marley-aanbieding-2018

Wat is het verschil tussen een boodschappenpakket en een maaltijdbox?

Het zijn twee begrippen die dagelijks door elkaar gebruikt worden. Op een feestje hoor je misschien wel eens; ik spaar voor een boodschappenpakket. Of wellicht hoor iemand roepen dat hij deze week een maaltijdbox heeft geprobeerd. In deze blog rekenen we voor eens en voor altijd af met de discussie rondom deze twee begrippen! Want een maaltijdbox is een boodschappenpakket, maar een boodschappenpakket niet per definitie een maaltijdbox.

Wat zijn de verschillen?
Kort gezegd betekend een boodschappen-pakket niet meer of minder dan; “Een pakket vol met boodschappen. Dit kunnen verse ingrediënten zijn als groenten, maar ook wasmiddel, vaatwastabletten, wc-rollen, dranken, snacks etc”. Een maaltijdbox is juist een pakket vol met eetbare producten inclusief meegeleverde recepten waarmee je diverse maaltijden kunt bereiden. Dit is dus een soort boodschappenpakket maar dan met een heel specifiek doel.

Boodschappenpakket

Misschien herken je het boodschappenpakket wel uit de folders van jou lokale supermarkt. Veel supermarkten bieden namelijk mogelijkheden aan om te sparen voor zo’n pakket. Het niet alleen leuk om te geven maar ook om te krijgen. Zo is er bijvoorbeeld de happybox. Dit is een box vol met verschillende boodschappen die je cadeau kunt geven aan iemand. Er zitten snoepjes in, maar ook verschillende drankjes, snackjes, huishoudelijk artikelen en andere hebbedingetjes. Allemaal producten die je ergens anders voor kunt gebruiken.

Maaltijdbox

Wil je juist een box kopen, of cadeau geven, met een doel? Dan kies je voor een maaltijdbox (of foodbox / kookbox genoemd). Dit is een boodschappenpakket met alleen maar relevante, verse ingrediënten, die bestemd zijn voor de meegeleverde recepten. Vaak weet je vooraf al precies welke gerechten je met de maaltijdbox kunt maken. De meegeleverde boodschappen hebben dus allemaal een specifieke functie en zitten niet voor niets in het pakket. Deze boxen zijn niet in de supermarkt te koop maar uitsluitend op internet te bestellen. (bij Albert Heijn kun je de allerhande box echter wel afhalen!)

Maaltijdbox of Boodschappenpakket?

Wanneer kies je voor een boodschappenpakket, en wanneer voor een maaltijdbox?
Na het lezen van deze blog weet jij het antwoord op deze vraag. Wil je zelf koken en kan je daar wel een beetje hulp gebruiken? Een beetje tijd besparen in de keuken? Dan kies je voor de maaltijdbox. Ook leuk om cadeau te geven aan iemand. Het is erg gevarieerd en bovendien gezond! Wil je juist een breder product waarmee je meer verschillende dingen kunt (een beetje zoals het traditionele kerstpakket?), kies dan voor een boodschappenpakket. Hier kun je namelijk ook veel plezier aan beleven. De spaaractie van de PLUS bijvoorbeeld is erg interessant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *