Week zonder vlees van 11 tot 17 maart 2019

Het is weer zover: van 11 maart tot 17 maart 2019 is het de ‘week zonder vlees’. Een week waarbij we in Nederland stil staan bij de effecten van vleesconsumptie. Als jij namelijk, als volwassene, een week geen vlees eet (dus vegetarisch), bespaar je tot wel 125 liter water, 75 kilometer rijden in een auto en tot 800 gram vlees. Veel mensen weten niet dat het eten van vlees eigenlijk heel schadelijk is voor het milieu. We hebben het dan wel over indirecte effecten die vooral toe te schrijven zijn aan het houden van dieren en verwerken van dierenvlees.

De uitdaging in Maart 2019

Samen met 10.000den Nederlanders kun jij deelnemen aan deze week zonder vlees. Het doel is simpel; 1 week geen vlees consumeren. Dit kan zijn in een restaurant of gewoon bij je thuis. Veel restaurants doen namelijk mee en hebben in deze week een speciale vegetarische menukaart samengesteld. Er zijn ook verschillende bekende Nederlanders die ook dit jaar weer meewerken aan deze vegetarische week. Onder ander Sophie Hilbrand, Jort Kelder, Kasper van Kooten, Nina Pierson, Guido Weijers, Hadewych Minis, Gaite Jansen, Egbert-Jan Weeber en Sanne Vogel.

1 Week geen vlees eten

De grote vraag is natuurlijk. Hoe eenvoudig is het om maaltijden zonder vlees te koken? Nou eigenlijk verrassend simpel. Je kunt natuurlijk naar een vega-restaurant gaan, maar thuis eten is net zo lekker. Online kun je voldoende recepten zonder vlees vinden, maar soms zijn dit geen toegankelijke smaken. Vooral voor gezinnen met kinderen kan dit lastig zijn. Het kiezen voor een maaltijdbox kan dan een uitkomst zijn. Er zijn namelijk veel verschillende vegetarische maaltijdboxen waarbij je laagdrempelig kennis kunt maken met de vega-levensstijl.

Welke maaltijdboxen bevatten geen vlees?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende foodboxen waarbij je zelf je maaltijden kunt kiezen. Denk aan HelloFresh of Marley Spoon. Je kunt dan kiezen om uitsluitende vegetarische maaltijden te kiezen in je box. Er zijn ook aanbieders zoals Ekomenu en Willem en Drees waarbij je specifieke keuzes voor vegetarische levensstijlen kunt maken. Deze laatste twee boxen zijn ook nog eens biologisch (extra goed voor het milieu). In 2018 was deze actie een groot succes. Ook in 2019 hoopt de ‘hippe vegetariër’ dat er weer meer Nederlanders (en bedrijven, scholen en stichtingen) mee zullen doen aan dit duurzame initiatief.

Hans

Ik test regelmatig nieuwe maaltijdboxen en schrijf hier reviews over. Daarnaast houd ik het laatste nieuws nauwlettend in de gaten. Een nieuwe box, of een andere update? Dan vind je dit terug in mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *