Elke week 5 caloriebewuste recepten bij HelloFresh

Let jij graag op de calorieën van jouw avondeten? Dan zijn de caloriebewuste gerechten van HelloFresh absoluut een aanrader. Dit zijn gerechten met ongeveer 550 tot 700 kcal. Wekelijks zijn er 5, 6 of soms wel 7 recepten die lager in calorieën zijn en extra veel groenten bevatten. Ideaal wanneer je wilt afvallen of juist op gewicht wil blijven. Caloriebewust betekent absoluut niet dat je inlevert op smaak. De gerechten zijn lekker, compleet en altijd vol van smaak. Het enige verschil is dat ze lager zijn in kcal. In deze blog lees je er alles over.

  • Wil je graag wat afvallen, heb je specifieke fitness goals of wil je gewoon wat lichter eten? Dan biedt HelloFresh wekelijks 5 – 7 caloriebewuste gerechten
  • Dit zijn lekkere en gezonde maaltijden die laag in calorieën zijn (tussen de 550 tot 700 kcal)
  • Deze recepten worden klaargemaakt met minder zware ingrediënten, met name van vetten zoals olie en boter
  • De gerechten bevatten daarnaast standaard 250 gram groente of meer
  • Daarnaast biedt HelloFresh bij andere recepten vaak ook suggesties en tips om een gerechte klaar te maken met minder calorieën

Afvallen met HelloFresh

Wij krijgen wel eens de vraag of HelloFresh een geschikte maaltijdbox is om af te vallen. Het antwoord is: Ja, HelloFresh is een geschikte maaltijdbox om af te vallen. In de basis is HelloFresh een uitstekende oplossing om meer gezond, vers en gevarieerd te eten. De gerechten bevatten veel groenten, gezonde kruiden en specerijen en er zijn ook veel vegetarische recepten om uit te kiezen. Daarnaast helpen deze caloriefocus gerechten je om op bepaalde momenten in de week even extra te letten op je calorie-inname.

Hoeveel kcal heb ik eigenlijk nodig?
Volgens het Voedingscentrum heeft een volwassen vrouw tussen de 1.700 tot 2.400 kcal nodig.  Bij mannen is dit tussen de 2.200 en 3.100 kcal. Een gemiddelde HelloFresh maaltijd telt ongeveer 850 kcal. Dit is dus een prima basis voor de dagelijkse calorieinname.

In jouw recepten vind je regelmatig tips om calorie inname te minderen
Misschien is het je wel eens opgevallen. HelloFresh biedt in de recepten regelmatig tips en tricks om een recept minder calorierijk te maken. Bijvoorbeeld door de helft van de mayonaise of de helft van de kaas of room te gebruiken. Dit zijn handige tips die nauwelijks afbreuk doen aan de smaak en beleving van het gerecht, maar die het aantal calorieën toch drastisch doen dalen.

Een caloriebewust gerecht van HelloFresh: Schelvisfilet met bieslooksaus

Waarin verschilt een caloriearm gerecht met een normaal gerecht?

Een caloriearm gerecht bevat tussen de 550 tot 700 calorieën. Dit is altijd lager dan een regulier HelloFresh gerecht die vaak tussen de 800 – 950 kcal bevat. Gelukkig doet het niets af aan de smaak. Bij de caloriebewuste gerechten behoud je de rijke smaken die je van HelloFresh gewend bent. Het enige verschil is dat de chefs de hoeveelheden van zwaardere ingrediënten verminderen. Het gaat dan in het bijzonder om vetten als olie en boter. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van variatie waardoor een gerecht een stuk lager in calorieën is.

  • Gebruik van yoghurt in plaats van mayonaise of room
  • Wortels en aardappelen roosteren in de oven
  • Het gebruik van meer verschillende groenten
  • Kipgehakt in plaats van rundergehakt
  • Simpelweg minder kaas, room of mayonaise gebruiken

Marjon

Hoi, ik ben Marjon. Als jaren ben ik bezig met gezond koken. Dit werd eenvoudiger toen ik een maaltijdbox ging gebruiken. Tegenwoordig volg ik al het nieuws en blog ik regelmatig op deze website. Ik hou ervan nieuwe dingen uit te proberen en te experimenteren met groenten en vlees /vis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *