Familiebox

Zoek jij een familiebox, oftewel een maaltijdbox voor het hele gezin? Op Maaltijdbox.com vind je een overzicht + vergelijking van alle beschikbare familieboxen. De foodbox is namelijk ontzettend populair. Meer en meer Nederlanders zien het gemak in van zo’n box bomvol verse producten en passende recepten. En de maaltijdbox biedt met name uitkomst bij veel jonge gezinnen. Waarom? Omdat juist gezinnen het drukker hebben dan ooit tevoren. Werk, school, sporten, muziekles en andere verplichtingen: er blijft soms amper tijd over voor het avondeten. Terwijl het avondeten een van de meest belangrijke momenten is in het gezinsleven.


familiebox-advertentie


Waarom de maaltijdbox uitkomst biedt in het drukke gezinsleven
Een maaltijdbox kan rust en structuur bieden in het drukke gezinsleven. Het avondeten is vaak nog een van de weinige momenten dat we allemaal samen zijn. Voeding is bovendien ontzettend belangrijk voor opgroeiende kinderen. Door vers, gezond en gevarieerd te eten staat de ontwikkeling niet stil. Maar in de praktijk valt het niet mee om minimaal 5 avonden per week een gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Door tijdgebrek grijpen we al gauw naar ongezonde en snelle alternatieven. En dat is zonde!

  • Niet na hoeven denken over wat er vanavond op tafel staat, dat doet de maalijdbox voor jou
  • Veel minder naar de supermarkt, de meeste boodschappen zitten al in de box
  • Eenvoudige recepten die snel op tafel staan. Vaak binnen 30 minuten, steeds vaker binnen 20 minuten
  • Jonge kinderen leren nieuwe recepten, ingrediënten en smaken kennen. Ontzettend goed voor de ontwikkeling

familiebox

De beste maaltijdboxen voor gezinnen

De laatste jaren zien we een sterke opkomst van de “familiebox”. Steeds meer boxen komen met een speciale maaltijdbox voor jonge gezinnen. Hieronder noemen we de meest populaire boxen:

  1. Allerhande Box
  2. HelloFresh
  3. De familiebox
  4. Ekomenu
  5. Beebox (Willem & Drees)

1. Allerhande Familiebox
De meest populaire box voor gezinnen is de Allerhande Familiebox. De recepten zijn stuk voor stuk getest door kinderen, en zijn lekker voor jong en oud. De recepten zijn eenvoudig, en staat binnen 20 – 30 minuten op tafel. Zo blijft er genoeg tijd over voor het gezin. Wekelijks kun je kiezen uit 4 recepten. De prijs van de AH Familiebox ligt op €49,00. Groot voordeel is dat je meteen ook je overige boodschappen kunt meebestellen. Op AH.nl vind je ruim 28.000 producten

2. HelloFresh Familybox
Ook HelloFresh biedt een box speciaal voor jonge gezinnen aan: de Familybox. Het idee bij HelloFresh is dat je deze zelf “vult” met recepten die bij jouw situatie passen. Wekelijks vind je minimaal 3 “kindvriendelijke” recepten die dus geschikt zijn voor een Familiebox. Deze zijn extra eenvoudig te maken, en “maken de hele familie hongerig”. Maar je kunt ook gerust een van de andere recepten kiezen. Voor 4 personen en 3 maaltijden betaal je €59,95. De kans is wel groot dat je – zeker bij jongere kinderen – te veel hebt. Advies is om dus ook eens een kleinere box te bestellen

3. Familiebox (Mathijs Maaltijdbox)
Bilder en de Clercq biedt tegenwoordig enkel nog de Familiebox aan. De focus ligt vanaf nu dus helemaal op gezinnen. De box is verkrijgbaar in 2 “formaten”. De “middel” box is voor 2 volwassenen en 1-2 kinderen, en kost €59,00. De “groot” box is voor 2 volwassenen en 2 – 3 kinderen, en kost €69,00. De gerechten staan snel op tafel, en zijn toegankelijk voor (kleinere) kinderen.

4. Familie menu van Ekomenu
Wil je gezond, lekker en verantwoord eten met het hele gezin? Dan is Ekomenu wellicht een box die bij jouw situatie past. Ekomenu is 100% biologisch, en bevat geen E-nummers of andere kunstmatige toevoegingen. De ingrediënten zijn afkomstig van eigen boeren en altijd van het seizoen. Het Familie menu heeft altijd een kidsgerecht. Daarnaast bevat dit menu lekker veel groenten, 3-sterren vlees en af en toe vis. Wekelijks zitten er leuke en leerzame weetjes in de box, leuk voor de kinderen! Het menu met 3 maaltijden kost €52,00.

5. Gezins Beebox
Beebox is dé biologische maaltijdbox. De box is wekelijks gevuld met pure en eerlijke producten die rechtstreeks afkomstig zijn van het land. Sinds kort is er ook een speciale Beebox voor het gezin. Twee van de 3 recepten zijn geïnspireerd op vertrouwde klassiekers. Denk aan een pasta bolognese of gewoon een stamppot. Een van de 3 gerechten is bedoeld om kinderen nieuwe smaken te laten ontdekken. Een ander leuk detail is dat er in de recepten altijd een taak voor de kleine kok is weggelegd. Zo betrek je jonge kinderen al op jonge leeftijd met het koken. De Gezins Beebox voor 3 personen kost €49,00.