Duurzame maaltijdbox

Duurzaamheid is vandaag de dag een actueler thema dan ooit. We vinden het steeds belangrijker dat het eten op ons bord op een duurzame manier tot stand gekomen is. Dus geen plofkippen, geen groenten die uit verre landen worden ingevlogen, en geen onnodige bestrijdingsmiddelen. We zien steeds meer duurzame maaltijdboxen die zich inzetten voor een betere wereld. Op deze pagina lees je meer informatie en tips bij het kiezen van een duurzame foodbox.

Is niet elke maaltijdbox duurzaam?
Allereerst zou je kunnen zeggen dat eigenlijk elke maaltijdbox op een bepaalde manier duurzaam is. Dat heeft een aantal redenen:

  • De boxen worden thuisbezorgd. Alle klanten hoeven dus niet afzonderlijk van elkaar naar de supermarkt wat beter is voor het milieu.
  • De box bevat precies de juiste hoeveelheid ingrediënten. Op die manier hoef je bijna niets weg te gooien. Wanneer je zelf boodschappen doet koop je vaak (noodgedwongen) veel te veel.
  • Het gros van de boxen werkt met speciaal geselecteerde leveranciers. Vaak gaat het om lokale en betrokken boeren.
  • Vaak zijn de boeren die duurzaam werken ook biologisch georienteerd.

Maar we spreken eigenlijk pas van een duurzame maaltijdbox als de aanbieder ook op een bepaalde manier gecertificeerd is. Hieronder vind je meer over deze duurzame aanbieders.

Vanaf (2 pers, 3 maaltijden) Duurzaam VEGA Maaltijden Kiezen Proefbox Extra informatie
ekomenu €45,95
€25,48
de-krat €42,00
€37,80

Welke duurzame foodboxen zijn er?

Zoals je het bovenstaande overzicht af kunt lezen zijn er 2 aanbieders die we expliciet als duurzaam noemen. Het gaat hier om de Ekomenu en om De Krat. De Beebox van Willem & Drees bestaat helaas niet meer. Deze box is recents samengegaan met Ekomenu.  Daarnaast tonen we ook Marley Spoon omdat zij op veel fronten erg duurzaam georiënteerd zijn. Onderstaand vind je in het kort wat meer informatie over de verschillende duurzame boxen.

Ekomenu
Aantal personen: 2, 3 of 4 personen
Prijs: €44,49 voor 3 maaltijden voor 2 personen
Vegetarisch: Ja
Biologisch: Ja
Kindvriendelijk: Ja
Recepten kiezen: Ja, 25 recepten
Voordeel: Gezonde maaltijdbox met 100% biologische ingrediënten
Keurmerken: Eko-keurmerk + het Europees biologische keurmerk

Meet hoe goed je eet met Ekomenu

Bij Ekomenu is duurzaamheid ontzettend belangrijk. Dat zien we ook in de nieuwste feature die het bedrijf onlangs heeft toegevoerd. Je kunt nu namelijk jouw realtime Foodprint bekijken. Op basis van de recepten die je kiest zie je precies hoe gezond en duurzaam je eet. Er is een groenteteller, je krijgt vitaliteitspunten, je ziet hoe jouw keuzes de CO-2 uitstoot beperken en je ontdekt hoeveel water je hebt bespaart. Zie ook: Ontdek jouw Foodprint bij Ekomenu.

duurzame maaltijdbox ekomenu

De Krat
Aantal personen: 1 t/m 4 personen
Prijs: €42,00 voor 3 maaltijden voor 2 personen
Vegetarisch: Ja
Biologisch: Ja
Kindvriendelijk: Nee
Recepten kiezen: Nee
Voordeel: Eerlijk, biologisch en lekker eten, rechtstreeks afkomstig van de boer
Keurmerken: B-corp (een internationale beweging van duurzame, transparante en sociaal-maatschappelijk betrokken bedrijven die streven naar een betere wereld)

de-krat-duurzame-box

Marley Spoon
Aantal personen: 2 tot 4 personen
Prijs: €46,85 voor 3 maaltijden voor 2 personen
Vegetarisch: Ja
Biologisch: Ja
Kindvriendelijk: Ja
Recepten kiezen: Ja
Voordeel: Hoogwaardige ingrediënten van vertrouwde (lokale) leveranciers. Duurzame verpakkingen (100% gerecycled materiaal). Groene bezorging waarmee CO2-uitstoot verminderd wordt. Sinds 2020 is Marley Spoon een CO-2 neutraal bedrijf.

marley spoon duurzaam