Uitgekookt

Sinds de komst van maaltijdboxen is er veel veranderd in Nederland. Het gemak van kant-en klaar-maaltijden wordt in onze drukke samenleving ook steeds duidelijker. Met een normale maaltijdbox moet je echter nog wel zelf koken. Je krijgt alles ingrediënten en recepten om ze te bereiden. De Uitgekookt maaltijdservice pakt dit anders aan. Deze boxen zijn ready-to-eat. Gezonde kant-en-klaar gerechten die je snel op tafel zet. De tafeltje dekje van Uitgekookt (zoals dit concept vroeger genoemd werd) richt zich op zowel jongeren als ouderen. Wil je meer weten over deze leverancier van maaltijden aan huis? Lees dan verder!

Bestel Uitgekookt met korting

Maaltijdservice van Uitgekookt

Een maaltijdservice is een leverancier van verse maaltijden aan huis. De gerechten worden in grote keuken gekookt en vervolgens ingepakt en gekoeld. Het aanbod aan gerechten wisselt per week. Een klant kan zelf wekelijks een keuze maken uit de maaltijden van Uitgekookt. Via de website kan een bestelling worden geplaatst. Het bezorgen kan op verschillende moment per week. De persoonlijke bezorger komt met een maaltijdbox aan huis en brengt deze desgewenst tot in de keuken / koelkast.

proefpakket van uitgekookt

Tafeltje dekje aan huis

Warme maaltijden aan huis is iets anders dan de boxen van HelloFresh, Ekomenu of Marley Spoon. Daarbij moet je alles nog zelf bereiden. De ingrediënten zijn wel vers en je bereid de gerechten precies zoals jij wilt. De gerechten van Uitgekookt hoef je alleen nog maar zelf op te warmen in de oven of magnetron. De instructies daarvoor staan op de verpakking. Voor ouderen / senioren die moeilijk kunnen lopen of zefstandig wonen is deze maaltijdservice minder geschikt. Wanneer iemand nog prima in staat is om de magnetron of oven te bedienen is het allemaal erg eenvoudig. Ook gezinnen en kinderen eten regelmatig mee met de Uitgekookt maaltijdservice. Doordat de recepten erg gezond zijn, voldoende groente bevatten en gekookt worden door echte chefs is de smaak erg goed.

Maaltijden van Uitgekookt

De gerechten van Uitgekookt komen overal erg goed uit de test. Onder andere bij de Consumentenbond, Kassa en Radar. Veel klanten zijn enthousiast over de hoeveelheid groente, het weinige zoutgebruik en de smaakvolle combinaties. De recepten worden samengesteld en ontwikkeld door een de diëtist. Hieronder kun je meer lezen over hoe de maaltijdservice werkt:

  1. Recepten aanbod: Op dit moment kun je wekelijks kiezen uit 30 recepten. Het aanbod wisselt natuurlijk elke 7 dagen, zo eet je dus nooit hetzelfde. Er is een keuze te maken uit vis en vlees gerechten, maar ook vegetarische specialiteiten. De gerechten zijn onderverdeeld in de categorieën; vis/vlees, Hollandse pot, wereldgerechten en keuze van de chef. Je kunt dus echte Nederlandse maaltijden kiezen maar ook Indische, Oosterse en/of Europese lekkernijen. Er wordt altijd gebruik gemaakt van verse ingrediënten die zoveel mogelijk van Nederlandse leveranciers afkomstig zijn (lokaal en van het seizoen)!
  2. Betaling & abonnement: Een lidmaatschap bij Uitgekookt betekend veel vrijheid en keuze. Je bepaalt namelijk zelf waneer je een bestelling plaatst, hoeveel maaltijden je kiest en waar je deze laat afleveren. Je zit nooit vast aan een abonnement met minimale afnameverplichting. De betalingen worden verwerkt via iDeal of een automatisch incasso (machtiging). Wanneer je daarover vragen hebt kun je elk moment van de dag bellen met de Uitgekookt klantenservice.
  3. Kosten van de maaltijden: De prijs van een maaltijd ligt tussen de €6 en €10. Gemiddeld betaal je zo’n €7 voor een normale portie. De prijzen komen tot stand door het type gerecht en portie. Er kan namelijk gekozen worden voor een standaard aanbod of een luxe aanbod. Daarbij selecteer je of je een kleine, normale of grote portie wil. Deze keuzes beïnvloeden uiteindelijk de prijs per maaltijd bij Uitgekookt. In de tabel hieronder hebben we dit overzichtelijk weergegeven. Overigens is er een Uitgekookt kortingscode beschikbaar voor nieuwe klanten.
Gerecht Grootte Kosten per maaltijd Wekelijks
Standaard 350 gram €6,45 €45,15
Standaard 450 gram €6,65 €46,55
Standaard 600 gram €8,34 €58,38
Culinair 350 gram €8,14 €56,98
Culinair 450 gram €8,34 €58,38
Culinair 600 gram €10,03 €70,21

uitgekookt maaltijden

Catering

Los van de maaltijden aan huis kun je bij Uitgekookt catering bestellen. Deze service is behoorlijk uitgebreid. Zo is er een groot assortiment een buffetten samen te stellen. Daarnaast beschikken zo ook over een BBQ assortiment. Het aanbod bestaat naast vlees en vis ook over de barbecues zelf en servies, bestek, glazen, sauzen en drinken. Ook kunnen er tenten en meubilair worden bijgeboekt. De Uitgekookt events staan bekend als luxe en ze kunnen alles uit handen nemen. Van simpele feestjes tot luxe trouwerijen, bedrijfsfeesten / events en thema-arrangement op locatie.


Hoe kan ik een bestelling plaatsen?
Op de website van Uitgekookt kun je snel en gemakkelijk een account aanmaken. Met dat account kun je vervolgens je eerste bestelling plaatsen. Op basis van je adres kun je een bezorgdag en een tijdstip kiezen. De maaltijden die je daarna kan selecteren krijg je op het gekozen levermoment ‘gekoeld’ thuisbezorgd.

Hoe wordt de bestelling aan huis bezorgd?
De maaltijden van Uitgekookt worden bezorgd door een enthousiast team van medewerkers en vrijwilligers. Vooral voor de oudere klanten wordt veel tijd vrijgemaakt. Zo kun je rekenen op een kort praatje en zet de bezorger de verse gerechten zelfs voor je in de koelkast. Je kunt alles vragen en eventueel informatie over een vervolgbestelling meegeven.

Kan ik bij Uitgekookt dieetmaaltijden bestellen?
Op dit moment is het aanbod van gezonde gerechten bij Uitgekookt beperkt tot normale eters en vegetariërs. Ook zijn de recepten standaard zoutarm. Voor dieetmaaltijden zoals gemalen eten, eiwitrijk voedsel, glutenvrije, lactosevrije of koolhydraatarme / vetarme recepten zult u een alternatief moeten zoeken. In overleg is er soms wel wat mogelijk.

Zijn de recepten kindvriendelijk?
Ja, deze gerechten zijn zeker ook aan te raden voor kinderen. De smaak is toegankelijk en de receptuur is gezond. Mede omdat de gerechten snel op te warmen zijn kan iedereen snel aan tafel. Door middel van een magnetron is het vaak binnen 6-7 minuten al warm. Wanneer je kiest voor de oven ben je doorgaans wat langer bezig (30 minuten) maar is de maaltijd wel smaakvoller.