Plant B: gezonde vegan diepvries maaltijden

Eet jij graag vegan, maar heb je niet elke dag de tijd om nieuwe recepten te zoeken en uitgebreid te koken? Dan zijn de veganistische kant-en-klaar maaltijden van PlantB een goede keuze voor jou! Bij deze leverancier heb je de keuze uit een ruim aanbod met zeer gevarieerde, gezonde, lekkere en 100% plantaardige maaltijden die je eenvoudig kunt opwarmen. De gerechten worden bevroren bij je thuisbezorgd, je kunt deze tot wel 6 maanden in de vriezer bewaren. Je kunt kiezen voor losse maaltijden maar er zijn ook handige en voordelige maaltijdpakketten. Op deze pagina lees je alle belangrijke informatie over PlantB inclusief een uitgebreide review en veelgestelde vragen.

 • Plant B is een leverancier van diepvries vegan maaltijden
 • De gerechten zijn 100% plantaardig en van een uitstekende kwaliteit
 • De vegan-maaltijden worden bevroren bij je thuisbezorgd. Op die manier blijven vitamines en mineralen optimaal behouden
 • Je kunt de veganistische menu’s van PlantB opwarmen in de magnetron of oven wanneer jij dat wil!
 • Je kunt kiezen voor een eenmalige bestelling, maar je kunt ook een abonnement nemen. Op die manier ben je elke week verzekerd van verse en gezonde veganistische maaltijden in jouw koelkast en/of vriezer!

maaltijdpakketten plant b veganistisch-min

Hoe werkt Plant B? Bekijk onze review

Het concept van Plant B is heel eenvoudig. Via de website Plantb.nl kies je voor losse maaltijden of voor een abonnement. Je stelt altijd een maaltijdbox samen met minimaal 6 gerechten. De vegan-meals worden vervolgens bevroren bij je thuisbezorgd. Je kunt kiezen voor levering op dinsdag of donderdag. De boxen worden geleverd in speciale duurzame vriesboxen. Heb je gekozen voor een abonnement? In de online omgeving kan je eenvoudig jouw abonnement wijzigen, pauzeren of stopzetten. Je zit op die manier nooit ergens aan vast zonder dat je dat wil!

Zo werkt PlantB in 5 stappen

 1. Kies voor losse maaltijden of een abonnement
 2. Selecteer jouw maaltijden (minimaal 6)
 3. Kies de bezorgdag en volg online jouw levering
 4. De box wordt bevroren bezorgd.
 5. Warm de gerechten op in oven, magnetron of pan

De gerechten van PlantB

Zoals genoemd is PlantB de specialist op het gebied van veganistische diepvriesmaaltijden. Dit zijn niet de saaie gerechten zoals je die wel bij de supermarkt ziet liggen. PlantB heeft veel tijd gestoken in het bedenken en koken van echt bijzondere maaltijden. De gerechten zijn allemaal ontwikkeld in samenwerking met voedingsdeskundigen en chefs. Het resultaat is een vast menu met heel gevarieerde, bewuste en gezonde menu’s. Het belangrijkste kenmerk is natuurlijk dat de maaltijden van Plant B volledig plantaardig zijn. Maar daarnaast bevatten de gerechten ook veel groenten, complexe koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten.

Waarom bevroren maaltijden?
PlantB heeft heel bewust gekozen voor bevroren gerechten. Alle gerechten worden bereid met 100% verse producten, veelal van lokale boeren en producenten. Daarbij volgt Plant B zoveel mogelijk de seizoenen. Nadat de maaltijden bereid zijn worden deze met een slimme shockvriezer diep ingevroren. Het voordeel is dat voedingsstoffen, smaak en textuur optimaal behouden blijven. En bijkomend voordeel is dat jij de gerechten eenvoudig in de vriezer kunt bewaren. Zo heb je altijd een menu achter de hand wanneer je even geen tijd hebt om te koken of wanneer je vergeten bent om boodschappen te doen.

plantb vegan diepvries maaltijden

De kosten van PlantB (juni 2024)

Bij PlantB kan je losse maaltijden bestellen, maar je kunt ook een abonnement nemen. Het abonnement is met name handig als je regelmatig vegan-maaltijden wil bestellen. In jouw online omgeving kan je dan gemakkelijk een box wijzigen, pauzeren of stopzetten. Wil je het gewoon een keer proberen? Dan kan je het beste in de shop gewoon losse maaltijden kiezen. Je moet dan wel minimaal 6 gerechten kiezen. De maaltijdpakketten zijn omgerekend iets goedkoper. Hieronder vind je meer informatie over de kosten van Plant B:

 • Een normale portie van 480 gram kost €7,49
 • Een Xl-portie van 750 gram kost €9,96
 • Een maaltijdpakket met 5 normale porties kost €44,94
 • Een maaltijdpakket met 5 grote porties kost €59,76

Wat is Plant B?
Plant B is een leverancier van vriesverse vegan maaltijden. De gerechten worden bevroren bij je thuisbezorgd en kan je eenvoudig opwarmen in de oven of magnetron.

Is Plant B gezond?
De maaltijden worden ontwikkeld in samenwerking met voedingsdeskundigen en chefkoks. Dit resulteert in gerechten die erg lekker zijn maar ook super gezond. De maaltijden bevatten zijn 100% plantaardig, bevatten veel groenten, eiwitten, gezonde vetten en complexe koolhydraten. Direct na bereiding worden de maaltijden met een shockvriezer ingevroren zodat voedingswaarden optimaal behouden blijven.

Wat kosten de vegen maaltijden van PlantB?
De gerechten van Plant B zijn er vanaf €7,49 per gerecht (normale portie van 480 gram). De grotere porties van 750 gram zijn er vanaf €9,96. De maaltijdpakketten met 6 gerechten kosten €44,94.

Hoe werkt de bezorging?
Jouw vegan-maaltijden worden op dinsdag of donderdag gratis bij je thuisbezorgd. Plant B bezorgt door heel Nederland. De boxen worden geleverd in een speciale duurzame vriesbox. Je kunt de gerechten direct in je vriezer of koelkast leggen. In de vriezer blijft het ongeveer 6 maanden houdbaar.