Willem&Drees eerste CO2-neutrale maaltijdbox

Willem & Drees is de eerste CO-2 neutrale maaltijdbox in Nederland. Ben je klant bij deze biologische foodbox? Dan ontvang je vanaf donderdag 13 september de eerste box die volledig energieneutraal is. Dankzij deze innovatie maakt het bedrijf het haar klanten nog gemakkelijker om zowel lekker als duurzaam te eten. Volgens Willem & Drees willen steeds meer Nederlanders duurzaam eten. Maar het is vaak onduidelijk wat nu precies de impact is van jouw voedsel op het milieu. Dankzij deze stap mag je erop vertrouwen dat jouw eten volledig duurzaam is, zonder in te leveren op smaak en versheid.

Wat houdt zo’n duurzame box dan precies in?

Wat betekent het dat mijn maaltijdbox CO-2 neutraal is? Het produceren van voedsel heeft invloed op het milieu in de CO2-uitstoot. Denk maar aan het verbouwen van groenten, het houden van dieren, het transport van voedsel, etc. De uitstoot van CO-2 die we rechtstreeks kunnen relateren aan het produceren van voedsel noemen we ook wel “foodprint”. Willem & Drees probeert van oorsprong al om deze “foodprint” te verkleinen. Hetgeen wat overblijft probeert het bedrijf te compenseren. Hoe dit compenseren precies gebeurt is nog niet helemaal duidelijk.

Hoe bepalen ze dan de CO-2 uitstoot?

Willem & Drees (voorheen Beebox) werkt samen met een Zwitsers bedrijf Eaternity. Dit bedrijf maakt inzichtelijk wat de impact van voedsel is op het milieu. Ten grondslag hiervan ligt een een uitgebreide database waar ook de uitstoot van biologische producten zijn opgenomen.

Over Willem & Drees

Willem & Drees is een van de meest populaire biologische maaltijdboxen. De aanbieder werkt samen met eigen boeren. De producten in de opvallende oranje kratten komen veelal rechtstreeks van het land. Op de website heb je de keuze uit verschillende maaltijdboxen (waaronder koolhydraatarm, familiebox) en versboxen met enkel fruit of groenten. De bestelling kan worden aangevuld met verse biologische producten uit de winkel van Willem & Drees.

Hans

Ik test regelmatig nieuwe maaltijdboxen en schrijf hier reviews over. Daarnaast houd ik het laatste nieuws nauwlettend in de gaten. Een nieuwe box, of een andere update? Dan vind je dit terug in mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *