Belgische Maaltijdboxen

Benieuwd welke boxen er in België te koop zijn? Wij hebben het voor je uitgezocht. Hieronder vind je een lijst met de beste kookboxen van onze zuiderburen. Woon je zelf in Belgie, dan kun je uiteraard een van deze maaltijdboxen bestellen of kiezen voor een box als HelloFresh of Marley Spoon. De traditionele maaltijdboxen in BE maken echt gebruik van hun lokale boeren en producten. Je eet dus echt andere dingen dan in Nederland. Sowieso is er uiteraard een cultuurverschil dat een grote rol speelt. De prijzen van o.a. Smartmat, Foodbag en 15gram liggen over het algemeen iets hogen dan in Nederland. Je bent over het algemeen toch wel 10%-20% meer geld kwijt voor een box.

Vanaf (2 pers, 3 maaltijden) Maaltijden Kiezen VEGA BIO Proefbox Extra informatie
15gram €49,00
€34,00
foodbag €49,50
€39,50
smartmat €39,00
€24,00
lekker koken box €52,00
€42,00
simply you box €40,00
€30,00
click cook box € Variable

Foodboxen uit Belgie

Zoals je in de tabel hierboven kunt zien zijn er diverse aanbieders waaruit je kunt kiezen. Natuurlijk zit er veel verschil in bijvoorbeeld prijs en aanbod. Sommige leveranciers werken bijvoorbeeld biologische, anderen niet. Bij bepaalde boxen kun je wel vegetarisch eten, en bij anderen weer niet. Sommige foodboxen zijn geschikt voor gezinnen met kinderen, weer anderen zijn niet kindvriendelijk. Zoveel mensen, zoveel wensen. Omdat er zoveel te kiezen valt is het soms lastig direct een goede keuze te maken. Daarbij komt dat het aanbod ook nog eens wekelijks veranderd. Maaltijdboxen uit België werken net als in Nederland met een wekelijks wisselend aanbod in recepten. De ene keer kan een box dus wel in de smaak vallen, en een andere keer niet. Vergelijken moet je dus eigenlijk doen over een langere periode. Veel consument willen de goedkoopste box proberen of de meest lekkere box. Toch is dit niet altijd de beste keus voor jouw gezinssituatie. Hieronder lees je daarover meer.

Welke kookbox uit België is het beste?

Natuurlijk kunnen we geen eenduidig antwoord geven op deze vraag. Voor iedereen kan dit anders zijn. Bij een bepaald gezinssituatie zal HelloFresh beter passen dan 15gram. En bij een bepaalde gezinnen met unieke dieetwensen of eetgewoontes past foodbag misschien beter dan smartmat of Marley Spoon. Het is sterk afhankelijk van de prijs, de bezorgmogelijkheden en de recepten. Wij raden altijd altijd om onze reviews goed te lezen en op basis daarvan een voorselectie te maken. Je schrijft voor je zelf een aantal punten op waaraan jouw maaltijdbox moet voldoen. Vervolgens ga je de Belgische kookboxen vergelijk op basis van die aspecten. Bezoek elke site, bekijk hun recepten, lees reviews op hun Facebook pagina of vraag huidige klanten naar hun ervaringen (indien je die kent). Uiteindelijk kom je er altijd pas definitief achter welke foodbox bij je past door ze zelf te testen. Gebruik de kortingscodes voor de eenmalige boxen om goedkoop een box uit te proberen. Stel je hebt 3 leveranciers uit België op het oog; bestel deze dan allemaal 1 keer en beslis daarna bij welke box je een abonnement gaat afsluiten.