Kant en klare maaltijdbox

Wij krijgen regelmatig vragen in de trend van: is een maaltijdbox kant-en-klaar? Hoog tijd om hier wat duidelijkheid te scheppen! Het principe van een maaltijdbox is simpel gezegd een kartonnen doos met daarin alle benodigde ingrediënten voor bijvoorbeeld 3 maaltijden voor 2 personen. In de box zit ook altijd een receptenkaart waarop je uitgebreide instructies kunt vinden. Het kenmerk van een kant-en-klaar maaltijd is juist dat je het enkel hoeft op te warmen en direct kunt nuttigen. Dat is dus iets heel anders. Toch is de ene foodbox meer “kant-en-klaar” dan de andere. Bij sommige boxen moet je letterlijk alles nog zelf doen, terwijl bij andere boxen bepaalde handelingen al zijn gedaan. Denk bijvoorbeeld aan voorgesneden groenten.

Bevat een foodbox kant-en-klaar maaltijden?

Nee, het principe van een foodbox is niet dat je de maaltijden in de magnetron kunt zetten en ze 6 minuten later kunt eten. Het idee van een maaltijdbox is juist dat je zelf kookt met verse, gezonde en gevarieerde producten. Neem je dus een foodbox van bijvoorbeeld HelloFresh, Marley Spoon of de AH-box? Dan moet je altijd wel zelf aan de slag!

Veel mensen willen meer gemak in hun drukke leven. Het kan dan een lastige afweging zijn: kies ik voor een maaltijdbox, of ga ik voor een kant-en-klaar maaltijd. Beide opties bieden tijdwinst, maar het zijn wel 2 compleet verschillende producten. Hieronder vind je een aantal argumenten die je wellicht kunnen helpen bij het maken van de afweging.

Voordelen maaltijdbox

  • Complete maaltijd op tafel in 30 minuten
  • Enorm veel variatie in recepten, keukens en ingrediënten
  • Zelf koken met verse, gezonde producten
  • Niet meer naar de supermarkt voor de boodschappen
  • Niet veel duurder dan wanneer je zelf boodschappen doet

Voordelen kant-en-klaar maaltijd

  • Supersnel klaar: vaak binnen 6 minuten
  • Geen handelingen vereist, alleen even opwarmen
  • Ook veel variatie, maar na een jaar kant-en-klaar maaltijden heb je alles wel eens gehad
  • Je hoeft ook niet meer naar de supermarkt
  • De kant-en-klaar maaltijden worden steeds gezonder

kant-en-klaar-maaltijden-maaltijdbox-kook-jij-of-ik

Kies ik voor een maaltijdbox of een kant-en-klaar maaltijd?

Zoals je kunt lezen: de maaltijdbox en kant-en-klaar maaltijd bieden beide belangrijke voordelen. Uiteindelijk maakt iedereen zijn of haar eigen afweging. Wil je met name veel tijd besparen, hecht je niet enorm veel waarde aan smaak, en ben je niet zo handig in de keuken? In dat geval is een kant-en-klaar maaltijd wellicht een uitkomst voor jou. Wil je ook tijd besparen, maar vind je het wel leuk en leerzaam om zelf je maaltijden te bereiden met verse en gezonde ingrediënten? En wil je een meer gevarieerde en gezonde levensstijl? In dat geval is juist de maaltijdbox die beter bij jou past.

Nieuw: verse opwarmmaaltijden van Factor
Factor is de nieuwste leverancier van kant-en-klaar maaltijden in Nederland en België. Elke week kan je kiezen uit 12 verse maaltijden die bij je worden thuisbezorgd. Je kunt kiezen uit 4 menuvoorkeuren: flexitarisch, vega, pescotarisch of keto. Lees hier meer informatie over Factor.

Gezonde kant-en-klaar maaltijden van Mealhero
Mealhero is een aanbieder die het net even anders doet. Bij Mealhero kies je elke week uit 30 gevarieerde en gezonde kant-en-klaar gerechten die je eenvoudig en snel kunt opwarmen met de slimme stomer. In jouw App zie je precies welke maaltijden je nog in je vriezer hebt liggen.

Uitgekookt: koelverse maaltijden gekoeld bij je thuisbezorgd
Uitgekookt is een leverancier van verse en gezonde maaltijden aan huis. De maaltijden worden bereid met dagverse producten en bevatten geen onnodige toevoegingen. De maaltijden bevatten geen smaak- geur- en kleurstoffen of andere conserveringsmiddelen en zijn maximaal 5 dagen houdbaar in de koelkast. Lees meer over de maaltijden van Uitgekookt.

Plant B: gezonde vegan diepvriesmaaltijden
Eet je graag plantaardig? Dan zijn de veganistische kant-en-klaar maaltijden van Plant B een geschikte keuze! Deze leverancier heeft een uitstekend aanbod met vriesverse plantaardige gerechten. Op die manier is het niet langer een uitdaging om elke dag een gezonde en gevarieerde duurzame maaltijd op tafel te zetten. Gratis thuisbezorgd in heel Nederland.

Verse HelloFresh kant en klaar maaltijden

Verse HelloFresh kant en klaar maaltijden Ben jij al bekend met de nieuwe verse opwarm maaltijden van HelloFresh? Het heeft

Mealhero

Mealhero: gezonde vriesverse maaltijden Mealhero is de nieuwste en de gemakkelijkste manier om snel en gezond te eten. Dankzij de

Vegan Masters

(2 Stemmen) Veganistische recepten Biologisch Kindvriendelijke box 5 maaltijden p/week Proefbox 1 tot 4 personen Vanaf €27,95 (1 pers. 7

Uitgekookt

Uitgekookt Sinds de komst van maaltijdboxen is er veel veranderd in Nederland. Het gemak van kant-en klaar-maaltijden wordt in onze

Plant B

Plant B: gezonde vegan diepvries maaltijden Eet jij graag vegan, maar heb je niet elke dag de tijd om nieuwe