Maaltijdbox Recepten Kiezen

Vroeger (de eerste foodboxen) bestelde je een boodschappenpakket met daarin een aantal groenten en vlees / vis. Daarmee kon je zelf bepalen wat je ging maken. Toen HelloFresh op de markt kwam hebben ze de standaard gezet met een box, inclusief recepten, die je zo kon bestellen. Als snel volgenden meerdere bedrijven deze ontwikkeling. Je kon kiezen uit een vegetarische, gezinsbox of inspiratiebox bijvoorbeeld. Binnen deze boxen had je geen ruimte om zelf maaltijden te kiezen. Nu is dat wel anders. Steeds meer aanbieders (Allerhande box & Marley Spoon) hebben ze functionaliteiten ingebouwd. Je besteld nu een pakket en kunt zelf uit 4 tot maar liefst 20 recepten (HelloFresh / Marley Spoon) kiezen om je box helemaal af te stemmen op jouw situatie.

Bij welke boxen kun je zelf kiezen

Zoals we al aangaven hebben een aantal maaltijdboxen de mogelijkheid om recepten te kiezen. Wil je bijvoorbeeld alleen vegetarisch eten, dan kies je recepten zonder vlees en vis. Wil je een combinatie maken, dan kies je bijvoorbeeld een maaltijd met vis, een gerecht met vlees en een recept met alleen groente en vleesvervangers. Je hebt zelf de volledige controle. Daarnaast kan ook een van de criteria zijn om te kiezen voor korte bereidingstijden. Bij elk recept vind je een inschatting voor de tijd die je kwijt bent aan het koken.

  • HelloFresh: Kies uit 13 gerechten
  • Marley Spoon: Keuze uit 20 recepten
  • Allerhande box: Selecteer 3 van de 4 maaltijden
  • Ekomenu: 20 gerechten

Kan ik geen recepten selecteren bij andere boxen?

Het ligt helemaal aan de definitie “recepten kiezen” wat voor antwoord je op deze vraag kunt geven. Als je kijkt naar aanbieders als De Familiebox moeten we concluderen dat er niks te kiezen valt. Bij Beebox, de Krat en Ekomenu kun je verschillende soorten boxen kiezen. Op deze manier heb je wel degelijk wat invloed op de maaltijden die je thuisbezorgd krijgt. Het is echter niet zo gebruiksvriendelijk als bij Hello Fresh of Marley Spoon. Eventueel kun je wel elke week een ander soort box of Krat bestellen waardoor je van recept kan wisselen. Sowieso wisselen wekelijks alle recepten en maken ze plaats voor nieuwe smaken en andere ingrediënten.

Hoe kan je maaltijden kiezen bij een box?
Bij HelloFresh en Marley spoon bestel je eerst de box. Daarna kun je in je account zelf de maaltijden selecteren en wisselen. Eventueel kun je nog tot een aantal dagen voor de levering een maaltijd wisselen en een andere kiezen. Bij Albert Heijn kies je de maaltijden voordat je de bestelling afrekent.