6 vega-recepten kunt keizen. Ook Beebox, Ekomenu en De Krat bieden een vegetarische optie. Je kunt ook per week switchen naar een box met vlees of vis. Je houd zelf de touwtjes in handen.

Biologische box voor 2 personen
Hechten jullie veel waarde aan biologisch eten? En vinden jullie het belangrijk dat het eten wat op je bord ligt op een duurzame en verantwoorde manier tot stand is gekomen? Dus geen plofkippen en groenten die zijn volgespoten met bestrijdingsmiddelen? Overweeg dan eens de 2-persoonsbox van Beebox van Willem & Drees, Ekomenu of De Krat. Deze boxen zijn namelijk 100% biologisch, en willen oprecht een steentje bijdragen aan een betere wereld.

Eten met een kleintje?
Hebben jullie een kleintje gekregen? Een maaltijdbox is ook prima te combineren met kleine kinderen. In het begin kun je natuurlijk gewoon doorgaan met de 2-persoonsbox. De porties zijn doorgaans groot genoeg, en als het lukt kan jullie spruit natuurlijk gewoon deels mee eten. Maar zodra jullie kindje wat groter wordt kan het handig zijn om over te stappen op een kindvriendelijke familiebox. Deze gerechten zijn een stuk kindvriendelijker, en zijn speciaal gericht op de ontwikkeling van jullie kind. Soms kan het interessant zijn om een box voor 3 personen te bestellen omdat de porties dan net iets groter zijn.