7 voordelen van hummus

Hummus is een puree van onder andere kikkererwten en de sesamzaadsaus tahina. Het is een Arabisch gerecht en wordt daar vooral gegeten met Turks brood. Je komt het ook steeds vaker tegen in bijvoorbeeld de maaltijdbox van Dinnerly of Green Chef.  Voor de hummus-lovers onder ons: blijf het vooral eten! Hummus is namelijk super gezond. En deze 7 dingen wist je vast nog niet over het gerecht:

1. De voedingstoffen in hummus houdt je op het juiste gewicht.
Hummus zit vol proteïnen en zorgt er daarom voor dat je minder snel weer trek krijgt. Ook zorgt het ervoor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Het ijzergehalte geeft je een energieboost, wat altijd fijn is natuurlijk.

2. Kikkererwten verlagen cholesterol.
Dit is uit Australisch onderzoek gebleken. Een groep mensen van 30 tot 70 jaar met een niet al te gezonde levensstijl aten drie jaar lang iedere dag kikkererwten. Hieruit bleek dat de groep mensen minder vet aanmaakten en hierdoor een lager cholesterol kregen. Meer informatie over dit onderzoek lees je hier.

3. Er zijn veel verschillende smaken.
Hummus zal hierdoor niet zo snel saai worden. Je gooit gewoon ingrediënten bij elkaar die jij lekker vindt. Wat dacht je van een bietenhummus, groene hummus of paprikahummus? Hmmm!

4. Hummus is onderdeel van het ‘mediterranen dieet’ en dat is super goed voor je!
Mensen die een hoge kans hebben op hart- en vaatziekten kunnen hun risico met 30 procent verlagen door het ‘mediterranen dieet’. Dit dieet bestaat vooral uit olijfolie, noten, bonen, vis, fruit, groenten en: kikkererwten!

5. Het is een veel gezondere spread voor op brood.
Eet je het liefst creamcheese op je brood of vind je kaas of een gebakken ei zonder mayonaise niet te doen? Probeer het eens met hummus! Het is echt een stuk gezonder en lekkerder.

6. Zelf hummus maken is supersimpel.
Zelfs als je helemaal niet handig bent in de keuken… Iedereen kan hummus maken! Je hebt slechts kikkererwten, olijfolie, tahin, limoensap en knoflook voor de basis nodig. Daar kan je dan de ingrediënten bijgooien die je zelf lekker vindt!

7. Maak indruk!
Met een zelfgemaakte hummus kan je een goede indruk maken op je vrienden of vriendinnen (of date). Het ziet er een stuk leuker uit dan kruidenboter uit een pakje en het is ook nog eens een stuk lekkerder (en gezonder). Go for it!

Een eenvoudig recept om zelf hummus te maken

Ben jij ook enthousiast over hummus? Dit kan je heel eenvoudig zelf maken! Het enige wat je nodig hebt zijn kikkererwten, knoflook, een citroen, zout, en eventueel tahin, extra vierge olijfolie en wat paprikapoeder.

  1. Spoel kikkererwten af en laat ze even uitlekken
  2. Snijd of pers wat knoflook fijn en pers een citroen uit
  3. Voeg de kikkererwten, de citroensap, de knoflook, zout en eventueel tahin toe aan een staafmixer en pureer het tot een mooie gladde substantie. Voeg wat extra water toe indien nodig
  4. Schep de hummus op een bord of een kom en besprenkel eventueel met olijfolie en paprikapoeder.

Hans

Ik test regelmatig nieuwe maaltijdboxen en schrijf hier reviews over. Daarnaast houd ik het laatste nieuws nauwlettend in de gaten. Een nieuwe box, of een andere update? Dan vind je dit terug in mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *