Wat is de beste maaltijdbox?

Je kunt natuurlijk niet zomaar zeggen dat HelloFresh of de Allerhande box de beste maaltijdbox van Nederland is. Iedereen waardeert weer andere aspecten. Ons team heeft voor jou gekeken naar de top 6 boxen en op basis daarvan een verdeling gemaakt over 6 thema’s. Bij elke thema hebben we de best scorende maaltijdbox weergegeven met daarbij een omschrijving. Op maaltijdbox.com kun je eventueel zelf ook alle foodboxen vergelijken en meer informatie als reviews en ervaringen met deze boxen vinden.

 1. De beste totaalbeleving
  HelloFresh: Met recht is dit de beste box van Nederland op dit moment als het gaat om de totaalbeleving. Alles klopt aan deze maaltijdbox. Er is niet een aspect waarop deze box echt uitblinkt, maar omdat hij juist overal goed op scoort is dit voor iedereen een box om te proberen. Het bestellen gaat makkelijk, de bezorging is goed, de recepten zijn duidelijk en de producten vers. Kortom: een goede keus als je eens een box wilt proberen.
 2. De beste box qua bezorging
  Allerhande box: Net als HelloFresh kun je ook bij AH je bestelling volgen via internet. Er zijn heel veel verschillende bezorgmomenten en je kunt er zelfs voor kiezen om je box af te halen in de supermarkt (pick-up-point). Ook kun je alle andere boodschappen die je nog nodig hebt gratis laten thuisbezorgen (die bestel je gewoon mee via ah.nl).
 3. De meest persoonlijke box
  Beebox: Doordat Willem en Drees werkt met lokale medewerkers bouw jij een persoonlijke relatie op met je bezorger. Vaak is de bezorger de regionale Beebox ondernemer. Heb je vragen over je kookbox dan kun je bij hem terecht voor service of advies. Bestellen gaat eenvoudig via je eigen persoonlijke beebox account op willemendrees.nl. Het aanbod is groot waardoor het soms lastig kiezen is welke box bij jou past.
 4. De meest verse & duurzame box
  Ekomenu: De 100% biologische menu’s van Ekomenu zijn erg vers. Het motto is; zo van het land bij jou op je bord. Door de korte periode tussen oogst en consumptie heb jij de meest verse ingrediënten in de box zitten. Ook de verpakking is duurzaam. Er is keuze uit verschillende menu’s met focus op gezondheid en verantwoord eten. Ook koolhydraatarme menu’s bijvoorbeeld.
 5. De beste vegetarische box
  De krat: De meeste foodboxen hebben wel een vegetarische variant. Echter is die van de Krat van hoge kwaliteit. De groenten zijn met zorg samengesteld en de vegetarische gerechten zijn anders als anders. De VEGA-recepten krijg je uiteraard meegeleverd in je krat. Een goede keus dus wanneer je minder vlees / vis wilt eten. Ook is er bij de Krat voldoende te kiezen als het gaat om het aantal personen en aantal maaltijden per week.
 6. De meest luxe kookbox
  Marley Spoon: Iedereen is het er wel over eens dat Marley Spoon box de beste box is op het gebied van luxe. De verpakking is stevig, een nette doos en alles overzichtelijk gesorteerd in zakken. De ingrediënten kun je op die manier snel in de koelkast kwijt en je hebt alles direct bij de hand als je gaat koken. De recepten stralen ook kwaliteit uit. De smaak van deze gerechten zijn echt anders als anders.