Maaltijdbox voor ouderen

De ouderen nemen een steeds belangrijk aandeel in binnen de Nederlandse samenleving. Volgens het CBS zal het aantal 65-plussers toenemen van 2,7 miljoen in 2012 tot liefst 4,7 miljoen in 2041. Op het gebied van eten voor ouderen zien we allerlei ontwikkelingen. Concepten als Tafeltje Dekje zijn nog steeds populair. Hierbij ontvangen ouderen dagelijks een warme en verse maaltijd van een lokale aanbieder. Ook de kant-en-klaar maaltijden zijn enorm populair onder ouderen. Deze maaltijden hoeven alleen maar even opgewarmd te worden in de magnetron of in de oven.

Ouderen willen zelf koken
Tegelijk zien we dat niet alle ouderen zich er zomaar bij neerleggen dat zij kant-en-klare maaltijden aangeleverd krijgen. Ouderen willen steeds langer zelfstandig zijn. Daarom is juist een maaltijdbox voor ouderen sterk in opkomst. Ouderen hoeven dan niet meer zelf naar de supermarkt, en hoeven niet zelf te bedenken wat er allemaal op het menu staat, maar ze kunnen de recepten wel zelf klaarmaken.

  • Ouderen ontvangen een box met alle verse ingrediënten voor 3 of meer maaltijden
  • De boxen zijn zowel geschikt voor 1 als 2 personen
  • Maaltijdboxen zijn een stuk gezonder en gevarieerder dan de kant-en-klaar maaltijden. Ouderen krijgen belangrijke voedingsstoffen binnen
  • Ouderen hebben er plezier in om zelf hun “potje te koken”

Welke maaltijdboxen zijn geschikt voor senioren?

Het aanbod met maaltijdboxen groeit in rap tempo. En maaltijdboxen richten zich ook steeds meer op individuele groepen. Denk aan families, vegetariërs, veganisten of mensen die willen afvallen. Een foodbox speciaal voor ouderen is nog niet op de markt. Maar er zijn wel zeker een aantal boxen die zeer geschikt zijn voor ouderen. Lees onze onderzoek over de beste maaltijdboxen of bekijk hieronder onze top-3 voor ouderen.

1. HelloFresh, 1 t/m 6 personen, vanaf €34,95
Wekelijks zelf kiezen uit 12 recepten. Veel bezorgdagen en een uitstekende klantenservice.

2. Allerhande Box, 2 personen, €37,50
Direct je overige boodschappen meebestellen. Het bezoekje aan de supermarkt is dan helemaal overbodig

3. Ekomenu, 2 of 4 personen, vanaf €39,90
Gezonde menu’s en 100% biologisch. Speciale menu’s als koolhydraatarm en gluten-lactosevrij.

maaltijdbox voor ouderen

Lukt het koken niet? Kies dan voor een kant-en-klaar maaltijd

Het kan natuurlijk zo zijn dat het koken op den duur niet meer zelfstandig lukt. Eenvoudige dingen als groenten snijden kunnen op latere leeftijd steeds lastiger worden. Op het moment dat koken eigenlijk niet meer lukt zijn er gelukkig voldoende alternatieven voor ouderen. Denk aan tafeltje dekje of een maaltijdservice.

Tafeltje Dekje
In elke plaats zijn er wel lokale initiatieven (bijvoorbeeld restaurants of stichtingen) die warme maaltijden bij ouderen bezorgen. Deze maaltijden zijn vaak niet duur, en van uitstekende kwaliteit. De maaltijden worden doorgaans warm aangeleverd, je kunt dus zo aanschuiven.

Maaltijdservice
Op landelijk niveau zijn er tal van bedrijven die dagverse, koelverse of vriesverse maaltijden bij ouderen aan huis bezorgen. Denk aan Uitgekookt, Food Connect of Apetito. Hier heb je wekelijks de keuze uit tientallen maaltijden die je eenvoudig zelf kunt opwarmen. Zelfstandig thuiswonen is op die manier een stuk langer mogelijk.