Veganistische Maaltijdbox

Ben je op zoek naar een 100% plantaardige, veganistische maaltijdbox? Na de snelle opkomst van de vegetarische maaltijdbox is de veganistische box nu ook snel in opkomst. Meer en meer Nederlanders kiezen ervoor om enkel nog plantaardig te eten. Dus geen vlees, vis of gevogelte. En ook geen eieren, melk of andere producten die afkomstig zijn van dieren. Er zijn voldoende alternatieven die net zo lekker, gezond en voedzaam zijn. Wat te denken van groenten, granen, noten en peulvruchten? Met dergelijke producten kun je eindeloos combineren en de lekkerste gerechten op tafel zetten. Maar je moet wel net even weten hoe dit werkt. Een maaltijdbox die veganistisch is kan je hierbij helpen.

De belangrijkste voordelen van een veganistische foodbox

 • Elke week automatisch alle vegan-producten in huis voor 3 of meer maaltijden
 • Niet meer zelf hoeven zoeken naar (schaarse) vegan-recepten
 • Je leert allerlei nieuwe producten, recepten en wereldkeukens kennen. Het is eindeloos inspirerend.

Welke vegan-maaltijdboxen zijn er?

De laatste jaren zien we dat maaltijdboxen zich steeds meer toespitsen op specifieke gebruikers. Boxen voor mensen die willen afvallen, boxen voor families en boxen voor vegetariërs zijn niet nieuw meer. Maar een box speciaal voor veganisten? Die zien we nog niet zo veel, en nog niet zo vaak. Gelukkig is wel aanbod. Wij bespreken de vegan-boxen dan ook graag met jou.

1. Vegan menu van Ekomenu

Waarschijnlijk heb je wel eens van Ekomenu gehoord. Dit bedrijf verkoopt 100% biologische en gezonde maaltijdboxen die ze zelf “menu’s” noemen. Je kunt kiezen uit meer dan 10 verschillende leefstijlen. Je vindt hier een ruim aanbod met verschillend menu’s, waaronder nu een speciaal vegan menu.

 • Voor 1 t/m 4 personen
 • Bevat 3 of 4 maaltijden
 • Beschikbaar vanaf €38,76
 • Volop groenten, granen, noten en peulvruchten. Met wekelijks 3 inspirerende, gezonde en gevarieerde recepten.

ekomenu-vegan-menu

2. Green Chef

Green Chef is een populaire aanbieder van diverse specifieke gezonde boxen zoals koolhydtaatarm, keto maar ook vegan. Elke week heb je de keuze uit in totaal 16 verschillende recepten. Minimaal zes van deze recepten zijn volledig plantaardig en dus 100% vegan. Het menu wisselt wekelijks. Er is dus ruim voldoende aanboed voor iedereen die graag vegan eet. De recepten worden vakkundig samengesteld door een professioneel team van diëtisten.

 • De box is geschikt voor 2 of 4 personen
 • Verkrijgbaar vanaf €52,99
 • Samengesteld door diëtisten, altijd volgens de schijf van vijf

green-chef-vegan-plantaardig

3. Veganbox.nl

Veganbox.nl is een gloednieuwe aanbieder van veganistische maaltijdboxen. De box is nog niet actief, maar je kunt jezelf al wel vast aanmelden. In maart 2018 hoopt het bedrijf definitief van start te gaan. Volgens Veganbox is veganistische voeding enorm gezond: een lagere bloeddruk, minder kans op hart- en vaatziekten en minder kans op overgewicht. Met deze box kun je heel laagdrempelig starten met een vegan-lifstyle

 • De box is geschikt voor 1 – 4 personen
 • De prijs ligt tussen de €39 en €59
 • De recepten zijn zoveel mogelijk seizoensgebonden. De producten zijn lokaal en altijd biologisch.

veganbox-nl

4. Vegan Masters

Sinds 2020 hebben een nieuwe speler op onze website opgenomen; Vegan Masters. Deze aanbieder biedt uitsluitend kant-en-klare vegan maaltijden (maar wel in box-vorm). Zo is er een introductiebox en een bestseller box te bestellen. Eventueel kun je ook losse gerechten selecteren en deze vers aan huis laten bezorgen. Je hoeft ze alleen maar op te warmen.

 • Prijzen vanaf €7,95 voor een losse maaltijd voor 1 persoon.
 • Verse bereiding en bezorging in heel Nederland.
 • Elk type gerecht heeft zijn eigen ontwikkelaar / chefkok.

logo veganmasters

En hoe zit het bij de andere boxen?

Zoals je misschien weet kun je bij HelloFresh en Marley Spoon zelf je recepten kiezen. Hoewel zij geen vegan-boxen aanbieden, vind je hier met enige regelmaat wel veganistische recepten. Voor de 100% veganist is dit dus geen oplossing. Maar wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met 100% plantaardige recepten? Dan zijn deze aanbieders een prima begin. Je hoeft niet zelf recepten te bedenken of de boodschappen te doen, super duurzaam dus. Alles wordt lekker makkelijk bij je thuisbezorgd. En dat is nog goed voor het milieu ook!