Week van de Voedselbanken: Doneer een Maaltijdbox!

Deze week is de eerste Week van de Voedselbanken gestart met een geweldige actie: “De meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland”. Steeds meer Nederlanders kunnen het zich veroorloven om een maaltijdbox-abonnement te nemen. Maar wat veel mensen niet wetten is dat er aan de onderkant van de samenleving nog veel Nederlanders zijn die onder de armoedegrens leven, en niet eens boodschappen kunnen doen. Deze mensen zijn dan al snel aangewezen op de Voedselbank, waar ze ook een soort van maaltijdbox ontvangen. Het gaat hier echter wel om een iets andere box dan die van HelloFresh of Marley Spoon. De meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland bevat enkel producten die écht belangrijk zijn: geen luxe, maar alleen belangrijke levensbehoeftes.

 • Deze week (week 42) is het de week van de voedselbanken
 • In het kader daarvan is De Meest Gewaardeerde Maaltijdbox van Nederland gelanceerd
 • Voor slechts €5,00 kan je deze maaltijdbox doneren aan iemand die het echt nodig heeft
 • De maaltijdbox bevat geen overbodige luxe, maar alleen producten die écht nodig zijn
 • De landelijke campagne wordt ondersteund door o.a. René & Natasja Froger en Herman den Blijker

De meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland

Via de website voedselbankennederland.nl kan jij nu heel eenvoudig meedoen aan deze actie. Voor slechts €5,00 doneer jij zo’n prachtige maaltijdbox aan iemand die het echt nodig heeft. Doneren kan op 2 laagdrempelige manieren: via het formulier op de website, of nog eenvoudiger via een Tikkie. Tikkie is een App waarmee je via een QR-code eenvoudig een online betaling kunt verrichten.De campagne wordt deze week door heel Nederland uitgerold. Onder andere via flyers, promotieteams en een videocampagne. De campagne wordt ondersteunt door de bekende Nederlanders, René en Natasja Froger en Herman den Blijker.

Over de Voedselbank
Bij de Voedselbank werken zo’n 11.000 vrijwilligers die per week bijna 40.000 voedselpakketten uitdelen aan mensen die dit echt nodig hebben. In totaal zijn er bijna 170 voedselbanken die er samen voor zorgen dat 132.000 Nederlanders hun dagelijkse eten kunnen klaarmaken.

Hoe werkt het doneren van een Maaltijdbox?

Wij steunen dit initiatief natuurlijk en hebben een donatie gemaakt. Hieronder vind je een aantal screenshots zodat je zelf ook weet hoe je een maaltijdbox aan de voedselbank doneren kan. Dit kan op twee manieren. Op de actiewebsite kun je een formulier invullen met je naam, email adres en vrije donatie. Daarnaast kun je eenvoudig via je telefoon met de tikkie app (of de bank app van bijvoorbeeld ING, Rabobank, SNS, ABN AMRO etc) online een donatie overmaken. Dat laatste hebben wij gedaan. Dit kost je slechts 1 minuut! Scan de QR code op voedselbankennederland.nl, kies jouw bank en maak automatisch eenmalig €5 over om de voedselbank 1 foodbox te doneren.

Delen via Facebook
Wil jij helpen zelf deze actie via social media te verspreiden? Deel dan ons Facebookbericht en laat je vrienden weten dat jij ook gedoneerd hebt. Samen kun je het verschil maken. Natuurlijk kun je de actie ook via WhatsApp naar je vrienden versturen of in de pauze / tijdens de lunch met je collega’s delen.


Hans

Ik test regelmatig nieuwe maaltijdboxen en schrijf hier reviews over. Daarnaast houd ik het laatste nieuws nauwlettend in de gaten. Een nieuwe box, of een andere update? Dan vind je dit terug in mijn blogs!

3 reacties op “Week van de Voedselbanken: Doneer een Maaltijdbox!
 • 16 oktober 2018 om 09:22
  Permalink

  Direct gedaan. Jammer dat het nodig is natuurlijk.

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2018 om 10:38
  Permalink

  Mooi initiatief, dat ga ik steunen. Een heel concreet doel.

  Beantwoorden
 • 16 oktober 2018 om 11:40
  Permalink

  Geweldige actie van de voedselbank. Wij doen zeker mee!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.