Vegetarische maaltijdbox

Op zoek naar een 100% vegetarische maaltijdbox? Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om bewust geen vlees, vis of gevogelte te eten. Volgens recent onderzoek is liefst 4,% van de Nederlanders al vegetariër of veganist. Daarnaast zien we ook een trend onder flexitariërs: zij eten bijvoorbeeld maximaal 1 of 2 dagen per week vlees.Als vegetariër kan het soms knap lastig zijn om elke avond een gezonde, gevarieerde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Een vega-maaltijdbox kan je hier enorm bij helpen. Je ontvangt dan namelijk wekelijks een box met daarin alle vegetarische producten inclusief recepten voor 3 of meer maaltijden. Je hoeft dus niet meer zelf te speuren naar (nieuwe) recepten, en alle boodschappen zijn al voor jou gedaan. Ideaal toch? De belangrijkste voordelen van een vegetarische foodbox zijn:

  • Je hoeft niet meer te zoeken naar vegetarische recepten
  • De boodschappen worden voor je gedaan
  • De maaltijden staan snel op tafel, vaak binnen 30 minuten
  • Je maakt kennis met allerlei nieuwe groenten, kruiden en vleesvervangers
  • Een duurzame oplossing! Je ontvangt afgemeten hoeveelheden, dus minder waste

Hieronder vind je onze aanbevelingen voor de perfecte vegetarische foodbox. Klik om direct ons advies te bekijken

De goedkoopste vegabox
De biologische vegabox
De kindvriendelijke vegabox

Vanaf (2 pers, 3 maaltijden) VEGA Maaltijden Kiezen BIO Proefbox Extra informatie
hellofresh €42,99
€17,99
marley-spoon €46,85
€25,11
allerhande-box €31,50
ekomenu €45,95
€25,48
de-familiebox €43,00
€21,50
de-krat €42,00
€37,80

Welke vegetarische maaltijdbox past bij mij?

Op Maaltijdbox.com verzamelen we alle maaltijdboxen. En het aanbod is groter dan ooit. Ook op het gebied van vegetarisch. Hoe kies ik nu een box die bij mij past? Hierboven hebben we verschillende vegaboxen voor jou op een rijtje gezet. Op die manier kun jij gemakkelijker een keuze maken. De belangrijkste afweging is of je kiest voor een biologische aanbieder (bijvoorbeeld Ekomenu of Willem & Drees), of een iets toegankelijkere aanbieder als HelloFresh of Marley Spoon. Bij deze laatste 2 aanbieders kun je gebruik maken van een gebruiksvriendelijke App, kun je recepten kiezen, en ziet het hele plaatje er vaak net iets professioneler uit. Dat zegt echter niets over de smaak!

Groot aanbod vega-boxen
De laatste jaren is het aanbod met vegetarische boxen enorm toegenomen. In 2010 was De Krat nog de eerste maaltijdbox in Nederland. De laatste jaren zijn er enorm veel nieuwe spelers op de markt gekomen. En steeds meer boxen hebben voegen ook een vegabox toe aan het assortiment. En elke box heeft weer iets unieks. De ene box is biologisch, bij de andere kun je kiezen uit recepten, en weer een andere box is zelfs volledig veganistisch. Er valt dus flink wat te kiezen, en dat is goed nieuws voor vegetariërs!

Een box kiezen
Gezien het grote aanbod kan het best lastig zijn om een keuze te maken. Gelukkig kun je bij veel aanbieders gebruik maken van een proefbox, of kan je na de eerste box direct stopzetten. Op die manier zit je nooit ergens voor langere termijn aan vast. De enige uitzondering is Willem & Drees (Beebox). Hier geldt een minimale afname van twee boxen. Hieronder vind je een aantal suggesties die je kunnen helpen bij het kiezen van de box die bij jou past.

De goedkoopste vegabox

Prijs is natuurlijk altijd belangrijk. Zoals je in het overzicht kunt zien liggen de meeste boxen op hetzelfde prijsniveau. Bij vrijwel alle vegetarische foodboxen betaal je €39,00 voor 2 personen en 3 maaltijden. Wel zit er veel verschil in de introductieaanbieding. Bij HelloFresh bestel je jouw eerste box voor 2 personen met 3 maaltijden voor slechts €14,95. Marley Spoon zit daar maar iets boven. Dit zijn dus – gezien de eerste box – absoluut de goedkoopste boxen. Let op: nadat je de eerste box ontvangen hebt, en je jouw abonnement doorzet, dan betaal je het reguliere tarief. Op dat moment zit er qua prijs amper verschil tussen de boxen.

hellofresh-veggiebox
HelloFresh kun je met €25 korting bestellen. De goedkoopste vega-box dus.

Een duurzame / biologische vegabox

Veel vegetariërs hechten veel waarde aan een biologische en duurzame voedselketen. En gelukkig zijn er ook steeds meer maaltijdboxen die zich inzetten voor een betere wereld! In onze vergelijker vind je op dit moment 3 aanbieders met een box die zowel vegetarisch als biologisch is. Concreet houdt dit in dat het bedrijf EKO en/of B Corp gecertificeerd is. Zoek je een biologische vegabox? Dan is de Beebox van Willem & Drees, Ekomenu of De Krat wat voor jou. Willem & Drees heeft wat ons betreft de beste visie op een betere wereld dankzij een gezonde voedselketen. Ekomenu biedt daarentegen een groot aantal menu’s, waardoor er voor iedereen een geschikte box tussen zit. Denk aan vegan, koolhydraatarm, of een speciale box voor zwangere vrouwen.

ekomenu-vegetarische-box
Ekomenu is 100% biologisch, en biedt verschillende gezonde menu’s

Een kindvriendelijke vegetarische box

Zoek jij een vegabox die geschikt is voor het hele gezin? Dus een box waar ook kinderen moeiteloos van mee eten? De maaltijdboxen positioneren zich steeds meer als kindvriendelijk. Dit doen zij door een speciale gerechten aan te bieden die geschikt zijn voor kinderen: toegankelijk qua smaak en snel op tafel zodat er tijd over blijft voor het gezin. Helaas is er nog niet een aanbieder met een 100% vegetarische én kindvriendelijke box. Partijen als HelloFresh en Marley Spoon bieden elke week minimaal 3 gerechten die kindvriendelijk zijn. Maar dit zijn niet perse vega-recepten. Dus voor een volledige kindvriendelijke vega-box kun je hier niet bestellen. Hetzelfde geldt eigenlijk voor Beebox en Ekomenu. Ook hier kun je een “familiebox” bestellen, maar dit is niet perse een geheel vegetarische variant. Zoek je een gezonde mix van vega en kindvriendelijk? Dan adviseren wij de boxen van HelloFresh en Marley Spoon.

vegetarische-beebox-kindvriendelijk
De kindvriendelijke Beebox is voor het hele gezin.