Maashorst Maaltijdbox: De Culinaire maaltijdbox met een mooi verhaal

Nederland is weer een maaltijdbox rijker: vorige week werd de Maashorst Maaltijdbox onder veel belangstelling geïntroduceerd. Het is niet zomaar weer een maaltijdbox: Het betreft een box bestaande uit 4 gangen voor 4 personen. Met de Maashorst Maaltijdbox maak je zelf thuis een culinair diner. Je kookt met ingrediënten en recepten die in een goed restaurant niet zouden misstaan. Het is dus echt bedoeld voor een bijzonder moment. Denk aan een gezellig diner met vrienden of familie in het weekend.

Wat maakt de Maashorst Maaltijdbox bijzonder?

  • Gevuld met streekproducten uit of rondom natuurgebied de Maashorst
  • Een 4-gangen diner voor 4 personen voor een bijzonder moment
  • Bijzondere en verrassende recepten
  • Unieke samenwerking tussen IBN (sociale tuinderij) en de Heische Hoeve (toonaangevende producten van streekproducten in de regio)

Hoe werkt deze maaltijdbox?

De Maashorst Maaltijdbox werkt net even wat anders dan wat je gewend bent bij bijvoorbeeld HelloFresh of Marley Spoon. Je ontvangt geen box met recepten voor de hele week, maar uitsluitend voor één culinair 4-gangen diner voor 4 personen. Let op: met deze box haal je echt iets bijzonders in huis. Je bereidt zelf een compleet diner dat je zo in een restaurant zou kunnen tegenkomen. Per seizoen biedt Maashorst een speciale themabox. Op dit moment kan je de Herfstbox bestellen, maar later dit jaar is er weer een Winterbox en een Kerstbox. De inhoud van de box sluit dus altijd aan bij het seizoen.

Een losse box kost €55,00 exclusief eventuele verzendkosten. Neem je een abonnement? Dan betaal je €50,00 per box. Het voordeel van het abonnement is dus dat je goedkoper uit bent, en dat je automatisch wordt ingelicht zodra er weer een nieuwe box klaar staat.

Hiernaast vind je een voorbeeld van de recepten die je in deze box kunt aantreffen.

recepten uit de culinaire maashorst box

Over de initatiefnemers

De Maashorst Maaltijdbox is ontstaat uit een samenwerking tussen chef-kok Ivo Kanters, sociale tuinderij IBN en de Heidsche Hoeve. Deze streekbedrijven hebben in het verleden al eerder samengewerkt, en hebben dus nu de handen ineen geslagen met een eigen maaltijdbox. De Heidsche Hoeve is een toonaangevende producent van streekproducten in de regio. IBN heeft in de afgelopen jaren vlakbij het ziekenhuis Bernhoven de Udense groentetuin opgezet. In deze tuin werken medewerkers die worden voorbereid op de arbeidsmarkt. Een prachtig initiatief!

ibn heidsche hoeve maashorst

Michiel

Mijn naam is Michiel en heb een voorliefde voor alles wat met koken te maken heeft. Koken is een van mijn favoriete bezigheden. Sinds ik een maaltijdbox gebruik heb ik veel nieuwe gerechten en smaken leren kennen. Op maaltijdbox.com blog ik daarover en vergelijk ik maaltijdboxen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.