Een maaltijdbox helpt mannen leren koken

Mannen van Nederland opgelet (en natuurlijk alle vrouwen / partners): het wordt tijd voor verandering! Nu zul je denken, wat wordt daar mee bedoeld? Mannenindekeuken.nl heeft onderzoek gedaan naar de kookkunsten van de Nederlandse man. En de uitslag van dat onderzoek was niet mis: er moet wat veranderen! Natuurlijk chargeren we een beetje, maar deze website heeft wel degelijk een punt. Het blijkt dat de vrouwen in meer dan 75% van de huishoudens bijna altijd zorgen voor het eten. Dat lijkt ons niet helemaal de bedoeling. Meer dan 25% van de mannen kookt überhaupt nooit. Vinden ze dit niet leuk? Hebben ze nooit geleerd achter een fornuis te staan? Misschien ze de creativiteit voor een lekkere gezonde maaltijd? In dit artikel sommen we een aantal trends en conclusies op.

Mannenindekeuken.nl

Voordat we verder gaan met het bespreken van de resultaten van die onderzoek gaan we het eerst hebben over een oplossing. Via mannenindekeuken.nl kun je namelijk meedoen aan een wedstrijd. Heeft je man gratis op en win 4 weken lang een HelloFresh box. Met deze maaltijdbox kan je man vervolgens de kneepjes van het vak leren. Binnen enkele weken weet hij precies hoe je lekkere en gezonde maaltijden kunt klaarmaken (en dat in slechts een korte bereidingstijd). Recepten uit een foodbox zijn erg eenvoudig en kindvriendelijk. Het hele gezin zal hier dus blij mee zijn. Direct deelnemen? Klik dan op de knop hieronder.

Onderzoeksresultaten

Vrouwen geven aan dat ze zichzelf qua kookkunsten waarderen met een 7,3. Mannen met ‘slechts’ een 7,6. Ze zien dus zelf ook in dat er wellicht wel dingen beter (of anders) kunnen. In de meeste huishoudens beslist de vrouw wat er op tafel komt te staan. Niet zo gek ook, want deze groep doet ook vaak de boodschappen. Verder is het zo dat mannen over het algemeen niet echt een mening hebben over wat er gegeten moet worden. Vrouwen vinden daarnaast dat hun partner niet goed kan koken. Tenminste, minder goed dan zichzelf. Dat maakt dat mannen ook minder vaak de kans krijgen om hun kunsten achter het fornuis te laten zien natuurlijk. Een maaltijdbox kan daar verandering in brengen.

Samen koken is veel gezelliger

Zoals ook blijkt uit een onderzoek van HelloFresh; stellen koken liever alleen dan samen. Jammer natuurlijk, want het kan best een gezellige en sociale bezigheid zijn. Je kunt samen de dag doornemen, een goed gesprek hebben over werk of je hobby. Mannen houden ervan kort te koken, vrouwen hebben wellicht meer geduld voor de wat langere en ingewikkeldere recepten. Een box van HelloFresh biedt daar een oplossing voor. Alles recepten zijn helder en duidelijk op een receptenkaart geprint die standaard wordt meegeleverd bij alle ingredienten. Gewoon lezen en de instructies volgen is voldoende. Iedereen kan zo een echte chefkok worden (extra handig voor de kerst natuurlijk).


Actieperiode
Wil jij je man opgeven? Bezoek dan direct de website van mannenindekeuken.nl. Daar kun je het korte formulier invullen (inclusief de prijsvraag). Deelnemen kan nog tot en met 15 december 2019. De winnaar kan rekenen op 4 verschillende maaltijdboxen die gratis thuisbezorgd worden. Je kunt zelf de recepten kiezen (wekelijks uit meer dan 15 recepten) en de bezorgtijd selecteren. Ervaar snel zelf het gemak van de maaltijdbox!

Marjon

Hoi, ik ben Marjon. Als jaren ben ik bezig met gezond koken. Dit werd eenvoudiger toen ik een maaltijdbox ging gebruiken. Tegenwoordig volg ik al het nieuws en blog ik regelmatig op deze website. Ik hou ervan nieuwe dingen uit te proberen en te experimenteren met groenten en vlees /vis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.