Waarom is een goed ontbijt belangrijk?

Je bent net wat te lang blijven liggen, je blijft maar twijfelen over wat je aandoet of je kunt je sleutelbos niet vinden. We hebben allemaal weleens (of stiekem heel vaak) een ochtend waarin we moeten haasten om op tijd te komen. En wanneer we in tijdnood zijn, slaan we vaak het ontbijt maar over. Maar slim is dat niet, want ontbijten is zo belangrijk! Lees hier waarom je nooit zonder ontbijt de deur uit moet gaan.

Het is beter voor je hart
Tijdens een onderzoek van de Harvard School of Public Health werden 27.000 mensen onderzocht op hun ontbijtgewoontes. Degene die de ochtendmaaltijd oversloegen, hadden maar liefst 27% meer kans op het krijgen van een hartziekte dan mensen die wel aten na het wakker worden. Reden genoeg om héél snel te beginnen met ontbijten!

Je hebt minder kans op diabetes
Het eten van een ontbijt vermindert de kans op het ontwikkelen van diabetes type 2. En tijdens het onderzoek bleek ook nog eens dat fulltime werkende vrouwen die niet ontbijten een groter risico lopen diabetes type 2 te krijgen dan mannen en parttimers die het ontbijt overslaan. Dus voortaan ’s ochtends maar wat meer naar binnen werken dan alleen een kop koffie.

Je eet gezonder
Mensen die nooit of niet regelmatig ontbijten, eten gedurende de dag meer ongezond vet en minder goede voedingsstoffen dan mensen die hun dag wel met een goede maaltijd beginnen. Ontbijten is dus beter voor de gezondheid én beter voor de lijn!

Je wordt slimmer
Ontbijten is niet alleen goed voor je lichaam, het maakt je ook slimmer. Door ’s ochtends te eten, verbetert onder meer je geheugen, creativiteit en leervermogen. Daarnaast worden ook je verbale vaardigheden een stuk beter. En op de vroege morgen kunnen we hier allemaal wat wel extra van gebruiken!

Je verbrandt meer calorieën
Wanneer je gaat slapen, gaat ook je metabolisme het wat rustiger aan doen. De enige manier om je metabolisme weer op volle kracht te laten werken, is door de dag met een gezond ontbijt te beginnen. En als je metabolisme al vanaf het begin van de dag flink aan de slag gaat, zul je gedurende de dag meer calorieën verbranden. Winning!

Het gemak van een ontbijtbox

In deze blog vind je veel redenen waarom een ontbijt belangrijk is. Ontbijt jij niet omdat je simpelweg niks in huis hebt? Dan is een ontbijtbox misschien iets voor jou. Zo’n ontbijtbox kan je bijvoorbeeld bij je HelloFresh box laten komen. Je ontvangt dan alle ingrediënten en recepten voor bijvoorbeeld 3 ontbijtjes per week. Op die manier hoef jij niet te bedenken wat je ‘s ochtends eet en hoef je hier ook geen rekening mee te houden met je boodschappen.

Marjon

Hoi, ik ben Marjon. Als jaren ben ik bezig met gezond koken. Dit werd eenvoudiger toen ik een maaltijdbox ging gebruiken. Tegenwoordig volg ik al het nieuws en blog ik regelmatig op deze website. Ik hou ervan nieuwe dingen uit te proberen en te experimenteren met groenten en vlees /vis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *