Maaltijdbox op vakantie – Koken op camping of vakantiepark!

Een maaltijdbox is een ideaal product om veel tijd te besparen tijdens doordeweekse dagen. Het leven kan erg druk zijn en er blijft steeds minder tijd over voor de kinderen of hobby’s wanneer je moet koken of naar de supermarkt moet gaan. Tijdens de vakantie is dat niet anders. In een zomervakantie, tijdens de wintersport of gewoon wanneer je een weekendje weg gaat naar een bungalowpark (Centerparcs, Landal, Roompot etc) wil je liever maximaal genieten van de omgeving. In deze blog vertellen we je alles over koken op vakantie met een maaltijdbox.

Een box laten bezorgen op je vakantiebestemming

Wil jij kunnen genieten van verse producten? Dan kun je ervoor kiezen om je box af te laten leveren op de plek waar jij vakantie viert. Dat is met name handig als je langer dan een week op deze plek bent. Natuurlijk moet de locatie zich wel binnen het levergebied bevinden (Nederland). In de app of via de website van jouw favoriete maaltijdbox kun je zelf bekijken waar er wordt geleverd. Verblijf jij bijvoorbeeld een maand op een camping aan zee? Of in een huisje in de bossen? Regel dan vooraf dat je box wordt geleverd op de goede locatie.

Koken op een camping of vakantiepark
Stel je eens voor: Je komt aan op de camping, pakt alle spullen uit en gaat lekker naar het zwembad. Wanneer je terugkomt is de maaltijdbox bezorgt bij de receptie of op een andere afgesproken plek. Je kunt nu direct beginnen met het koken van gezond eten op vakantie. Ideaal dus. Je hoeft niet naar de supermarkt, bent geen tijd kwijt aan het zoeken van recepten en ben verzekerd van gezonde en verse ingrediënten.

Een maaltijdbox meenemen naar je vakantieplek

Ga jij een weekje wintersporten of een weekendje naar een bungalowpark? Dan is het handiger om te zorgen dat de dag voordat je vertrekt een nieuwe box bij je thuis wordt bezorgd. Kies vooraf gerechten die lang houdbaar zijn en eenvoudig te bereiden zijn (in verband met bepekte keukenspullen en keukenapparatuur op hier vakantieadres). Eigenlijk heb je vaak alleen een paar gaspitten, pannen, een snijplan en een mes nodig. Sommige appartementen, B&B’s of AirBNB locaties bieden deze faciliteiten ook.

Voordelen en nadelen voor jouw vakantie

Hieronder geven we nog even een kleine opsomming van de voordelen en nadelen die je kunt ervaren door te koken met een foodbox op je vakantieadres. Heb jij hier zelf ervaring mee? Deel dan jouw tips met onze medewerkers ter aanvulling op dit artikel.

Voordelen

  • Je kunt direct na aankomt al even iets lekkers koken.
  • Je weet dat je altijd iets eet wat je lekker vindt.
  • Gezond eten tijdens alle vakantiedagen.
  • Kindvriendelijke maaltijden meenemen voor het hele gezin.
  • Vooraf duidelijkheid over de kosten van eten tijdens de reis.

Nadelen

  • Minder flexibel in maaltijdkeuzes voor beperkte houdbaarheid.
  • Je gaat minder snel uit eten, wat ook gezellig is.
  • Je proeft minder van de lokale keuken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.