Zo duurzaam is koken met Ekomenu

Vind jij niet alleen jouw eigen gezondheid, maar ook de gezondheid van de aarde belangrijk? In dat geval is Ekomenu een passende maaltijdbox die waarschijnlijk goed aansluit op jouw wereldbeeld. Al sinds 2018 ontvangen klanten van Ekomenu – Willem&Drees een CO-2 neutrale maaltijdbox. Op die manier eet jij niet alleen heel lekker en gevarieerd, maar ook nog eens hartstikke duurzaam.

Op welke manier is Ekomenu duurzaam?
De manier waarop wij voedsel produceren heeft een enorme impact op het milieu. Het verwerken van vlees, het invliegen van groentes uit verre landen, noem maar op. De visie van Ekomenu is dat dit anders kan. Dat doet het bedrijf op verschillende manieren.

  • Ekomenu gebruikt biologisch geteelde producten van lokale leveranciers en producenten
  • Ekomenu gebruikt hoofdzakelijk groenten uit het seizoen
  • De hoeveelheid dierlijke eiwitten worden beperkt
  • De benodigde ingrediënten worden in precies de juiste hoeveelheden bezorgd zodat je niets hoeft weg te gooien
  • Alle CO₂-uitstoot wordt berekend en gecompenseerd. Wanneer jouw menu wordt thuisbezorgd weet je dus dat dit geen impact heeft gehad op het milieu

De voordelen van biologisch

Ekomenu is eigenlijk de enige 100% biologische maaltijdbox van Nederland. De producten in jouw box zijn puur natuur en direct van de boer. Een groot voordeel van biologische teelt is dat er gemiddeld 40% minder CO₂ vrijkomt dan bij reguliere landbouw. Ook heeft biologisch voedsel een positieve uitwerking op de bodem, biodiversiteit en de eigen gezondheid. Dat laatste komt door door meer antioxidanten en minder pesticidenresiduen.

De CO₂ wordt volledig gecompenseerd

Natuurlijk is ook een bedrijf als Ekomenu verantwoordelijk voor een bepaalde CO₂-uitstoot. Om volledig klimaatneutraal te zijn wordt de hoeveelheid CO₂ die overblijft volledig gecompenseerd. Dit doet het bedrijf door samen te werken met Groenbalans. Dit is een partij die investeert in diverse duurzame projecten in ontwikkelingslanden. Deze projecten zorgen onder andere voor een toenemende werkgelegenheid en scholing, betere gezondheidszorg, het behoud van bos en biodiversiteit.

Hoeveel CO₂ bespaar ik als ik met Ekomenu eet?
Een Nederlands huishouden stoot jaarlijks gemiddeld 7,5 ton CO₂ uit (Bron: Milieucentraal). Als je een jaar lang elke dag met Ekomenu eet dan bespaar je ongeveer 870 kilogram CO₂. Dat is net zoveel als 5 keer heen en weer met het vliegtuig naar Parijs.

Hans

Ik test regelmatig nieuwe maaltijdboxen en schrijf hier reviews over. Daarnaast houd ik het laatste nieuws nauwlettend in de gaten. Een nieuwe box, of een andere update? Dan vind je dit terug in mijn blogs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *