Maaltijdbox voor 1 persoon

Veel mensen wonen zelfstandig. Niet alleen ouderen of studenten maar juist ook mensen tussen de 20 en 40 jaar. Zeker wanneer je wat meer tijd wilt voor andere dingen kan het handig zijn om een foodbox voor 1 persoon te bestellen. Je hoeft dan niet meer naar de supermarkt en krijgt het boodschappenpakket gratis thuisbezorgd. Je leert nieuwe kooktechnieken en eet elke week nieuwe dingen. Door deze afwisseling ga je gezonder eten. Het blijkt dat mensen die alleen wonen vaak hetzelfde eten. Dit is natuurlijk jammer want er zijn zoveel smaken te ontdekken. Het is ook leuk om zo’n box voor één persoon te bestellen en dit samen met een vriend of vriendin op te eten.

Welke eenpersoons maaltijdboxen zijn er?

Veel aanbieders van maaltijdbox hebben hun assortiment gericht of gezinnen. 2 to 4 personen is normaal. Je kunt dan kiezen tussen 2, 3 of 4 persoonsboxen met 3 of 4 gerechten per week. Toch zijn er ook voor eenpersoonshuishoudens voldoende mogelijkheden. Deze hebben we hieronder voor je opgesomd.

1. Eenpersoons Hellofresh
Ten eerste is er de HelloFresh box voor 1 persoon. Dit is verreweg de beste mogelijkheid. HelloFresh biedt een totaalconcept aan voor alleenstaanden. Je kunt kiezen uit 3 tot 6 gerechten per week. Zo wordt je dus helemaal ontzorgt. De porties zijn perfect afgewogen en gesorteerd. Vaak hou je wel wat over. Na een paar dagen kun je dan wellicht een kliekjesdag inlassen. De boxen zijn al te koop vanaf €9,95 met een kortingscode.

2. Kant-en-klaar maaltijden voor 1 persoon
Bij Factor kan je verse kant-en-klaar maaltijden bestellen voor 1 persoon. Deze gerechten hoef je niet meer zelf te koken maar worden bereid en gekoeld thuisbezorgd. Jij hoeft ze alleen nog maar even op te warmen in de oven of magnetron. Je kunt elke week kiezen uit verschillende maaltijden en er zijn verschillende menuvoorkeuren zodat je altijd maaltijden ontvang die passen bij jouw smaak en voorkeuren. Lees hier meer informatie over Factor.

3. Weekendkrat Extra voor 1 persoon
Als laatste optie is er nog het Weekendkrat van “de krat“. Deze box is ook voor één portie per maaltijd bedoeld. Het is een culinair ‘inspiratiekrat’ met 2x luxe vlees & vis producten en 8 verschillende soorten groenten. Op de website vind je tips voor recepten en suggesties voor de bereiding. Je kunt hier eventueel van afwijken. Dit is dus niet zozeer een maaltijdbox maar meer een vrijblijvend boodschappenpakket voor alleenstaanden.

4. Ekomenu voor alleenstaanden
Sinds 2019 heeft ook Ekomenu een optie voor alleenstaanden of mensen die af en toe alleen eten. Hun persoonlijke menu is te bestellen voor 1 persoon (3 of 4 maaltijden per week). De recepten kunnen zelf gekozen worden. Porties zijn prima en genoeg om mogelijk ook nog een restjes dag in te plannen.


maaltijdbox voor 1 persoon


Recepten voor alleenstaanden

Het grote verschil tussen de recepten is de portie. Verder is er eigenlijk weinig anders. Logisch ook natuurlijk want alle verhoudingen moeten hetzelfde blijven. Soms is het qua kruiden lastig afmeten. Je doet als snel te veel of te weinig kruiden bij het gerecht om deze op de juiste smaak te krijgen. Oefening baart kunt. De recepten zijn erg duidelijk. Door veel te koken weet je precies wat je wel en niet moet doen. Groenten kun je beter te veel dan te weinig hebben. Aardappelen en rijst bijvoorbeeld moet je wel goed afwegen. Je krijgt anders al snel te veel koolhydraten en vetten binnen.

Tips voor wanneer je alleen woont
– Kook recepten voor 2 personen en bewaar de helft in de vriezer
– Nodig een vriend of vriendin uit om af en toe samen te eten en voor elkaar te koken
– Kook meerdere porties en verkoop een deel via thuisafgehaald.nl
– Lees ook alles over de box voor 2 personen.