Gezonde maaltijdbox

Is een maaltijdbox per definitie gezond? En wat maakt zo’n box nou precies gezond? Hier vind je allerlei handige informatie over de gezondheid van maaltijdboxen. We sluiten af met onze Top-3 gezonde boxen. Veel mensen die voor een foodbox kiezen willen meer gezond eten en een meer gezonde levensstijl. Veel boxen profileren zich als “gezond”. En in veel gevallen is dat ook wel terecht. De boxen bevatten immers veel groenten, kruiden, peulvruchten en maar weinig pakjes en zakjes. Sausjes en dergelijke maak je vaak gewoon zelf. Je vermijdt op die manier veel ongezonde producten die je anders misschien wel in de supermarkt zou kopen. Nu is het wel zo dat de ene box meer gezond is dan de andere. Sommige boxen werken namelijk alsnog met veel pakjes en zakjes, waar andere boxen juist alles 100% vers aanleveren.

Wat maakt een maaltijdbox gezond?

Een maaltijdbox van HelloFresh, Marley Spoon of de Allerhande Box, dat is toch hartstikke gezond? Deels is dit absoluut waar! Hieronder vind je een aantal redenen waarom zo’n foodbox bijdraagt aan een gezonde levensstijl

  • Boxen bevatten veel verse producten (ook vegetarische boxen)
  • Amper pakjes en zakjes
  • De recepten zijn gevarieerd. Gevarieerd eten is belangrijk voor een gezonde levensstijl
  • Bij veel boxen kun je kiezen voor bijvoorbeeld glutenvrij, koolhydraatarm, lactosevrij of diabetes.
  • Steeds meer boxen zijn biologisch, producten zijn onbespoten en komen vaak rechtstreeks van het land

Top-3 gezonde maaltijdboxen

Het aantal verschillende foodboxen groeit enorm. Als consument zie je de door de bomen het bos niet meer. Welke box is nu echt gezond? Welke box denkt echt mee met mijn persoonlijke situatie? Hieronder vind je onze enige echte top-3 gezonde maaltijdboxen.

1. Ekomenu

Ekomenu biedt gezonde foodboxen die passen bij elke situatie. Met speciale menu’s als glutenvrij, koolhydraatarm, familie of 9-maanden is er voor elke situatie wel een geschikte gezonde box beschikbaar. Deze aanbieder volgt trouw de laatste voedingsrichtlijnen. Veel groenten, peulvruchten en gezonde vleesvervangers. 100% biologisch, zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmatige toevoegingen. Wel zo gezond!

duurzame maaltijdbox ekomenu

2. De Krat

Ook de Krat brengt de lekkerste producten van het seizoen rechtsreeks van de boer naar jouw keukentafel! De Krat werkt samen met een groot aantal (lokale) leveranciers. Deze kun je heel transparant bekijken op de website van deze maaltijdbox. In het wekelijkse Krat zitten dus vooral verse lokale producten, en geen kunstmatige of geïmporteerde ingredienten. De Krat biedt het reguliere Gemakskrat, maar ook een WeekendKrat Extra met extra lekkere en gezonde producten voor bijvoorbeeld het ontbijt of de lunch.

de krat gezonde foodbox

3. HelloFresh

HelloFresh is in Nederland en België de meest populaire box. Elke week kan je kiezen uit 30 recepten. En hier zitten elke week ook heel veel gezond recepten tussen. Elke week kan je eenvoudig kiezen voor gerechten met het label “bewuste keuze”. Dit zijn maaltijden met weinig vetten en calorieën en juist heel veel groenten. Bij de wat minder gezonde recepten krijg je ook suggesties hoe je het toch nog een stukje meer healthy kunt maken. Handig!

HelloFresh gezond