Maaltijdbox voor 4 personen

Op zoek naar een maaltijdbox, specifiek voor 4 personen? Na de foodbox voor 2 personen, is de 4-persoonsbox het meest populair. Daarbij maken we in deze pagina onderscheid tussen een box voor 4 volwassenen, en een gezinsbox die geschikt is voor 2 volwassenen en 2 kinderen. In beide gevallen zoek je namelijk naar een 4-persoons box, maar bij beide situaties adviseren wij geheel andere boxen. Op deze pagina vind je alles wat je moeten weten over de 4-persoons box.

Wat kost een 4-persoons maaltijdbox?
De maaltijdbox voor 4 volwassenen kost gemiddeld zo rond de €59,00. Dat komt neer op €4,92 per persoon per maaltijd. Wanneer je zelf recepten bedenkt, en zelf je boodschappen doet kun je dit waarschijnlijk een stuk voordeliger doen. Maar het voordeel van de foodbox zit’ m juist in het gemak. Je hoeft niet zelf na te denken over wat je gaat eten, en je hoeft ook niet meer naar de supermarkt. Wanneer je dat meeneemt in je overweging, dan valt die €5,00 per persoon per maaltijd reuze mee. Hiervoor ontvang je namelijk zeer kwalitatieve en gevarieerde recepten.

Kies je voor een maaltijdbox voor 2 volwassenen en 2 kinderen? Dan ben je bij Albert Heijn voor €49,00 al klaar. Omdat de porties wat minder groot zijn (ze zijn immers ook gericht op kinderen) betaal je aanzienlijk minder. Wil je dat er ook een éénpersoons maaltijdbox te koop is? Handig voor als je bijvoorbeeld een weekje alleen bent of op je zelf woont.

maaltijdbox voor 4 personen

Familiebox vs. 4-persoonsbox

Wanneer je een box voor 4 personen zoekt vind je nogal wat verschillende groottes en prijzen. Zoek je een box waar 4 volwassen een volwaardige maaltijd aan hebben? Kies dan niet voor iets als een gezinsbox of familiebox. Deze zijn op papier ook geschikt voor 4 personen, maar er wordt dan van uitgegaan dat er 2 kleinere kinderen mee eten.

Wil je daarentegen een box voor het hele gezin? Bijvoorbeeld voor jou, je partner en 2 kinderen van 10 en 6? Zoek dan naar een familiebox. Deze zijn voordeliger, toegankelijker voor kinderen, en ook nog eens ontzettend goed voor de ontwikkeling van de kids!

De meest populaire boxen voor 4 volwassenen

Zoek je specifiek een box voor 4 volwassenen, en dus géén familiebox? Hieronder vind je de meest populaire boxen die speciaal zijn bedoeld voor 4 volwassenen.

HelloFresh voor 4 personen
De boxen van HelloFresh stel je precies zo samen zoals jij dat wil. Alle HelloFresh boxen zijn dus ook geschikt voor 4 personen. Deze kost €59,95 wat neerkomt op €4,99 per persoon per maaltijd. Ook de inhoud van de box maaltijdbox bepaal je zelf. Elke week heb je de keuze uit 12 nieuwe recepten. Met je eigen account kun je eenvoudig recepten bekijken en kiezen.

Marley Spoon voor 4 personen
Marley Spoon biedt een box voor  3 – 4 personen. De variant met 3 maaltijden kost €60 wat neerkomt op €5,00 per persoon per maaltijd. Net als bij HelloFresh kies je hier zelf je recepten. Wekelijks kun je kiezen uit een gezonde balans van vlees-, vis-, en vegarecepten. Je kunt ook specifiek zonder vis gerechten kiezen natuurlijk. Maar je kunt ook specifiek kiezen voor koolhydraatarme of glutenarme recepten. Aan jou de keuze!

Beebox voor 4 personen
De boxen van Beebox zijn ook stuk voor stuk beschikbaar voor 4 personen. Beebox is 100% biologisch en zit vol met pure ingrediënten van lokale boeren. Is biologisch duur? De prijs voor 4 personen en 3 maaltijden ligt rond de €59,00, en is dus vergelijkbaar met HelloFresh en Marley Spoon. Bij Beebox kun je niet wekelijks kiezen uit recepten, maar wel switchen tussen de verschillende boxen.

Ekomenu voor 4 personen
Ekomenu biedt een groot aantal verschillende menu’s, die stuk voor stuk geschikt zijn voor 4 personen. Denk aan het variatie menu, een vegetarisch en veganistisch menu, maar tegenwoordig ook een speciaal koolhydraatarm-, gluten-lactosevrij-, en 9-maanden menu. Bij de meeste menu’s kun je kiezen uit 2, 3 of 4 maaltijden. Voordeel van Ekomenu is dat het écht gezonde menu’s zijn, volgens de laatste voedingsrichtlijnen, samengesteld door echte professionals. De prijs ligt op €59,90 wat neerkomt op €4,99 per persoon per maaltijd.

De Krat voor 4 personen
Ook De Krat is geschikt voor 4 personen. Je hebt de keuze uit de Gemakskrat, Gemakskrat Vega en Weekendkrat Extra. Deze laatstgenoemde box bevat extra lekkernijen voor het ontbijt of lunch. In De Krat vind je welke week mooie, lokale en duurzaam gekweekte kwaliteitsproducten die je in de supermarkt niet zo snel zult vinden. De Krat voor 4 personen met 3 maaltijden kost €59,00.