Automatische incasso

Een maaltijdbox is niet iets dat je kunt vergelijken met het kopen van een trui of afsluiten van een verzekering. Het is een product waarbij het gaat om versheid en directe consumptie. Dit betekend dat het logisch is dat je het product niet kunt retoursturen of over een maand pas kunt betalen. Op dit moment zijn er verschillende soorten manieren van betalen. De kunt vooraf betalen met iDeal, achteraf betalen door middel van een incasso of de vergoeding voldoen middels een cadeaubon. In deze post vertellen we je meer over deze mogelijkheden en waarom je deze wel of niet kunt gebruiken bij bepaalde soorten boxen.

Een automatische incasso

Wanneer je bijvoorbeeld een abonnement hebt op HelloFresh of Marley Spoon, en je wekelijks automatische een box thuisbezorgd krijgt, wil je niet telkens handmatig de betalingen verrichten. Dit is overigens ook niet mogelijk met een contract constructie. Je moet bij de eerste betaling akkoord gaan met toekomstige automatische incasso’s. Zo’n toestemming geef je door middel van een iDeal betaling van €1. Dit kan verschillen per maaltijdbox leverancier. Het stopzetten van je account/abonnement betekend ook een beëindiging van het incasso-mandaad. Je kunt een onterecht afgeschreven betaling ook altijd laten terugboeken (storneren) via de bank.

Eenmalige iDeal betaling

Het is gebruikelijk dat je bij een proefbox de betaling vooraf doet middels iDeal. Je probeert namelijk de box uit en wilt niet direct een abonnement afsluiten. Het is logisch dat de aanbieder dan ook geen toestemming voor een incasso nodig heeft. Dit is alleen noodzakelijk bij het aangaan van een abonnement waarbij je automatisch een box thuisbezorgd krijgt. Er zijn ook aanbieders die werken met PayPal of overschrijving. Je kunt de verschillende betaalopties vaak bekijken in de voorwaarden of op de speciale betaalpagina.

Een cadeaubon gebruiken

Heb jij een cadeaubon gekregen van de maaltijdbox aanbieder of van een vriend of een vriendin? Dan kun je daar natuurlijk ook mee betalen. Dit werkt vaak alleen bij een eenmalige box. Zo’n giftcard kun je zelf ook kopen bij diverse leveranciers. Een foodbox is leuk om te krijgen maar ook om cadeau te geven. Het is origineel en zorgt voor een echte nieuwe beleving. Hij/zij zit dan niet direct aan een abonnement met incasso’s vast maar kan flexibel een kookbox proberen. Lees de uitgebreide maaltijdbox test om te kijken van welke box jij een cadeaubon wilt bestellen.