marley-aanbieding-2018

Marley Spoon of HelloFresh

Wat is het verschil tussen Marley Spoon en HelloFresh? Dat gaan we in deze blog voor je uitzoeken. We nemen beide boxen even onder de loop. Hoe zit het met de websites? Kun je gemakkelijk bestellen? Hoe zit het met de prijzen en het assortiment? Hoe werkt de bezorging? Kun je eenvoudig opzeggen? Onze ervaring kan jou helpen bij het maken van de juiste keuze. Moet je nou Marley Spoon of HelloFresh bestellen? Na het lezen van deze blog weet jij er alles van.

Achtergrond van deze boxen
Zowel HelloFresh als Marley Spoon zijn vooral in Duitsland heel erg groot. Daar is ook de oorsprong te vinden van beide boxen. Proef je dit terug in de gerechten? Nou nee, die passen ze perfect aan op de wensen en behoeften van consumenten uit verschillende landen. Het aanbod is in België bijvoorbeeld anders dan in Nederland of Engeland. Vaak wordt er namelijk gewerkt met lokale leveranciers die verse producten in je box leveren. De recepten wisselen daarom per land en per seizoen.

De verschillende scores
Om te beginnen hebben we hieronder een vergelijkingstabel weergegeven waarin de scores van beide boxen zijn weergegeven. Dit zijn reviews en ervaringen van gebruikers van deze specifieke boxen, dus niet alleen onze mening. Je kunt de verschillende scores bekijken op het gebied van productkwaliteit, het assortiment (aanbod) en de bezorging. Aangezien de prijzen en de kortingsacties van HelloFresh en Marley Spoon nagenoeg hetzelfde zijn hebben we deze niet toegevoegd.


Vergelijken
A Kwaliteit producten
B Aanbod
C Bezorging
4.8 5 Stemmen
4.8
4.7
4.8
ABC
4.6 32 Stemmen
4.7
4.5
4.6
ABC

Overeenkomsten

Om het allemaal een stukje overzichtelijke te maken hebben we voor jou een aantal overeenkomsten tussen HelloFresh en Marley Spoon op een rij gezet. Zo kun je precies zien wat je bij beide boxen kunt verwachten.

 • Je kunt kiezen uit 12 recepten per week
 • Keuze om je maaltijdbox 100% vegetarisch te maken
 • Kiezen uit meerdere bezorgdagen
 • Ingrediënten per maaltijd apart verpakt in een zak of doosje
 • Duidelijke receptenkaarten met foto’s, beschrijvingen en voedingstabel
 • Overzichtelijke website met een eigen account (opzeggen / pauzeren)
 • Aantrekkelijke introductie aanbieding met €25 korting op de eerste box

Verschillende

Natuurlijk hebben we ook een lijstje opgesomd van de verschillen tussen beide boxen. “H” staat voor HelloFresh en “M” voor Marley Spoon.

 • “HelloFresh” biedt meer extra boxen aan als fruitbox, ontbijtbox en wijnbox
 • “Marley Spoon” heeft gerechten die binnen 20 minuten op tafel staan
 • Verschil in box-groottes. (“H” tot 6 personen en bij “M” tot 4 personen)
 • “HelloFresh” €42,- voor 2 personen en 3 maaltijden, €63,- voor 4 personen en 3 maaltijden.
 • “Marley Spoon” €39,- voor 2 personen en 3 maaltijden, €59,40 voor 4 personen en 3 maaltijden.
 • Spaarsystemen: bij “H” een leuk spaarsysteem, bij “M” niet aanwezig.

Kiezen voor HelloFresh of Marley Spoon bestellen?

Als je alle informatie zo op een rij zet heb je behoorlijke wat verschillen maar ook gelijkenissen tussen HelloFresh en Marley Spoon. Wat heeft jouw voorkeur? Over het algemeen kunnen we zeggen dat de Marley Spoon maaltijdbox een wat meer luxere box is. De gerechten zijn unieker en recepten iets aparter. HelloFresh is wat meer een familiebox voor gezinnen met kinderen. De gerechten zijn iets toegankelijker en spreken een breder publiek aan. Tussen de prijzen zit weinig verschil. Het grote voordeel is dat je bij beide partijen ook een box kunt uitproberen. Zo kun je bijvoorbeeld beide maaltijden een zelf testen om vervolgens een keuze te maken waar je een flexibel abonnement neemt!

Eén gedachte over “Marley Spoon of HelloFresh

 • 14 februari 2019 om 14:57
  Permalink

  Van beide boxen heb ik eenmalig gebruik gemaakt van de actie. Wat mij opviel is dat Hello Fresh in vergelijking met Marley Spoon veel meer verpakkingsmateriaal gebruikt. Zowel primaire als secudaire verpakking. Hello Fresh bezorgt écht in een box, waarin nog 3 kleine compartementen van karton zitten en hierin de producten. Marley Spoon bezorgt 1 papieren zak per maaltijd. De hele ‘box’ is er dus niet. Verder zit alles handig overzichtelijk dus in 1 zak bij Marley Spoon en heb ik het gevoel dat dit een duurzamere keuze is op het gebied van verpakking.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *