Maaltijdbox voor baby’s en peuters

Op zoek naar een maaltijdbox voor baby’s of peuters? De maaltijdboxen zijn er vandaag de dag voor alle soorten gebruik. Denk aan boxen voor senioren, studenten, vegetariërs, gezinnen of zwangere vrouwen. Gezinnen met jonge kinderen kiezen steeds vaker voor een speciale familiebox. Het grote voordeel van zo’n gezinsbox is namelijk dat de maaltijden kindvriendelijk zijn. Dit betekent dat kinderen vanaf een bepaalde leeftijd vaak al moeiteloos mee kunnen eten. Maar deze boxen zijn vaak bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of 4 – 6 jaar.

Een maaltijdbox speciaal voor kleine kinderen
Gezonde en gevarieerde voeding is enorm belangrijk voor baby’s en peuters. Juist in deze fase is het belangrijk dat kinderen voldoende bouwstoffen binnenkrijgen voor een gezonde groei en ontwikkeling. In de eerste fase van hun leven kunnen kinderen natuurlijk nog niet met jullie als oudere mee eten. Het is dan prettig dat je elke avond ook een gezonde en gevarieerde maaltijd hebt klaar staan voor de allerkleinsten. Er zijn tegenwoordig al een aantal aanbieders die zich volledig concentreren op het bereide van lekkere en verse baby- en peutervoeding. Op deze pagina lees je meer over deze aanbieders.

Abonnement voor baby- en peutervoeding

Zoek je een handig abonnement zodat je elke week gezonde voeding voor je baby of peuter in huis hebt? Hieronder vind je 2 populaire opties: Spruit en Madaga

1. Spruit – Baby- en peutervoeding
Spruit verstuurt elke maand lekkere & verse bereide maaltijden speciaal voor de allerkleinsten. Op de website kun je de leeftijd van jouw kindje aangeven. Op basis daarvan ontvang je een box die helemaal aansluit bij jouw kindje. De gerechten zijn toegankelijk, en wisselen elke maand. Via de website kun je eenvoudig eens een proefbox aanvragen.

2. Madaga – great little foods
Bij Madaga kun je eenvoudig online een eigen menuplan samenstellen. Op die manier hoef je zelf niet meer na te denken over een uitgebalanceerd menu. Je bent er zeker van dat je altijd de meest gezonde en lekkerste gerechten, ontbijtjes en tussendoortjes voor jouw kleintje ontvangt. Wil je weten of het iets voor jou is? Probeer dan eens een proefbox. Deze is er voor 6+ maanden en 12+ maanden

maaltijdbox baby peuter

Worden de kinderen ouder? Kies dan een Familiebox

Volgende website Oudersvannu.nl mag je kindje vanaf 12 maanden mee-eten met het gezin. Uiteraard stapje voor stapje. Als je merkt dat dit eigenlijk wel heel goed gaat, kun je overstappen op een Familiebox of Gezinsbox. Maaltijdboxen als die van HelloFresh, Marley Spoon, Albert Heijn en De Familiebox bieden kwalitatief heel goede boxen met speciale recepten voor kinderen. Deze recepten zijn niet alleen erg toegankelijk voor de allerkleinsten, ze bevatten ook belangrijke voedingsstoffen voor een optimale ontwikkeling van de kinderen. Onze top-3 familieboxen zijn:

1. Allerhande Familiebox
De recepten in deze box zijn speciaal getest door kinderen. Zowel lekker voor jong als oud. En de gerechten staan ook nog eens snel op tafel. Grootste voordeel is dat je alle overige boodschappen ook kunt laten meebezorgen. Tijdelijk ontvang je €10 korting op deze familiebox.

2. HelloFresh Familybox
Bij HelloFresh kun je elke week uit minimaal 3 kindvriendelijke gerechten kiezen. Op die manier maak je dus zelf jouw box kindvriendelijk. Maar je kunt gerust ook een week uitwijken naar een ander recept. Deze box kun je nu met €25 korting uitproberen.

3. De Familiebox (voorheen Mathijs Maaltijdbox)
De Familiebox legt zich nu helemaal toe op de Gezinsbox. Dat betekent kindvriendelijke recepten die snel op tafel staan. De box is geschikt voor meerdere gezinsgroottes. Nu ook met €20 korting te proberen.