de-krat

(7 Stemmen)
 • Vegetarisch
 • Biologisch
 • Kindvriendelijk
 • Recepten kiezen
 • Proefbox
 • 1 t/m 4 personen
 • €42,00 (2 pers. 3 maaltijden)

De Krat

De Krat is de allereerste maaltijdbox in Nederland. In 2010 begon het Amsterdamse bedrijf met het bezorgen van houten kratjes bomvol verse en lekkere seizoensproducten met bijbehorende recepten. Inmiddels is De Krat uitgegroeid tot een professionele maaltijdbox met klanten door heel Nederland. De Krat staat voor duurzaamheid, en zet zich actief in voor een betere wereld. De maaltijdbox bevat echte Hollandse seizoensproducten. Altijd duurzaam tot stand gekomen, met respect voor mens, dier en milieu. Sinds december 2015 is het bedrijf ook B Corp gecertificeerd.

Inmiddels heb je bij De Krat keuze uit 4 verschillende “kratten”. Daarnaast zijn er regelmatig speciale boxen met een thema zoals een kerstkrat. De box is beschikbaar voor 1 tot en met 5 personen. Qua prijs ligt de box op ongeveer gelijk niveau als HelloFresh, Marley Spoon en Albert Heijn. Op deze pagina vind je meer informatie over het bedrijf, het abonnement, de recepten en lees je ervaringen van andere gebruikers.

Hieronder vind je uitgebreide informatie over de verschillende boxen, de recepten en het abonnement. Daarnaast kan je hier ervaringen met bekijken, of jouw eigen review achterlaten. Lees ook onze complete De Krat review.

de-krat-gemakskrat

Gemakskrat (Vega)

 • Meest gekozen
 • Met vlees, vis of 100% vega
 • Ca. 45 minuten koken

de-krat-gemakskrat-vega

Snelle Gezinskrat

 • Ideaal voor drukke gezinnen
 • Altijd 1 kant-en-klaar maaltijd
 • Gevarieerd en gezond

de-krat-weekendkrat-extra

Weekendkrat Extra

 • Voor de kook-gek
 • Volop inspiratie
 • Met luxe delicatessen

Hoe werkt De Krat maaltijdbox?

Heb jij interesse in een duurzame en authentieke maaltijdbox? Dan is De Krat zeker een box die je moet overwegen. Het bestellen van deze box werkt heel eenvoudig. Via de website kun je kiezen uit de 4 verschillende boxen: De Gemakskrat (Vega), Snelle Gezinskrat en De Weekendkrat Extra. Zodra je jouw box en het aantal personen gekozen hebt wordt gevraagd of je gebruik wil maken van een flexibel abonnement, of dat je de box eenmalig wilt proberen.

Wil je de box eerst vrijblijvend uitproberen zonder direct te maken te krijgen met een abonnement? Dan kun je het beste kiezen voor een eenmalige box. Je vult je gegevens in, rekent de box online af, en zit verder nergens aan vast. Bevalt de box goed, en wil je deze vaker ontvangen? Dan kan het abonnement van De Krat handig zijn. Via jouw eigen account kun je dan namelijk heel eenvoudig boxen inplannen, wijzigen, je abonnement pauzeren of helemaal stopzetten. Wil je een box wijzigen of overslaan? Dan is het wel van belang dat je dit een aantal dagen voor de bezorging doorvoert. De deadline hiervoor vind je altijd terug in je account.

informatie-over-de-krat-maaltijdbox

Gemakskrat, Snelle Gezinskrat of Weekendkrat?
Wanneer je De Krat wilt bestellen kom je al gauw voor een dilemma te staan: welk van deze leuke kratten past bij mij? Er zit namelijk wel wat verschil tussen deze kratten. De Weekendkrat Extra is ideaal wanneer je in het weekend uitgebreid wilt koken. De box bevat allerlei inspirerende producten, inclusief 7 of 8 recepten. Dit betekent niet dat je al deze recepten kunt bereiden. De recepten dienen meer als suggesties, je bepaalt zelf wat je maakt. Vaak dien je nog wel de nodige producten zelf te halen. De box bevat daarnaast extra producten als brood en speciale delicatessen. De Weekendkrat Extra kies je dus niet voor het gemak, en “snel” koken.

Wanneer je een box zoekt waarmee je snel een gezonde en verantwoorde maaltijd op tafel kunt zetten dan kun je beter kiezen voor het Gemakskrat. Deze box bevat alle producten voor 3 concrete recepten. Deze recepten worden uiteraard meegeleverd. De reguliere Gemakskrat bevat 2 gerechten met vlees/vis, en 1 vega-gerecht. Er is ook een vega-variant met alleen maar vegetarische recepten.

Zijn jullie een druk gezin en is er soms maar weinig tijd voor koken of eten? In dat geval adviseren wij de Snelle Gezinskrat. Dit is een speciale box voor drukke gezinnen met kinderen. De box bevat elke week 1 kant-en-klaar maaltijd, 1 extra snel gerecht, en 1 inspirerende maaltijd voor een dag dat je iets meer tijd hebt. Snel betekent overigens niet ongezond. Deze box is lekker gevarieerd en bevat veel groenten. Geschikt voor jong en oud.

De Krat recepten

Op de website van De Krat kun je precies zien welke recepten je deze week en volgende week in de box kunt aantreffen. Het valt direct op dat je hier geen “standaard” recepten vindt. De recepten zijn stuk voor stuk bijzonder, en zelf samengesteld. Het mooie is dat je op de website precies kunt zien waar de verschillende producten vandaan komen. Je ziet bijvoorbeeld bij welke slager het vlees vandaan komt, welke boer de groenten heeft verbouwd, en waar de kruiden ingekocht zijn.

Authentiek en duurzaam
De Krat is hierin 100% transparant. Je kunt zelfs doorklikken naar de betreffende leverancier waarna je meer info vindt over het bedrijf. Het valt al snel op dat De Krat alleen samenwerkt met authentieke, duurzame bedrijven. Koken met de maaltijdbox van De Krat resulteert daardoor in een stukje extra beleving. Je weet namelijk precies wat de herkomst is van het eten op je bord. In tegenstelling tot veel andere foodboxen is het nog niet mogelijk om te kiezen uit meerdere recepten.

De Krat kortingscode

Wil jij deze authentieke en duurzame maaltijdbox wel eens proberen? Maak dan gebruik van de €10 kortingscode. Deze korting is speciaal voor nieuwe klanten. Je bestelt jouw eerste box voor 2 personen met 3 maaltijden dan voor slechts €29,00. De perfecte kans om deze box eens uit te proberen. In ons overzicht met De Krat kortingscodes vind je nog meer speciale aanbiedingen en (tijdelijke) acties.

Op het flexibele abonnement zit overigens standaard 10% korting op de eerste 2 boxen. Een abonnement klinkt misschien of je ergens direct aan vast zit. Maar dit is absoluut niet het geval. Je kunt je abonnement – nadat je eerste box geleverd is – direct stopzetten. Zo ontvang je nooit ongevraagd extra boxen.

De Krat ervaringen
{{ reviewsOverall }} / 5 Gebruikers (7 Stemmen)
Kwaliteit producten
Aanbod
Bezorging
Wat andere zeggen.. Plaats een review
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Gecontroleerd
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Plaats een review

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one