HelloFresh Tapas bestellen – Heerlijke Spaanse hapjes in de maaltijdbox

Tàpas zijn kleine gerechten en/of hapjes die men in Spanje veelvuldig tegenkomt in de typische ‘Tàpas’ bars en taverne’s. Inmiddels zijn de Tàpas ver over de Spaanse grenzen geadopteerd.
Het succes van deze snacks in de rest van Europa is makkelijk te verklaren. De ongedwongen sfeer die bij Tàpas hoort, spreekt veel mensen aan, gezellig met z’n allen wat verschillende gerechten bestellen en de hele avond door eten en borrelen. De gerechten worden in restaurants vaak gepresenteerd in typisch Spaans aardewerk schalen en kommen. Je kunt het plaatje compleet maken met echte Spaanse wijnen, Cava, Sangria en Spaanse bieren. Ook bij HelloFresh kun je tapas bestellen. Zowel kleine losse snacks als ook complete maaltijden die bestaan uit verschillende smaken en kleine hapjes. In deze blog vertellen we je meer over dit soort gerechten in je maaltijdbox.

Top 8 wereldtapas gerechten bij HelloFresh

Bij HelloFresh kun je elke week kiezen uit meer dan 25 verschillende gerechten. Veel maaltijden hebben een label (zoals Vegetarisch, Veganistisch of een thema zoals ‘Bourgondisch’ of ‘Disney‘). Inmiddels is daar ook het label Wereldtapas bijgekomen. Deze gerechten kenmerken zich door veel kleine HelloFresh hapjes die samen een complete maaltijd vormen. Hieronder hebben we onze persoonlijke top 8 HelloFresh Tapas gerechten voor je op een rijtje gezet. Houd de wekelijkse recepten goed in de gaten en kies er eentje wanneer ze beschikbaar zijn:

 1. Mediteriaanse tapas met albondigas, gebakken aardappeltjes en knoflookgarnalen.
 2. Aziatische surf & turf: zoet-pittige chili-garnalen en krokante kip.
 3. Authentieke tapas met mosselen, worstjes, patatas bravas, geroosterde Turkse pepers en tomatensalade.
 4. Italiaans feest met dorade uit de oven en tagliata di manzo met salade caprese, cheesy pasta en gegrilde aubergine.
 5. Een gezellig avondje mezze met gekonfijte kip, harissa-krieltjes, tomaten-sumaksalade, tahin-broccolini en yoghurtdip.
 6. Mixed grill met souvlaki en köfte met orzosalade, Libanees platbrood en tzatziki.
 7. Ambachtelijke tapas met albondigas, gebakken aardappeltjes en knoflookgarnalen.
 8. Spaanse tapas met albondigas, patatas bravas en knoflookgarnalen.

Wat zijn Tapas?

Tàpas is in Spanje een manier van leven. De altijd drukke en chaotische tàpasbars zijn voor de Spanjaarden een sociaal evenement. Na het werk, voor lunch of borreltijd: het is de plek om bij te praten met vrienden onder het genot van een drankje met een Tàpa van het huis. Van simpele zoutjes tot gegrilde gamba’s of eendenlever, ze zijn er op ieder niveau en iedere streek heeft zijn eigen tradities en specialiteiten. Tàpas komt van het woord Tapar, dat bedekken betekent. In het begin van de 19de eeuw wilde men de vliegen uit het glas sherry weren. Men bedekte daarom het glas met rauwe ham of chorizo. De traditie is dan ook dat de Tàpa bij het drankje hoort. Door invloeden van andere Zuid – Europese en ook Aziatische landen is het aanbod en de variatie de laatste jaren onuitputtelijk. Belangrijkste ingrediënten uit de Spaanse keuken zijn makkelijk verkrijgbaar zoals: Knoflook, ui, tomaat en olijfolie.

 • Serranoham: Een rauwe ham, oorspronkelijk afkomstig uit de Spaanse bergen. Tegenwoordig wordt hij gemaakt van een speciaal gefokt Spaans varkensras. De originele serranoham is te herkennen aan het S-logo. Nadat de verse ham in een pekelbad met kruiden heeft gelegen, rijpt hij zo’n negen maanden in een ruimte waar de temperatuur langzaam toeneemt tot 30 graden. Tegelijkertijd neemt de vochtigheid af, waardoor de hammen uitdrogen.
 • Olijven: ¾ van de totale wereldproductie van olijven komt uit het middellandse zee gebied, het middellandse zeeklimaat is uitermate geschikt voor de olijven productie. Na 5 jaar begint de boom/struik vruchten te geven, en na 35 jaar is de struik volgroeit. De productie vermindert pas na 150 jaar. Gemiddeld levert 1 boom 15 tot 50 kilo olijven en kan maximaal 150 kilo per jaar produceren. Afhankelijk van het ras, bodemgesteldheid, en klimaat kan een rijpe vrucht 15 tot 35 % olie bevatten. Voor 1 liter olie is circa 4 tot 5 kilo olijven nodig. Doordat er vele rassen zijn zijn er ook net zoveel verschillende olijf oliën. De rauwe rijpe vrucht is heel bitter en daardoor oneetbaar. ‘Tafel olijven’ moeten daarom eerst een pekel-behandeling ondergaan. Onrijpe olijven zijn groen, rijpe olijven zijn zwart.
 • Chorizo: De populairste worst-soort van Spanje, wordt gemaakt van varkensvlees. Belangrijkste ingrediënt is pimenton (gemalen poeder van de kleine rode paprika, de paprika’s worden gedroogd 2 weken in de rook van eikenhouten vuur en daarna vermalen). Verder knoflook, kruiden, zout, peper en witte wijn. Wijn bevordert de gisting en geeft de worst zijn typerende smaak. Iedere streek heeft zijn eigen recept. Tip: bekijk het actuele aanbod wijnboxen.

Losse tapas van HelloFresh in de markt

Vaste klanten van HelloFresh weten dat je ook heel veel losse boodschappen kunt toevoegen aan je maaltijdbox. In de HelloFresh markt worden veel producten aangeboden in tal van productcategorieën. Zo vind je verschillende soorten kazen, vleeswaren, wijnen en bieren. Hier kun jij zelf heerlijke hapjes van maken. Bestel ook hartige snacks en andere delicatessen zoals noten, pinda’s, chips en koekjes.

 

Marjon

Hoi, ik ben Marjon. Als jaren ben ik bezig met gezond koken. Dit werd eenvoudiger toen ik een maaltijdbox ging gebruiken. Tegenwoordig volg ik al het nieuws en blog ik regelmatig op deze website. Ik hou ervan nieuwe dingen uit te proberen en te experimenteren met groenten en vlees /vis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *