Smartmat kookbox

Ben jij al bekend met Smartmat? Deze Belgische kookbox aanbieder heeft al duizenden klanten en groeit elke week. Op deze pagina vertellen we jouw daar alles over. Om te beginnen staan ze voor 1 hele belangrijke pijlers, namelijk; Belgische leveranciers, duurzame productie en seizoensgebonden ingrediënten. De recepten worden elke maand vernieuwd en geschreven door echte specialisten. Je haalt met de smartmat foodbox een echte chefkok in huis. Dagelijks werkt het enthousiast team achter dit product aan een nog optimalere beleving van het maaltijdbox-concept. Je kunt bij deze leverancier niet alleen maar terecht voor de avondmaaltijd. Het assortiment is inmiddels uitgebreid naar onder andere fruitboxen, ontbijtproducten, sausen, kruiden en specerijen, soepen, snacks en tussendoortjes, wijn en een heus eigen kookboek. Een gezonde focus is de basis (net als bij Ekomenu). Daarover lees je hieronder meer!

Boxen van Smartmat

Zoals je op smartmat.be kunt lezen zijn er maar liefst 6 verschillende foodboxen (los van alle add-ons). Deze boxen zijn allemaal erg verschillende en focussen zich op een aparte gebruikersgroep. Prijzen variëren tussen de €39 en €89 euro afhankelijk van het aantal gerechten en aantal personen dat je kiest. Er is een box die helemaal gefocust is op snelheid van het koken (15 minuten box) en een echte Belgische klassieker. Ook is er een box die speciaal voor gezinnen is ontwikkeld en eentje met uitsluitend vegetarische gerechten. Hieronder vind je per box een aantal statistieken en unieke aspecten. Zo weet jij direct welke smartmat maaltijdbox bij jou past!

original smartmat

Original Box
Grootte: 1 – 4 personen
Maaltijden: 3 gerechten
Kosten: €39 – €75

quick and easy belgium

Quick & Easy Box
Grootte: 2 – 4 personen
Maaltijden: 4 gerechten
Kosten: €65 – €89

veggie-box-smartmat

Veggie Box
Grootte: 2 of 4 personen
Maaltijden: 3 gerechten
Kosten: €59 – €75

15 minuten box

15 Minuten Box
Grootte: 2 of 4 personen
Maaltijden: 3 gerechten
Kosten: €62 – €80

belgische klassiekers

Belgische Klassieker Box
Grootte: 2 of 4 personen
Maaltijden: 3 gerechten
Kosten: €65 – €79

happy family

Happy Family Box
Grootte: 4 personen
Maaltijden: 3 gerechten
Kosten: €75

Recepten en Ingrediënten

Om maar direct met de deur in huis te vallen; er is veel keuze binnen de smartmat pakketten. Maar aan de andere kant ook weer niet. Je kunt namelijk niet zelf je recepten kiezen binnen een box. Je kunt op de site wel bekijken welke recepten er volgende week in de boxen zit. Dus kun je dus switchen naar een andere kookbox van smartmat die voor jou die week beter aansluit. Toch komt het in de praktijk weinig voor dat een gerecht niet in de smaak vast. Er wordt uitsluitend gewerkt met hele verse ingrediënten (vaak biologische en uit eigen land). Of je nou kiest voor een familiebox om je kinderen tevreden te stellen, of juist vertrouwde smaken wilt producten uit de Belgische box, elke week zijn de recepten weer anders. Er worden hele duidelijke kookinstructie meegeleverd bij de boxen. Zo weet je precies wat je moet doen om de maaltijden te koken zoals ze moeten worden bereid. Uiteindelijk is toch het ultieme doel om jouw eindresultaat te laten lijken op het voorbeeldplaatje.

Andere soorten boxen
Los van de boxen voor een diner, zijn er ook andere boxen. De fruitbox (€4 t/m €12) is zeer aantrekkelijk geprijsd en ook de ontbijtbox (€22) is een goede toevoeging. Zo hoef jij helemaal niet meer naar de supermarkt voor de boodschappen maar bestel je alles online. Zelfs je wijn (wijbox voor €23,50) en brood (biologisch karnemelkbrood €3,90) kun je toevoegen. Wil je echt uitpakken dan kun je ook een soeppakket bestellen (€14) en je kruidenkastje vullen met nieuwe specerijen (€24). Zoals je ziet genoeg te kiezen, zeker het proberen waard!

Rodekoolsalade met mango en avocado

Snelle gerechten voor gezinnen, kindvriendelijk, diner voor twee, culinair genieten; alles is mogelijk met deze Belgische foodbox!

Bloemkoolroosjes met spek en puree

Ga gezonder eten met smartmat: verantwoorde biologische en vegetarische maaltijden maken van jou een duurzame consument.

Wok met knapperige groenten, kip en pindanootjes

Voor de honger overdag zijn er tussendoortjes te koop in de vorm van het SmartSnack pakket (€5). Erg lekker om eens zelf uit te testen.

Vergeten groenten uit de oven

Wist je dat je zelfs een Olie & Azijn box kunt toevoegen aan je bestelling voor €24. Je ontvangt dan 5 soorten oliën om mee te koken.

Smartmat foodbox bezorgen
Op dit moment bezorgd Smartmat alle boxen op de maandag. Dit kun je overigens zelf kiezen. Op het moment dat je de foodbox besteld kun je kiezen om aanstaande maandag de levering te ontvangen, of liever de week erna. Als je een abonnement kun je ook kiezen voor wekelijks of om de week. De proefbox ontvang je uiteraard maar 1 keer. Het maakt niet uit welke kookbox je besteld, alles wordt op hetzelfde moment bezorgd. Ook wanneer je bijvoorbeeld de fruitbox of delicatessenbox koopt. Handig dus, want dan hoef je maar voor 1 moment thuis te blijven.

Smartmat kortingscode

Op dit moment is er kortingscode voor smartmat van maar liefst €15. Deze code geeft je het recht om je eerst box dus met veel voordeel te bestellen. Voor de kleine boxen betaal je dan slechts €24 in plaats van €39. Ook de dure grote boxen van bijvoorbeeld €75 (voor 4 personen) kun je dan al gratis thuisbezorgd krijgen voor een bedrag van 60 euro. Er is een speciaal actiecode veld waar je de smartmat vouchercode kunt invullen. De prijs wordt dan direct verlaagd. De betalingen vinden veilig online plaats. In je account kun je bekijken welke boxen nog staan ingepland voor volgende leveringen.