Ontbijtbox

Gebruik jij al met veel plezier een maaltijdbox voor een gezond en gemakkelijk diner? Maar wil je ook ‘s ochtends vroeg genieten van een makkelijke en gezonde start? Dan is een ontbijtbox misschien wel iets voor jou. Een ontbijtbox is – zoals de naam al doet vermoeden – een speciale box voor je ontbijt. In zo’n box zitten verschillende gezonde en verse ingrediënten + recepten voor een heerlijk ontbijt. De inhoud wisselt wekelijk en bevat altijd een combinatie van graanproducten, sappen en fruit. Een perfecte start dus van je dag.

Wat is het voordeel van een ontbijtbox?
De voordelen van een maaltijdbox gelden grotendeels ook voor de ontbijtbox. Je hoeft immers niet meer na te denken over wat je gaat eten en welke boodschappen je daarvoor nodig hebt. In de ontbijtbox zit alles al wat je nodig hebt voor een gezonde start van de dag.

 • Alle ingrediënten voor een gezond diner
 • Afwisselende recepten, elke ochtend iets nieuws
 • Samen met je maaltijdbox thuisbezorgd, alle boodschappen in een keer in huis
 • Goed te combineren met de fruitbox en wijnbox

Welke ontbijtboxen zijn er allemaal?

Het aanbod met ontbijtboxen is nog vrij beperkt. Waar veel aanbieders al wel een speciale fruitbox aanbieden, is de keuze op het gebied van een box voor het ontbijt nog wat beperkter. We onderscheiden hier 2 verschillende soorten.

De pure ontbijtbox
Allereerst hebben we de pure ontbijtbox: een aparte met met daarin alleen ingrediënten + recepten voor een gezond ontbijt. HelloFresh is op dit moment de enige partij die zo’n box aanbiedt.

Een combi van maaltijd- en ontbijtbox
Daarnaast zijn er een aantal maaltijdboxen die zowel producten voor het diner als ontbijt bevatten. Een soort tussenoplossing dus. Goede voorbeelden hiervan zijn de Weekendkrat Extra van De Krat en de Extra Beebox. Meer over deze boxen vind je hieronder.

ontbijtbox vergelijken

De HelloFresh Ontbijtbox

De HelloFresh Ontbijtbox is de perfecte toevoeging op je reguliere maaltijdbox-abonnement. Wekelijks (of minder vaak, jij bepaalt het zelf) ontvang je een box met daarin verse ingrediënten voor 5 keer ontbijt. De box is beschikbaar als Medium voor 2 personen (€25,00) en Large voor 4 personen (€45,00). De inhoud van de box wisselt wekelijks en de recepten worden meegeleverd. Met de HelloFresh App kun je eenvoudig bekijken wat er de volgende week in de ontbijtbox zit en op basis daarvan kun je de box uit- of aanzetten.

 • Vanaf €25,00 voor 2 personen
 • Een gezonde start van je dag
 • Met wekelijks wisselende inhoud en recepten

hellofresh ontbijtbox

Weekendkrat Extra

De Krat kennen we natuurlijk van de maaltijdboxen met eerlijke boodschappen. Wat veel mensen niet weten is dat er ook een zogenaamd Weekendkrat Extra is. Dit is eigenlijk geen pure maaltijdbox, maar meer een box vol met inspiratie en heerlijke verse producten. In de box vind je verschillende groenten en vlees die je kunt gebruiken voor meerdere avondmaaltijden. Maar de box bevat ook heerlijk brood, sappen, kaas, jam en andere delicatessen voor een heerlijk ontbijt. De box is beschikbaar vanaf €36,00 voor 1 persoon, maar is ook te bestellen voor 2, 3 of 4 personen.

 • Een inspiratiekrat bomvol lekkernijen
 • Met producten voor ontbijt, lunch en diner
 • Inclusief recepten, maar jij bepaalt zelf wat je maakt!

de-krat-weekendkrat-extra

Extra Beebox

De Extra Beebox is de meest verkochte box van Willem & Drees. Deze box is gevuld met producten die je de hele week door kunt gebruiken. Niet alleen voor een gezonde avondmaaltijd, maar ook voor een gezond en gevarieerd ontbijt. Denk aan speciaal en authentiek brood, en heerlijke vruchtensappen. De producten in de Extra Beebox zijn 100% biologisch, en stuk voor stuk afkomstig van lokale eigen boeren. Je geniet altijd van producten van het seizoen .

 • 100% biologisch
 • Met producten voor het ontbijt, lunch en diner
 • Eerlijk & betaalbaar

extra-beebox