Kindvriendelijke Maaltijdbox

Je bent hier niet zonder reden. Mogelijk heb je net een kindje gekregen en wil je weten welke box je het beste kunt bestellen. Misschien kook je al langere tijd voor je gezin en zijn je kids al wat ouder. Veel gezinnen hebben te maken met moeilijke eters. Jonge kinderen kunnen over het algemeen wat moeite hebben met het eten van groente en nieuwe soorten producten. Laat dit nu net het unieke aspect van een foodbox zijn. Gelukkig zijn er kindvriendelijke maaltijdbox op de markt. Deze bevatten niet zo zeer kinderrecepten of speciale groeten voor kinderen, maar zijn wel heel geschikt voor families. De maaltijden zijn herkenbaar, smaakvol en niet al te culinair. Degelijke gerechten met voldoende basis en gezonde voeding voor je kindje. Hieronder hebben we voor jou een aantal opties op een rij gezet.


familiebox-advertentie


Gezonde kinderrecepten voor het avondeten

Voor ouders kan het soms lastig zijn kinderen (peuters) mee te laten eten met de gezinsmaaltijd. Vaak heeft dit te maken met de groentes en algemene smaak. Ook de structuur van eten heeft een behoorlijke invloed. Maaltijdbox gerechten zijn vaak geen recepten voor moeilijke eters. Dit heeft ermee te maken dat boxen streven naar voldoende afwisseling, grote porties groeten en veel variatie in de gerechten met focus op nieuwe smaken. Ook ligt de focus op een goede balans tussen vegetarische maaltijden en vlees/vis gerechten.

Geschikte boxen

1. De Familiebox (Voorheen Mathijs Maaltijdbox)
Deze box is echt gefocust op gezinnen met kinderen. De groenten zijn door De Familiebox speciaal geslecteerd en de smaken zijn afgestemd op die van gezinnen met kinderen. Herkenbare producten, vertrouwde Hollandse smaken en niet al te veel vegetarische vleesvervangers. Een uitstekende keuze om eens te proberen met jouw kleintje. Let op: Het merk Mathijs Maaltijdbox bestaat niet meer. De box nog wel, deze heet nu “De Familiebox”.

2. HelloFresh
De Hellofresh box is uitermate geschikt voor gezinnen door de enorme keuze uit recepten die ze elke week weer bieden. Zo heb je als ouders zelf de controle over wat jullie eten. Zo kun je af en toe eens een nieuw gerecht kiezen om nieuwe smaken te proberen, de andere dagen kook je dan juist weer iets bekends. Zo heb je een goede afwisseling.

3. Ekomenu
Zoek je een gezonde maaltijd voor jong én oud? Kies dan voor het lekkere en verantwoorde Familie menu van Ekomenu. Volop groenten, 100% biologisch en wekelijks een speciaal kidsgerecht. Het Familie Menu bevat daarnaast speciale leuke weetjes en wereldse recepten. Leuk, lekker en leerzaam voor de kids! Wist je dat het Familie Menu wordt samengesteld door Marjolein de Vlaam? Zij is dé kinderchef in Nederland. Zo worden haar kindermenu’s in de Van der Valk restaurants gebruikt.

4. Willem en Drees
Bij de box voor gezinnen bij Willem en Drees merk je dat kinderen centraal staan. Zo vind je in de recepten een speciale taak die kan worden uitgevoerd door kids. Erg leuk natuurlijk. Je kunt helaas geen recepten wisselen bij deze box. Door de gezonde biologische groente heb je altijd iets vers en smaakvols op tafel staan.

 


kindvriendelijke maaltijd


Welke groenten vinden peuters lekker?
Over het algemeen zijn alle soorten groeten wel geschikt voor kinderen. Let erop dat de producten goed zijn gekookt. Kinderen houden van kleine stukjes die vooral “zacht” zijn. Beetgaar is dus niet erg handig. Een opties is om groente te combineren met iets lekkers, zoals appelmoes. Door groeten niet alleen bij de maaltijd maar ook als snack of tussendoortje te geven verlaag je de drempel tot het eten van deze producten tijdens de avondmaaltijd. Kinderen vinden eten soms “eng”. Dit probleem kun je tackelen door bijvoorbeeld samen te koken of informatie op internet op te zoeken. Wist je trouwens dat er ook een maaltijdbox voor zwangere vrouwen te koop is?

Wat zijn kindvriendelijke maaltijden?
Zoals we hierboven al hebben uitgelegd kun je echt elke maaltijd wel kindvriendelijk maken. We hebben voor jou een aantal tips op een rij gezet om meer grip te krijgen op het eetgedrag van peuters en kinderen die moeite hebben met eten.

  1. Het klinkt cliche, maar eet zelf veel groente. Geef het goede voorbeeld.
  2. Dwingen werkt niet. Progressie boek je in kleine stappen.
  3. Probeer elke dag iets anders te eten.
  4. Snijdt alles in kleine porties en meng verschillende kleuren groente door elkaar.
  5. Voeg een beetje suiker toe aan bittere smaken. Bouw dit daarna af.
  6. Combineer zoete groente met bittere groente.
  7. Serveer rouwe groente eens gekookt als je kind dat lekkerder vind (of andersom).