Verse HelloFresh kant en klaar maaltijden

Ben jij al bekend met de nieuwe verse opwarm maaltijden van HelloFresh? Het heeft even geduurd maar naast Ekomenu, Familiebox en Albert Heijn heeft nu ook HelloFresh kant en klaar magnetron maaltijden in het assortiment. Elke week kan je kiezen uit twee verschillende gerechten die in de oven of magnetron kunnen worden opgewarmd. Op deze pagina vertellen we je daar alles over!

Wat zijn HelloFresh kant en klaar gerechten?

De normale gerechten in een maaltijdbox moeten altijd nog zelf thuis bereid worden. Je krijgt het recept en de bijbehorende ingrediënten. Bij kant en klaar maaltijden is dat natuurlijk anders. Het recept is al elders voorgekookt zodat jij dit uitsluitend hoeft op te warmen.

  • Oven: de meeste opwarm-maaltijden zijn te bereiden op 180 graden in de oven. Hier moet je zo’n 20 tot 25 minuten voor uittrekken.
  • Magnetron: wil je snel opwarmen en eten? Kies dan voor bereiding in de magnetron / microgolfoven. Binnen 8 minuten is de maaltijd klaar.

voorbeelden hellofresh kant en klaar maaltijden

Dagverse of Vriesverse maaltijden?

In Nederland zijn een groot aantal bedrijven actie op de maaltijdservice markt. Denk dan aan tafeltje dekje services als Uitgekookt, Apetito of de Diepvriesman. Veel leverancier werken met diepvriesmaaltijden. Dit zijn kant en klaar maaltijden die na het koken direct worden ingevroren. Het alternatief zijn verse maaltijden. Die worden na het koken gekoeld en zo snel mogelijk aan huis bezorgd. Naast ouderen / senioren maken ook steeds vaker gezinnen met kinderen en alleenstaanden gebruik van deze verse maaltijden aan huis. De kwaliteit van deze gerechten wordt steeds beter (lees: minder zout, meer groente, meer smaak, minder kunstmatige toevoegingen).

Voorbeelden van HelloFresh maaltijden aan huis

Om je een idee te geven hebben we hieronder een top 4 samengesteld van de HelloFresh maaltijdvoorziening. Op de website van HelloFresh.nl kun je snel en gemakkelijk de voedingsstoffen en inhoud van de recepten bekijken. Verder worden de opwarminstructies natuurlijk meegeleverd.

  • Kruidige Indiase lamscurry
  • Pittige spaghetti arrabiata met gehaktballen
  • Penne al ragù met verse pasta en langzaam gegaard rundvlees
  • Vegetarische lasagne met verse lasagnebladen en groenten

Wat kosten deze maaltijden?
De prijs van een losse maaltijd is €5,95. Elke maaltijd kost op dit moment hetzelfde. Wekelijks worden er twee gerechten aangeboden. Je kunt deze allebei toevoegen aan je bestelling wat je dus €11,90 kost. Deze prijs is vergelijkbaar met losse gerechten bij andere grote aanbieders in Nederland.

Is het aanbod elke week weer anders?
Ja, elke week zul je weer nieuwe verrassende kant en klaar gerechten bij HelloFresh in het assortiment terugvinden. Naast Oosterse en Italiaanse maaltijden kun je ook gerust Hollandse pot tegenkomen. Een lekkere stamppot zet je binnen enkele minuten op tafel.

Moet ik hiervoor een abonnement afsluiten?
Nee, bij HelloFresh sluit je een flexibel lidmaatschap af. De opwarm-maaltijden zijn een extra service vergelijkbaar met de ontbijtbox, fruitbox en soepen. Je voegt ze elke week los toe aan je bestelling. De ene week heb je misschien wel behoefte aan een extra maaltijd, de andere week wellicht niet. Je hebt zelf de controle.

Wat is de houdbaarheidsdatum van deze maaltijden?
De houdbaarheid van deze kant en klare maaltijden van HelloFresh zijn slechts beperkt. Binnen enkele dagen moet het eten genuttigd worden. Hoe eerder, hoe verser en smaakvoller het gerecht blijft.

Kan ik voor meerdere personen bestellen?
Op dit moment kun je een bepaalde maaltijd slechts 2 keer selecteren. Wanneer je een vierpersoons huishouden hebt kan dit dus een probleem opleveren. Wellicht dat dit probleem in de nabije toekomst wordt opgelost en HelloFresh een vrijere keuze gaat toelaten. Voor eenpersoonshuishoudens kan dit echter al wel een toegevoegde waarde zijn.

Zijn deze alleen opwarmen gerechten wel gezond?
Als je de afbeeldingen van de magnetronmaaltijden bekijkt dan zie je weinig groente. Dit is ook wat wij van klanten terugkrijgen. In de basis zijn het echter prima gerechten als we naar het doel kijken; snel en gemakkelijk warm eten koken. Binnen dat segment scoren deze gerechten prima.