Onderzoek: maaltijdbox bespaart veel tijd

Nederlanders kunnen – door gebruik te maken van een maaltijdbox – liefst 5 uur per weer besparen. Dat blijkt uit een onderzoek van maaltijdbox Marley Spoon. Door gebruik te maken van een foodbox hoeven er geen boodschappen meer gedaan te worden en gaat het bereiden van de gerechten een stuk sneller. De leverancier onderzocht allereerst hoe lang klanten gemiddeld bezig zijn met het kiezen van de wekelijkse recepten. Dit duurt gemiddeld 2,5 minuut. Tel daarbij op de relatief korte bereidingstijd van de gerechten van Marley (25 minuten). Wanneer je elke dag met deze box zou koken zou je maar liefst 5 uur per week besparen op de totale boodschappen- en kooktijd. Het onderzoek werd in opdracht van Marley Spoon uitgevoerd door Peil.nl onder 1000 Nederlanders.

Bespaart een maaltijdbox tijd?

De respondenten kregen allereerst de vraag: geloof je dat een foodbox tijd bespaart? Maar liefst 56% van de respondenten dacht dat eetbox geen tijd bespaart. Maar het tegendeel is dus waar. Waar ‘m dat in zit? Hieronder sommen we de belangrijkste redenen op:

  • Je hoeft niet meer na te denken wat je gaat eten
  • Je hoeft niet te bedenken welke boodschappen benodigd zijn
  • Je hoeft niet meer naar de supermarkt
  • De gerechten staan supersnel op tafel, gemiddeld binnen 25 minuten

Het is dus niet meer dan logisch dat het enorm veel tijd bespaart. Nu is de besparing van 5 uur per week wel wat fors, zeker omdat daar ook van uitgegaan wordt dat de hele week met de box wordt gekookt. Veel gezinnen kiezen voor 3 of 4 maaltijden in de week. Maar onderaan de streep is de maaltijdbox van Marley Spoon of andere aanbieders als Hello Fresh een uitstekende oplossing om meer tijd over te houden.

Hoe zit het bij jou?

Gebruik jij ook een foodbox? En bespaart jou dit ook tijd? Of heb jij juist andere tips om meer effecient te koken en boodschappen te doen? Laat het hieronder gerust weten. Wij zijn ontzettend benieuwd naar jouw ervaringen!

 

 

Michiel

Mijn naam is Michiel en heb een voorliefde voor alles wat met koken te maken heeft. Koken is een van mijn favoriete bezigheden. Sinds ik een maaltijdbox gebruik heb ik veel nieuwe gerechten en smaken leren kennen. Op maaltijdbox.com blog ik daarover en vergelijk ik maaltijdboxen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *